Já ti Martine nevim ten web je dost zaspamovanej,našel jsem toto,špatný to jistě není ale, symetrie pokud beru střed 0st imho vypadá fakt jinak,pošli klidně jinej link, kde to tak je,rád se podívám,taky jsem pár budek postavil a určo ještě o něco déle což víme oba.
A v časové oblasti je to naopak zcela nemožné neb se mění velmi průběh impulsu podle toho jak je vzájemně posunutá osa Z ,což je u transient poměrně významná věc a dělá to tzv subjektivně bezešvé navázání kde hraje roli přímý zvuk,což třeba pro mne je priorita č1. a trademark všech mých budek co jsem dělal.

Dapolito je opravdu zcela symetrické kolem 0st a to je asi i ten jedinnej důvod proč se to cíleně někdy využívá při určitých speciálních požadavcích. Existuje i možnost tzv semi-appolito řešení ala třeba B&W 800 kde je to 1,5 pásmo kde jeden ze středů je filtrován jinak a dříve. Což řeší co nejbližší vzdálenost M-T což se mi třeba u tvých konstrukcí líbí ale zároveň vyšší Sd M sekce. Těch možností je opravdu hodně což jistě víš stejně jako já. Vždy je to o tom co kdo povařžuje za prioritní a jak se s tím v konstrukci vypořádá,neb měření je pouze prostředek a cílem je poslech který pro každého může představovat něco jiného..