Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti
Reprodukcia vysok zavisi od pouziteho driveru, to zvukovod neovplyvnuje/nekazi.
Kazdy driver tam hra inak (blbo), aspon je priestor na ladenie
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Smetiště » Totální audiofilský úlety a šílenosti
Reprodukcia vysok zavisi od pouziteho driveru, to zvukovod neovplyvnuje/nekazi.
Kazdy driver tam hra inak (blbo), aspon je priestor na ladenie
Ja si nemyslím, že hrá "blbo". Len koncept dvojpásma asi nie je to pravé orechové.
Koukám že fest jebe už i někerým číňanům a srboljub s pojistkou se u mě uplně zabil
https://www.gustard.com/?post_type=prod … e_id=17777
https://www.youtube.com/watch?v=jQZXI0p_O_c
Nejvíc notvl jsou ty Nichicon FW zlatý audiokondíky v LAN switchi,pro frekvence co maj teoreticky filtrovat jsou tam uplně k hovnu a jen na okrasu ,svět včetně hifi se fakt v uplnou prdel obrací .
This capacitor is an upgraded version of an electrolytic capacitor that uses a bamboo fiber mixed separator. In addition to increasing the mixing rate of bamboo fiber, spiral copper wires are attached to the exterior of the aluminum electrolytic capacitor and fixed with polyolefin sleeves to improve electrical and mechanical performance.
Tam nekde (1997) uz zacalo masirovani zakazniku, ze charakter zvuku urcuji libive vychytavky v zarizeni nemajici s technickym raciem nic spolecneho. Nihil novi sub sole....
Když vidim ty spirály,uplně si vzpomenu na Zedníčka v Básnících.
Je ten bambus bezkyslíkatej?
Když vidim ty spirály,uplně si vzpomenu na Zedníčka v Básnících.
No , ale presne ono to jeho: Noli tangere circulos meos co u toho mlel furt dokola, byla uplne stejna kravina nemajici stim co predvadel pranic spolecneho : ))))))
Přesně Řvát na bábu ze žlučníkáčem při točení obřím pérem latinsky nedotýkej se mých kruhů!! Klein trefil tu atmošku ranných devadesátek perfektně, emancipovanej saniťák, co si řekl to umim taky a líp co chtěl bejt jen světovej.
Ad bambus:
Ono svým způsobem je to jen o mikrofoničnosti,byla to jen jakási předzvěst tehdy slavných sorbotanových hifi doplňků,který byly prvním zatroubením.
A že s tím přišel zrovna technics mě ani nepřekvapuje,pro mě to byla vždy hodně podivná značka s divným plochým zvukem kterou jsem rád neměl,navíc s tím jejich antracit hnusem co nešel s ničím jiným v jedné sestavě zkombinovat = jakási higher-fi odnož national/panasoniku tč. už celkem v kopru a tak se snažili zaujmout svým lepšohifi a fungovalo jim to už tehdy,kdejakej blb toužil mít věž od technikse.
nevim zda si to někdo vybaví ale mě v hlavě utkvěla jedna naprosto legendární a kultovní hláška ze S&V kde dělali nějakou anketu a průzkum odbornosti a kompetence u různých prodejců hifi.. na což nikdy asi nezapomenu kdy jeden bezelstně řekl: "Jojo Technik je pěkný a Pionýr dobrý".
Aneb jak řekl jeden klasik,japonci byli vždycky největší šílenci ať v dobrým či zlým,což seznal i jeden "porevoluční natural-myslitel a uplnej magor zvaný Svatý Vincent ve své knize... "Nejlepší sou japonci,který si nejdřív všechno vyfotěj a pak stejně spáchaj harakiri"
Dnes žasnem , akí magori sú na HEF v tej debate o sieťových kábloch.. Dávajú rovnosť medzi meranie a predpoveď.. Vyskytla sa tam aj takáto "múdrosť"
Stejně tak měření se netýká všech existujících veličin, aby beze zbytku vystihlo realitu, proto je nelze považovat za vypovídající. Viz můj příklad s počasím, které se prakticky vždy chová jinak, než je měřením předpovězeno. I zvuk se zcela logicky a přirozeně chová jinak, než je měřením předpovězeno. Proto je samotné měření nedostatečnou metodou pro určování rozdílů.
Ak tomu aj sami veria...
Koktejl ignorance (neznalosti) a marketingu - zainteresovanost.
BV může být. Možná se na vnímání zvuku/hudby, podílí i psychika, případně přítomnost různých chemikálií v těle/krvi.
jardag69
Jenže reprodukce a vnímání jsou dvě odlišné věci.
Presne tak. Fyzikálny podnet a "impresia" vyvolaná tým podnetom, kde do hry vstupujú nejaké personálne " čidlá a CPU"
Fyzikálny podnet a "impresia" vyvolaná tým podnetom, kde do hry vstupujú nejaké personálne " čidlá a CPU"
Ano, přesně takto je. Jen jste zapomněl dodat, že imprese je funkcí toho podnětu, tedy když se podnět změní, změní se i imprese. Proto je důležité, jaké měřitelné "podněty" technika vytváří. Podstatné je, že stejný podnět u lidí s určitou elementární poslechovou zkušeností vyvolá stejné imprese (nezaměňovat se zvukovými preferencemi, ty se samozřejmě liší). Mezi měřitelnými veličinami a impresemi je kauzální souvislost.
posluchova skusenost vytvara predsudky, a tie ovplyvnuju vnimanie
v slepom teste budu taki jedinci vystresovani z chybajucich podnetov a pravdepodobne nebudu pocut rozdiely, ktore inak vnimaju
alebo ma niekto dokaz, resp. aspon argument preco by to mohlo byt inak?
ale posluchovu skusenost so striebornymi kablami nemam, takze moj nazor je urcite irelevantny!
Ultimatny argument:
Ty si stejně napájecí kabel za 120.000,- nekoupíš i když ten rozdíl uslyšiš
Zdroj: https://highendforum.cz/viewtopic.php?p=120582#p120582
Se zájmem sleduji aktuální diskuzi o napájecích kabelech na HE-foru. Královsky se bavím, ale současně je mi smutno z toho, kam až může v argumentaci klesnou (...pecunia non olet...) i erudovaný technik/elektrikář (předpokládám, že identita Subumbura je v reálu Hynek).
Skutečně slepý test je samozřejmě jediný způsob, jak se něčeho objektivního dobrat. Zeptám se ale zkušenějších na jedno. V plánovaném testu by se měly porovnat 2 napájecí kabely:
- kabel z produkce SPaudio s tzv. filtrační funkcí
- normální obyč napájecí kabel
Po zkušenostech a několika slepých testech (vč. drahých napájecích kabelů) nevěřím na přínos tzv. HE kabelů na zvuk (vyjma jeho stínění při opravdu blízkém, dlouhém a souběžném křížení s reprokabelem). Dokážete si ale reálně představit takovou úpravu NAPÁJECÍHO kabelu, která natolik změnila/zhoršila jeho funkci, že by to bylo i při slepém testů slyšitelné? Předmětem toho testu má být pouhé rozlišení 2 kabelů od sebe, to zda rozdíl bude k lepšímu/horšímu předmětem testu nebude.
Proč se ptám - před časem jsem testoval mmj. ploché široké reprokabely od jiného českého výrobce. To byla tak nesmyslná konstrukce-anténa, že v určitých režimech tahle šílenost byla opravdu i naslepo poznatelná (samozřejmě změna byla k horšímu).
Subumbura je IMHO Jan Hubáček.
To je objev . Je to tak. Nemám radost z toho, kam SPaudio směřuje, Pavel je pod dost velkým vlivem.
2 kryton
Nespochybňujem súvislosť medzi podnetom a impresiou. Ale ak sa bavíme o zvukovom podnete, tak mi skúste vysvetliť, čo sa deje, keď sa preferencia nejakého zvuku stane prakticky náhodnou vecou, ak vylúčime vizuálny" smog", teda striktne ide o slepý test. Reč je o sieťových kábloch, nie napr. o reproboxoch. A o striktnom odmietaní slepých testov pre overenie počuteľnosti reálnych rozdielov zvuku.
A zmena " firemnej filozofie" pri SPaudio je dosť smutná. Ale zrejme ekonomicky výhodná..
Audioweb.cz » Smetiště » Totální audiofilský úlety a šílenosti