Diky
Fishwin dosku pre teba mam odlozenu, na mechaniku si mi vtedy pisal neskoro ked uz bolo objednane ale ak chces poslem ti k tomu podklady a objednas si pripadne sam…
MC stepup trafa som samozrejme zvazoval a mal som nakreslenu variantu dps kde to bolo, preto su na vstupe zdvojene triody aby to sumovo bolo aj k MC. Pri testovani som ale zistil ze su trafka brutalne mikrofonicke a nebolo to dobre. Teda nie tak aby som s tym bol spokojny. Chovalo sa to ako gitarovy snimac vnutri kovovej bedny mozno len moje trafka boli takto velmi mikrofonicke (co je kludne mozne lebo niesu impregnovane) s brumom problem nebol, sum bol nizsi ako s MM vdaka nizkej impedancii, ale nepacilo sa mi to. Ak MC trafko tak asi niekde mimo bokom, “po ceste” alebo hned pri gramofone alebo tak. Ak chces samozrejme si ich zabudovat skusit mozes
Inak uz som cosi dnes otestoval a vyzera to “ultimatne” inak to neviem popisat. Nizsi sum som od riaa v zivote nepocul ak dam preamp priamo na zosilnovac, volume na max a len tichucky jemny sum… vsetky ostatne riaa sumia ako vodopad oproti tomuto musim porovnat s actidampom
vlastne aj moj je istym sposobom actidamp, len nerobi "aktivny odpor", ale "aktivnu kapacitu" haha
Zosilnenie je trochu vyssie kvoli pouzitym elektronkam a je na 1khz az 46dB co vystaci velmi dobre aj na menej citlive prenosky. Vdaka tomu pri "silnejsej" prenoske (10mV) da preamp bezproblemov aj >2VRMS co pri pripojeni na regulator hlasitosti sposobi dalsie zvysenie odstupu sumu od nosneho signalu.
Pre referenciu som ale nameral 0dB kalibrovany vystup do 10k zataze (cosmos s bufferom) na co stacilo na vstupe 5mV (invertovane pasivne riaa napajane viktor generatorom)
Skreslenie predcilo moje ocakavania kedze preamp je bez spatnej vazby!
Nizsie je sumove spektrum, vstup zatazeny odporom par desiatok ohmov, merany vystup priamo do cosmosu na 1v7 rozsahu, kalibrovane na 0dBV // dbfs zhruba odpoveda beznej urovni vystupu co lezie z preampu.
Vsimnite si odstup siete a ze sa fakt oplatilo prespekulovat zdroj, v podstate "baterkove napajanie"
(... preamp ma na 50Hz zisk okolo +65dB) odstup sietovych zloziek je >160dB
edit: do prveho prispevku pridane finalne schemy