kaed: ano, je to ze seeedstudio. Zdvojit koncáky by asi skoro stačilo, ale deska by byla už poměrně široká a to už by se vyplatilo implementovat třeba ochranu proti DC. Silnější variantu bych chtěl spáchat, ale bude koncepčně naprosto odlišná...
mechanik: Rád uvítám kritiku, ale nejdřív ještě zopakuju, že je to zcela nenáročný zesilovač, spáchaný celkem narychlo.
Teplotně je to trochu poddimenzované, jeden tranzistor na hlídání teploty je v tomto případě opravdu málo, ale zase to není taková hrůza. Určitě by to šlo osadit něčím lepším, ale toto jsem měl tak nějak po ruce a i tak to běhá docela slušně.
check: děkuji Já mám koncept DPA rád, ale jsou případy, jako tento, kdy potřebuju nějaký malý zesilovač. Do budoucna bych tu kolmou desku ještě snížil, ale mám jich ještě 50 ks, takže hned tak to nebude
Toto je takové univerzální vlákno pro mé zesilovače, tak ho využívám a hned tak se neuzavře, jelikož při chvilkách řeším silnější a hlavně propracovanější variantu.
Trochu uvažuju třeba:
- výhody/nevýhody aktivní hlídání klidového proudu koncáků namísto hlídání teploty
- řešit teplotní/proudovou stabilizaci VAS?
- jak co nejvíce zlinearizovat VAS
- co nejmenší zkreslení už v diferenční části (obyč s odpory je takový základ)