Re: Měření Klippel - chování při velkých signálech
To je tedy zajímavé, že je u 12BG76 měřené v 2018 cca 5x lepší linearita závěsu oproti 15BG100 měřené 2010. Volaké dajaké čudné súdruzi.
#93 9. 7. 2024 9:05 (upravil check 9. 7. 2024 9:07)
Je to setup za 15000 € a stejně neumějí nastavit osy nebo vyexportovat správně data. Za mě to jsou nedůvěryhodné výsledky. Jak by bylo těžký udělat DIY Klippela? How hard can it be?
Hele kdysi jsem chtěl stavět baterii kondenzátorů 2000 µF MKP, aby se dalo za kondíkem z proudového zdroje injektovat SS proud a zároveň to nevadilo zesilovači na měření ani ty kondenzátory nezkreslovaly (bipoláry zkreslují). Je to teda asi tak 5000 Kč za kondíky, ale mám je v šuplíku.
Pak by obyčejně stačilo změřit TS parametry pro více různých výchylek a znést do grafu. Ideálně teda místo hmotnosti mít zavíratelnou ozvučnici známého objemu.
Chceš to realizovat a začít měřit vlastního Klippela?
Je to setup za 15000 € a stejně neumějí nastavit osy nebo vyexportovat správně data. Za mě to jsou nedůvěryhodné výsledky. Jak by bylo těžký udělat DIY Klippela? How hard can it be?
Pro frajera asi lehký. Ale dopadlo by to stejně, jako ty DIY Audio Precision. Teprve až bys to stavěl, tak zjistíš, co všechno nevíš. Což zjišťujeme s každým dalším učením se.