Téma: Jak zní ticho......???
Je ticho slyšet? Můžeme jej vnímat? A jak?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » Jak zní ticho......???
Stránky: 1
Je ticho slyšet? Můžeme jej vnímat? A jak?
stačí vypnout a vysmahnout do bezdozvukovky.
Zvuky ticha? Slyšíme je, zjistili vědci
Napr. tinitus
To nic není. Já zase vidím tmu.
Napadla mě tahle scéna.
https://www.youtube.com/watch?v=QML28YQBvyc
.
jardag69
Prenatální stadium?
Ticho môžu vnímať ľudia zo zdravím sluchom. Tak až to zabolí. Tak som to vnímal v minulosti.
Ako BV napísal kto má tinus, ten ticho nepozná keď je ticho.Viem o čom píšem.
Já měl tinitus asi rok a půl (ca kolem 11kHz) kdy mě trápil recidivující zánět středního ucha a kostních přepážek se samovolnými opakovanými perforacemi bubínku,to byl i jeden z dalších důvodů proč jsem pak 2017-18 nadobro skončil s hifi,neb jsem na nemocné ucho slyšel bídně 8k a druhé 10k a stereo přestalo existovat. Naštěstí cca po dvou letech trápení tak jak to přišlo,tak se to zas nějak samo odešlo a vyléčilo se,takže zas slyším ticho a i stereo normálně (audiogram proběhl na ORL opakovaně) ,co ale je jako následek a samože s věkem u mě znát, je úbytek nahoře při sin tónu a to oboustranně slyším max L=12,5k, pak už musím přidávat a na 15k už neslyším nic jen tlak a napravo ca 14/16kHz. .Zajímavý je, že v komplexním signálu to vůbec nevnímám, že by chyběla nejvyšší oktáva a rozlišení,mozek je zázračnej lidskej stroj.
**Píšu to proto že vím co to je (ca 1.5r) a kdo to nepoznal tak neví jak moc je to ubíjející věc že si člověk říká raději neslyšet nic než toto 24/7.
Stiglitz:
Jinak stiglošu,tahle úvodní scéna je asi nejlepší co znám,viděl jsem ten film nesčíselněkrát ,ale pokaždý je to aspoň pro mě zážitek, palec nahoru máš vkus chlape!
Ticho je luxus, já mám tinitus na pravém uchu už přes 10let.. Taky děsný propad na 3-4khz (mluvené slovo hůře slyším). Ale mozek si to umí vykompenzovat, stereo vnímám v pohodě.. Nebo mě to tak aspoň přijde.
Navíc mám štěstí v tom, že bydlím v rodinném domě, mám samostatnou poslechovku a velmi často poslouchám na hlasitost, kdy basy už vnímám celým tělem
Stránky: 1
Audioweb.cz » Nezařaditelné » Jak zní ticho......???