ABX testy sú dobré pre zistenie, či rozdiely vo zvuku skutočne počujeme, alebo či sú to len "zhmotnené" očakávania.
Negatívne ich však môže ovplyvniť stres, ktorý spomína dawsoo (krátkosť času, nikto nechce byť za hlupáka, ktorý nepočuje to, čo ostatní počujú...) a (nesprávny) výber hudby.
Rozhodne by som však na ich základe nerobil závery, či je lepšie A, alebo B. To sa dá väčšinou posúdiť až po dlhšej dobe, po dlhšom "spolužití". Ak to nie sú nejaké výrazné rozdiely. Ale pre také je zasa zbytočné robiť takéto testy.
Ja mám rovnaké filtre v mojom Topping DX3 Pro+, len ich poradie je poprehadzované. Dešifrovať som sa to snažil tu:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 15#p410815
Mňa zo začiatku trochu mýlilo, že zmena filtra sa neprejaví hneď po zatlačení tlačítka na DO. Zvuk sa zmení po cca 1 - 2 sekundách. Možno to má nejakú "vyrovnávaciu pamäť", alebo sa môj sluch len potreboval trochu zorientovať, že sa niečo zmenilo. Viedlo ma to však k predčasným záverom, že "nič sa nezmenilo".
Zaujímavé je, že moje preferencie sú iné. Ja som nakoniec skončil pri dvoch filtroch s lineárnou fázou a strmším filtrovaním. Pre CD používam filter, ktorý začína filtrovať nižšie, a pre Raspberry Pi, cez ktorý prehrávam Hi-Res a súbory s "CD kvalitou" prevzorkované cez SoX, filter, ktorý začína filtrovať vyššie. A je to práve filter, ktorý by mal byť na E70 F1 (Fast Roll-Off, Linear Phase Filter), a ktorý chceck označil ako "divný" 
Na základe predchádzajúcej diskusie som sa vrátil aj k opätovnému testovaniu filtra F6 podľa E70 (Hybrid, Fast Roll-Off, Minimum Phase Filter). Prvá reakcia bola prekvapivo dobrá. Pustil som si práve CD Led Zeppelin III a ono to hralo o niečo inak, pribudli mi tam nejaké "detaily", ktoré som si predtým nevšimol. Vyskúšal som aj ďalšie nahrávky a povedal by som, že ten filter mierne zvýrazní okraje frekvenčného pásma (len trošku, o "fúz"). Po čase mi tam však niečo začalo vadiť (neviem posúdiť, čo) a vrátil som sa k pôvodnému filtru. Pre CD je to u E70 F5 (Apodizing, Fast Roll-Off, Linear Phase Filter). Slovne by som to zhodnotil tak, ako to som niekedy zvykol čítať v Hi-Fi časopisoch (keď som ešte nemal doma internet) - Hrá to tak obyčajne, takže asi dobre.
Minimálnu fázu som skúšal nastaviť aj v SoX, ale výsledok bol plus/mínus rovnaký. Vrátil som sa k lineárnej fáze.