Re: Je SINAD důležité?
Jako jediné číslo udávající THD+N na jedné frekvenci a jediné úrovni do odporové zátěže jedné hodnoty toho moc neřekne, pokud není opravdu bídné. Ty diskuse bez hlubšího vhledu do problematiky postrádají smysl a hlavně opakovaly se aspoň tisíckrát na stovce míst.
#3 20. 7. 2024 10:54 (upravil dawsoo 20. 7. 2024 11:02)
Pro mě třeba vcelku ano,beru to jako prvotní ukazatel kvality daného konstrukčního řešení, kde je vidět poměrně dobře kontaminace z napájení a různé druhy zkreslení či typických spekter a nežádoucích artefaktů,šum třeba až tak moc ne, pokud to tedy není vyloženě bída.
Ale určitě souhlasím s PMA, že to rozhodně není žádný magický parametr co říká zcela vše. Je to jen a pouze nezbytná podmínka a jakýsi prvotní filtr, že má přístroj minimálně potenciál a daná topologie je kompetentně využita,takže to beru tak, že určitě stojí za to pokračovat v dalších detailnějších měřeních a hlavně pak poslechu, kde může pravděpodobně být dobrým i zvukově.
Těch faktorů je mnohem více a je to spíše o různých typických kombinacích měření a interpretační korelaci a zkušenosti než o nějakém pravidle. Opačně to ale aspoň pro mne rozhodně neplatí,neznám nic co měří nic moc až příšerně a zároveň dle mých měřítek hraje dobře. Já se snažím většinou dělat naopak, že nejdřív poslech a až pak měřím,abych se vyhnul případnému podvědomému biasu.
#4 20. 7. 2024 11:04 (upravil BV 20. 7. 2024 11:04)
O kvalite IIMO jednoznačne hovoria čo najmenšie skreslenia (THD, IMD, CCIF, DIM..) s čo najmenšou závislosťou na výkone,spolu s " dostatočným" odstupom šumu a sieťových zložiek. A samozrejme bezpodmienečná stabilita...