Téma: Problémy s novým settopboxom od T-Comu

Minulý týždeň mi skončil pôvodný program optického internetu ktorý obsahuje pripojenie na net, káblovú televíziu a telefónnu linku. Na výzvu operátora som sa dostavil na miesto podpísali sme zmluvu a nafasoval som nový settopbox. Ten je pripojený k routru cez ethernetový kábel (je možné aj wifi) ale na televíziu to nedoporučujú. Inštalácia prebehla úplne štandartne, musím povedať, že ponuka je o dosť lepšia, je tam týždňový archív z celej ponuky. Settopbox pracuje pod Androidom. Je to naozaj omnoho jednoduchšie a funkčnejšie. Okrem ponuky Magio je tam predinštalovaný aj Youtube, Voyo, Google atď. Má to aj funkciu hlasového vyhľadávania. Funguje to stopercentne a aj moje netechnická žena sa to naučila ovládať za pár dní.  Chválim aj kvalitu obrazu, ktorá je podstatne lepšia, sú tam aj 2 programy v 4K. JA mám starý televízor Philips so 47 palcovou Led obrazovu s led podsvietením.  A teraz ten problém.  Televízor je pripojený k settopboxu cez HDMI. Reprodukcia obrazu aj zvuku s televízora je úplne stopercentná.  Televízor má aj optický výstup, ktorý mám zapojený na optický vstup prevodníka Topping E70. Predtým som príležitostne zo starého settopboxu počúval nejaké programy (filmy, hudobné programy ) a prevodník normálne fungoval. Akonáhle však pripojím k televízoru cez optický výstup prevodník, tak sa ozýva len chrapot a nejaké škrčanie. Jednoducho zvuk nejde. Tak som skúšal optický vstup E70ky z iného zdroja a ten je naprosto v poriadku. Domnieval som sa že je problém v module ktorý zvuk prevádza na optiku. Zrejme to tak nebude, pretože ak pripojím k televízoru cez HDMI DVD prehrávač, tak zvuk cez optiku televízora a následne cez prevodník je úplne normálne spracovávaný a reprodukovaný.  Display na prevodníku indikuje 48 kHz v prípade že je zvuk reprodukovaný normálne aj s chrchlaním zo settopboxu.  Stretol sa niekto s podobným problémom ?

Re: Problémy s novým settopboxom od T-Comu

Ahoj Stano,
Zkus Firmware v 1.04 mohu poslat pokud nemáš. A pohrát se s nastavením DPLL. Vypadá to že se nelockne protože jitter nebo fs je mimo specifikaci. Setkal jsem s s tím u dvou SMSL a jednoho toppingu a toto pokud bylo možné nastavit tento parametr zabralo vždy.

https://www.audiosciencereview.com/foru … st-1411763

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Nieco trochu podobne, minimalne 10 rokov dozadu, Samsung Tv a DAC s ES9018. U niektorych vstupoch bolo treba na DAC nastavit DPLL jitter rejection na 128x, inak to vypadavalo/chrcalo.

Inak by mohol pomoc HDMI audio extractor. Ak chces pozerat niekedy sifrovane HD streamy napr. z Netflixu, tak vyberaj taky co podporuje aspon HDCP 2.2.

Vďaka za promptné odpovede !

Hmm, TV Philips, mám jí optikou do S.M.S.L RAW-MD1 a dogitální výstup musí být nastaven na PCM, jinak jen chrčí.
https://i.postimg.cc/1gWSSM3S/20240903-194036.jpg

(upravil paf 3. 9. 2024 19:57)

Četl jsem to několikrát a stejně v tom plavu big_smile Pochopil jsem to tak, že zvuk jde z TV do DAC optikou a problém nastává když "přeposílá" TV zvuk z nového settopboxu a ostatní zdroje jsou OK. Pak bych čekal, že bude ten problém v nastavení zvuku v settopboxu nebo TV - formát výstupu třeba.

EDIT
Než jsem to nadatloval tak už to napsal předchůdce smile

(upravil dawsoo 4. 9. 2024 12:20)

Jojo,to je velká pravda,naštěstí tv ani radio nepoužívám,kinový formáty už vůbec ne, jen pc a usb a výjimečně digi out spdif/optiku PCM/DOP64 stereo .... takže na tyhle kódovaný divočiny zapomínám.

Pcm only output všude = to je samozřejmě uplnej základ a nepředpokládám že zkušenej chlapík jako godz toto neví.

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Je to vyriešené.  V nastaveniach settopboxu som to nanovo poprepínal (prednostne je všetko orientované na 7.1) a normálne to fachá.