#441 6. 7. 2024 21:12 (upravil Benazi 6. 7. 2024 21:22)
#442 6. 7. 2024 22:09 (upravil dawsoo 6. 7. 2024 22:22)
Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti
Už jen ta věta "myslíš s hifi vážně" a měření výsledku nalitými financemi je podle mě ten primární důvod celé té nesmyslnosti a neustálé nekonečné honby za ničím.
Sorry jako ale já teda asi fakt neznám nikoho kdo by hifi myslel ze srandy a mezi tvrdejma hajenťákama se chlubil jak pořídil levně z bazaru s promáčklým vejškáčem nebo padělek z asie co vypadá jak originál i když je fakt že takovej hifi dadaismus by byl asi super a hodně by oživil ten stojatej rybníček což by mě asi dneska kurevsky bavilo číst
Soutěže o nehorší bedny a hrající zesilovač s nejhorším měřením a pod ..., třeba by to v dnešní ujetý době mohl bejt novej fenomén a výbornej druh zábavy. Pár lidí bez NFB samože tu zábavu pro ostatní nevědomky i dělá,ale opakovaně se kouzlo nechtěného už bohužel nekoná.
Proč tu píšu tyhle číčoviny? No to je totiž přesně asi ten hlavní důvod, proč se tak dobře daří prodeji podobných obskurností, nesmyslností a doplňků,kterým by se dříve lidi vysmáli,ale protože červík hlodá (stálo to tolik a furt to hraje tak nějak trošku mňau mňau haf kvík) a zoufalá situace žádá zoufalé činy. A vo tom asi přesně je i primárně tohle (ne)veselé vlákno.
Není to ale myšleno jako posměch a dehonestace lidí kteří se snaží vylepšit to co mají (na to tu jsou jiní kádři) jen to je kopanec a stačilo by místo peněženky otevřít oči a uši a použít to co roste na krku ....ale je mi jasný že se to ale těžko vysvětluje někomu, kdo takovou zkušenost nemá že mohou existovat i vymazelný racionálně složený sestavy, který fungují v synergii a nestály majlant,na kterých je třeba pak radost poslouchat všechno i včetně žánrů co člověk normálně neposlouchá a to i v absolutním měřítku bez ohledu na cenu. Komu se toto povede nemá pak potřebu se dál honit a vyhrál. Bohužel jsou to často zcela nepřenositelný věci.
#443 6. 7. 2024 22:23 (upravil Benazi 7. 7. 2024 6:56)
Dobře vysvětleno.
#444 8. 7. 2024 16:51 (upravil bastl 8. 7. 2024 18:01)
To vypadá jako garsonka za miliardu
https://www.facebook.com/10000258265346 … 207783519/
je libo CC-kazeta (naprosto běžná a v podstatě obyčejná) za 60 kolíků českých? :
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro … diokazety/
to je pozdrav ze cvokhausu, nebo "sběratelská" realita??
Láďo, nejdražší je tam myslím za 3900,- ta 60 je minutáž, cena je až těch pár stovek za tím. A ano, jde o sběratelské kousky, v případě těch cca 4 litrů jde o prakticky nesehnatelné nerozbalené unikáty.
#447 17. 7. 2024 11:17 (upravil dawsoo 17. 7. 2024 11:22)
No jooo ... von to má fakt asi jen blbě napsaný, že to vypadá u nějterých jako uplně šílený ceny ... kdyby dal mezeru nebo pár teček mezi to 90 a 110tis to tak fakt vypadá na první pohled.
Jen obdivuju že to někdo schraňoval takovou dobu zabalený... já všechny CC co jsem kdy koupil nový,tak tak jsem je rozbalil a zkoušel,nebo rovnou nahrál. Byl to pro mě vždy takovej obřad,nalepit štítky,vybírat jakou muziku na kterej typ nahrát apod, miloval jsem třeba vůni nových maxellek,dodnes si vybavuju tu typickou Maxellí vůni a to i u pásek.
Dawsoo, mě zůstala jedna zabalená Fuji chromka, protože už jsem se k nahrání nedostal, věnoval jsem se stavbě baráku a po nastěhování jsem přešel na CD. Ale u těch prvních v sedmdesátých a osmdesátých letech jsem to měl stejně jako ty
#449 17. 7. 2024 11:49 (upravil Stowik 17. 7. 2024 11:52)
Hifi-Tuning US-Supreme3, Hifi-Tuning Supreme3 to musí hned rád líp, co?
Davide jsem rad, ze moje uchylka na vuni maxelek nebyla ojedinela
#451 17. 7. 2024 14:15 (upravil dawsoo 17. 7. 2024 14:25)
Stowik: Joo pojistky jsou téma co už nějakou dobu rezonují mezi "hyfy snejkoiláři" ,pamatuju se na vzrušené diskuse před min 12-15 lety ještě na "hifinádorech" kdy to začínalo i u nás v kotlince a velmi hezky je tehdy znejistil tuším PMA s dotazem co si myslí že bude lepší: "drahá pojistka nebo žádná?"
Já si samozřejmě myslim že je to blbost a max placebo,speciálně na primáru. Jedinný místo a použití kde to něco málo cosi teoreticky možná udělá, je na výstupu zesilovače, kde není zahrnuta v celkové NFB (u pofidérních značek jako NAIM,Rega a pod a různých levných strojů, kde je malej výkon a není tam relé či jiná ochrana) ale i tam je mnohem větší problém vlastní sračkové zapojení než drobná nelinearita odpor/vs proud pojistky. To byl možná ten uplně první primární cíl proč to někdo asi poprvé udělal.
Rosak: JJ je to super, že jsme v podstatě skoro všichni i v těchhle malých libůstkách vlastně hodně podobní a i ve spoustu jiných věcech víceméně tak často za jedno. To je asi ten hlavní důvod proč zrovna speciálně sem tak rád chodím si pokecat se spřízněnými spolupostiženými
uff! to je dobře že jsem to blbě pochopil, bo jinak bych to vůbec nepochopil...
mám ve sklepě asi 3 banánovky kazet, tak kdyby někdo zdejší chtěl, tak mu jich můžu věnovat pár zadarmo když si pro ně přijede, nebo za 10,-Kč/ks s posláním...samozřejmě, že staré a nejlepší Maxell MX v těžkých černých matných pouzdrech nikomu nedám
ale i ta "rarita" z bazaru za 3,9t je pouze "sběratelská úchylka"... "praktická" cena je 100x nižší .. já jsem sbíral pouze ty fóliové obaly, bo kazety jsem používal k jejich účelu
ma niekto skusenost s prenosovymi rychlostami USB izolatorov ? potrebujem pripojit DAC k notebooku, ale neskutocny bordel lezie z USB-C po pripojeni adaptera...dokazu tie lacne izolatory fungovat bez problemov s DAC v 768/32 rezime, ked deklamaruju len datovy tok 12Mbit/s co mi pride malo pre DSD a lossles formaty. Za 480Mbit pytaju neskutocne peniaze...
scoop: SZ
#455 21. 7. 2024 9:16 (upravil dawsoo 21. 7. 2024 9:22)
Je libo 1,5m ethernet RJ45 kablíku za 29k z druhý ruky? Oni se fakt už asi dočista posrali v kině.
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro … rnet-1-5m/v sekci "kabeli" je dneska tak cca min 50% fakt uplných neaudio píčovin (LAN,USB,Síťáky) za zcela nesmyslný prachy, tenhle obor je už fakt čirý zoufalství
K ethernetovým hifi káblům které tu už ve vlákně proběhly patří ethernetový filtr za 1900usd. Myslím že by prodávající tukabel měl přehodnotit prodej a naopak dokůpiť!!!
https://www.audiosciencereview.com/foru … nus.55716/
Jasně jako průmyslová věc (pokud filtruje binec mimo lan provoz) dodatečně k nějakým citlivým přístrojům či strojům (ač jsou ošetřeny a vždy galvanicky oddělené) ok, ale hifi?
Osobne som sa stretol s javom ked som do SACD 30N pripojil ethernet kabel a zatiahol mi brum do celeho spektra, a po par hodinov hladani chyby som radsej aktivoval Wifi, ale 2000USD dat za LAN filter je uplna sialenost. Aj ked je pravda, ze americania ziju uplne v inom svete a pre nich to niesu take polozky ako pre nas...
Přesně tak.
#458 21. 7. 2024 10:37 (upravil dawsoo 21. 7. 2024 10:47)
Scoop: s tím kabelem je to teda hodně podivný,protože ethernet porty na zařízeních jsou dle normy vždy oddělené trafem. V práci všechno i audio co je přes ethernet má v sobě malá pulsní trafa vždy a nic takovýho se nikdy neděje,ačkoli tam je zarušení (díky tisícům různých spínaných sraček po budovách) jako nikde jinde ne. Bez toho by sítě díky rušení ze zemních i jiných smyček vůbec nemohly fungovat.
Ten sacd přehrávač pokud je udělanej tak blbě, že připojením rj45 do lan portu a druhým koncem do LAN sítě udělá toto (předpokládám že to je debilní třída I a RJ45 konektor je spojen s GND),tak jsou to za mě vyhozený peníze a krám co nesplňuje základní normu.
Ohledně Amíků je to o něčem jiným,jsou to až na vyjímky největší nevzdělaní blbové, co věří všemu co vidí v televizi nebo si přečtou v hnojometech či na netu,takže tam je možný jim prodávat s patřičnými pohádkami okolo, uplný nesmysly a ještě si při tom mlaskaj. Bohužel tahle rakovina se šíříse zpožděním postupně všude i k nám.
#459 21. 7. 2024 10:45 (upravil scoop 21. 7. 2024 10:56)
S tym kablom to bolo divne, ale vzhladom na to, ze to bol firemny byt vo velkom rodinnom dome s predajnou a vsetko sa to rekonstruovalo na rychlo a hned prvy den mi ostala zasuvka 230V v ruke, nehovoriac, ze vsetko obhospodaroval jeden switch, takze zasuvka medzi dovma izbami islaaj cez 70m kabel som neveril, ze to bude uplne chyba pristroja. Ked som to neskor pripojil cez svoje kable a vynechal zasuvky bytu bolo vsetko OK.
Teraz uz byvam vo vlastnom, elektriku a sietarinu som si navrhol sam a pre audio mam zvlast zasuvkovy obvod a istic (mozno zbytocnost) mam pokoj
Nech su aki su, mam tiez nazor, ze by bolo ore nich super pristat na zem a nelietat vecne vo hviezdach, ale stavaju sa k zivotu zdravsie ako zbytok sveta...ziju
#460 21. 7. 2024 10:57 (upravil dawsoo 21. 7. 2024 11:11)
JJ ale i kdyby to bylo někde v baráku spojený se zemí, port na přístroji pokud je ve třídě I, by neměl být spojen s GND přístroje. Protože by zanášel bordel do celé sítě a naopak.
Ono v souvislosti s tím a velmi obecně je smutný že tzv kablíkáři se nikdy aspoň trochu nezamýšleli nad skutečností a důvody proč ty jejich tukabely mění zvuk celýho přístroje,když je to z principu blbost. Podle mě jsou to AC/DC zemní smyčky a AC rf smyčky uzavírané bezpečnostními kondenzátory a primární stranou zdrojů v přístrojích, kde kabely mohou měnit rezonanční poměry celku (frekvence i Q = stačí si nakreslit náhradní schéma takového řešení v běžné domácí síti) což může měnit výrazně spektra rušení kde při průniku do přístroje (kapacitně i elmag) už PSRR a RC filtrace zdrojové a napájecí části u klasicky navrženýho strojku vůbec (nebo minimálně) nefunguje a tak to může být vnímané jako změny zvuku.
Otázka do pranice č. 1 co si tak dělají různé síťové filtry,oddělovací trafa a síťový pračky?
Odpověď : Já osobně bych řešil příčinu a ne až ty důsledky,ale jsem jen prostý kmán co tomu hyfy vlastně nerozumí