Re: Limitovaný Naim --- pro fajnšmekry???

Hmm, Čína jede. smile A Evropa nic? smile

(upravil dawsoo 4. 8. 2024 19:32)

Ne nikdo krom číny,HK a asie obecně nic,taková je dnes realita. Evropa a USA tak max rebrandovaná čína pod svou značkou.

V zesikách něco málo Déčko z NL (ex phillips) ale jen OEM a za dost jiný peníze.

Takže zbejvá jen DIY (možnosti stále jsou) a dobrý Vintage se servisem a případnejma modifikacema který to kopnou do 1. ligy.

Evropa řeší počty pohlaví, green deal a podobné důležité věci

(upravil dawsoo 4. 8. 2024 19:44)

rvx73: Asi tak nějak big_smile

Takže Hordeku takovej malej budíček co? Já jsem taky čuměl jak puk co se děje, po 7 letech kdy jsem byl zcela mimo dění. A jsem rád že to tak je,protože tohle je velkej kvalitativní skok a může si to dovolit defakto každý. Tradiční producenty leštěnejch sraček z toho festovně bolí hlava,protože to jednoduše už neuměj aby byli schopní konkurovat kvalitou (cenou už vůbec ne = ty pr a sračky okolo nepřímo či přímo placených recenzentů a hajlajf v korporátu něco stojí) a tak jen žijou už z historie,podstaty a mezi postiženými vyhlášené značky.

Tie merania z asr vyzerajú pekne ( zosilňovač), ale je dobré si všimnúť prudký rast s kmitočtom...Harmonické z 10kHz síce nikto počuť nebude, ale intermodulácie napr. 10+11kHz už asi ano. Tie vynechané ( náhodou?) IMD(CCIF) merania pri Déčkach dosť napovedajú..

(upravil dawsoo 4. 8. 2024 20:27)

Určitě ano, ale je řeč o lowendu za 6tis s dobře implementovaným TPAxxxx a měřením o kterým si cokoli jiného od tradičního výrobce či různé tw a diy nejnižší třídy můžou nechat akorát tak zdát. Za 6k v diy není ani krabice, natož nějaký vnitřek. Já určitě jsem ten poslední co by déčka obhajoval ,preferuji stále dobré AB řešení.

DAC a hlavně ten Sluchátkáč jsou myslím bez diskuse top i v obecném měřítku. Líbí se mi že to je udělané pořádně i když se jedná prakticky ve světě hifi o tu nejnižší cenovou  kategorii,která ty tzv velké přestala zajímat s příchodem DK začátkem 90 let.

Pro srovnání tehdejší hifistická modla AR D300 (menší variace na téma tolik oblíbené D400)
https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.10158/
To thd je moc,ale hlavně ten binec od zdroje je celkem klasika,třeba má jen vyschlý kondíky a unavený výstupní relé,to by klidně mohlo být. Nicméně je to příklad co dřív bylo ok a dnes už moc ne.

(upravil kryton 4. 8. 2024 21:21)

Hordek napsal:

Hmm, Čína jede. smile A Evropa nic? smile

Obávám se, že Evropa a Amerika to vyřeší tím, že napálí na čínské spotřební výrobky 100% clo. Oranžový kandidát za oceánem to má údajně v programu (silná ochranářská politika zejména ve vztahu k Číně). A budeme mít po žížalkách. Takže, kdo chce nakupovat, ať si raději pospíší.

Tak budíček jen částečně ---, ale co takové značky jako např. Audio analoque, Arcam, Audiolab, Avid, Atoll, Audionet, Roksan, BC Acoustique, Copland, Crayon, Unitra, Chord, Pro-Ject, Musical Fidelity, Exposure, Rega, T+A, Cambridge Audio, Hegel, Primare, MBL, Burmester, atd. - to žádná z nich neobstojí....? smile

(upravil scoop 5. 8. 2024 10:43)

ja teraz preto nakupujem vacsie veci z aliku, lebo clo na cinu pride urcite este tento rok...

(upravil therion 5. 8. 2024 12:19)

To zpracovani a pouziti mizerne opracovanych plastu, slicovani a ztoho cisici celkova nedotazenost. Hajend si dycky hral alespon na kvalitni zpracovani exterieru. Tohle uz normalne smyslejici clovek koupit nemuze ani za 10% ceny. V Naimu jim proste hrablo nebo zkousi jak se hifi sekta necha jeste natvarovat : ))

https://www.hifi-voice.com/images//testy/2024/20240205/naim-nait-50//2024-01-31-TST-Naim-Nait-50-5.jpg

jj v porovnani s Topping vyrobky nebo i lecjakym DIY je to tragedie...

Web

Osobne by me snad zajimaly jen ty trandy NA009N a NA009P , ktere si udajne nechavaji vyrabet "namiru" , ale hadam ze to bude jen nejaky preznaceny velky brand..

Therion...třeba tam mají nějakého brigádníka, teď přes prázdniny. Na něčem se musí zaučit.

(upravil dawsoo 5. 8. 2024 17:49)

Hordek napsal:

Tak budíček jen částečně ---, ale co takové značky jako např. Audio analoque, Arcam, Audiolab, Avid, Atoll, Audionet, Roksan, BC Acoustique, Copland, Crayon, Unitra, Chord, Pro-Ject, Musical Fidelity, Exposure, Rega, T+A, Cambridge Audio, Hegel, Primare, MBL, Burmester, atd. - to žádná z nich neobstojí....? smile

Ne neobstojí,buď je to předraženej technicky podprůměrnej odpad, nebo ultradrahý, co si může dovolit opravdu málokdo,takže smysl tam nevidím. Založil jsem o tý bídě už dříve vlákno kde přidávají všichni "ty pravé echt hajent lahůdky". big_smile Pokud víš o něčem co stojí za to není to za nesmysl a nevíme o tom že je dobrý, tak sem s tím big_smile

Co myslíte, bude tenhle konec lepší než konec toho Naimu.....? smile
https://www.rajce.idnes.cz/hordek/album/amp/1647169412