Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

(Stránka 15 z 48)

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » E1DA Cosmos ADC - špičkový převodník pro měření

Stránky: ««« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 48 »»»

RSS

Příspěvky [281 až 300 z 954]

Re: E1DA Cosmos ADC - špičkový převodník pro měření

Elox

Otvoril som krabicu od TI, vybalil, zapojil do PC a do Cosmos ADC a pripojil D10s rovno do USB na PC do slucky s ADC. Hodinu to bezalo na REW a ani raz sa mi nestalo, ze by sa to seklo - t.z. FFT ani raz "nepodskocila".
Nic som nenastavoval a Cosmos ADC bezal aj solo na 768 kHz.

PC/iPad/BR/TV/DENON AVR > PA03 + TPA3255 > LinkwitzLab ORION (ASP)

dawsoo + eeMGee :
Díky za rady, budu pokusničit, držte mi palce. Kdyby bylo nejhůř, tak se ještě dovolím na něco doptat.

Jinak když se zprovozní SW záležitosti, jeví se mi to tak, že první na řadě bude nějaký opravdu dobrý buffer s minimálním zkreslením.
Teď vlastně jenom testujeme, jak si který operák poradí s tou vstupní impedancí 640 Ohmů.

to už víceméně otestovaný je ve vlákně topinga D10s

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Ano, přesně tak. A zdá se mi, že ani ty nejlepší operáky plně nevyužívají možnosti kosmíka. Jinými slovy, s opravdu perfektním bufferem by bylo možné přiblížit se ke hranici -140 dB. Podle výrobce by nejmenší zkreslení mělo být (díky kalibraci) pro 1kHz, -0,5 dBFS. A s operákama to tak není, protože při stoupající úrovni se už nepříznivě projevuje větší proudové zatížení a operáky začínají zkreslovat. Takže vzniká jakýsi "sweet point" který je kompromisem mezi zatížením operáku a optimálním pracovním bodem převodníku. Proto je nezbytný ten nezkreslující buffer do 640 Ohm (s potřebnou rezervou). Nebo lépe do 320 Ohm pro režim MONO.

(upravil dawsoo 22. 4. 2023 22:57)

operáky  možná třeba až zas tak moc ne (viz c-70 jako buffer), spíš ten dac v D10s a ten nadzvukovej binec jim možná rozhodí sandál. Láká mě zkusit pro prdel takovou jednu pradávnou prasárnu co jsem na ni uplně zapomněl = bejkárna ve dvou redukcích v sobě ... spešl oboustranka se singlem opamp+buf634 soic na singl dip8 a zredukovat to 2:1 na buffenej duál do dipu. big_smile jsem nachcípanej doma tak to zkusim spáchat až budu zas v robotě.

(upravil Elox 23. 4. 2023 2:08)

Něco takovýho ?
http://pmacura.cz/buffer_new.htm

Instalace FlexASIO O.K.  -  NET 6.0 O.K.
Zaseknul jsem se na instalaci GUI pro FlexASIO - jsou tam nějaký soubory *.iss , podadresáře z knihovnou a takový bejkárny, vůbec netuším, co s tím.

Zajímavé, ono to nějak běží i bez toho GUI. K čemu je vůbec ta konfigurace ?
Ale byl to boj, vzorkovací frekvenci jsem musel nastavovat až ve Windows, pak si to teprve dalo říct.
Stejně nevím, jestli to mám dobře, možnosti se tam nabízí čtyři:
MME, Windows Wasapi, Windows direct sound, Windows WDM-KS   - co tam tedy má být ?
Navíc je tam ještě zatržítko Wasapi exclusive, to taky nevím, co to je a jestli to má být zaškrtnuté...

jo ale v mikro verzi velikosti DIP8 PCB co se dá do patice místo singlu = kde je napájení obou spojený na piny 4a7 a výstup operáku spojenej přes 10R se vstupem bufferu a výstup bufferu je na pinu 6 = navenek je to zapojením single operák s robustním výstupem. tyhle potvory budou dvě a šouplý do redukce 2:1. (původní myšlenka 10-12 let zpět byl parní singl operák co utáhne sluchátka). Jen jsem je náhodou objevil v bordelu tak to zapojim neb BUF634U v šuplíku mám a singly kvalitní taky.

To bude super miniaturní, ale v principu by ten audiobuffer PMA mohl chodit stejně. Mám na něj destičku z dávných časů.

OPA1622 by nešla vyzkoušet ?

danhard

Už to skúšal PMA:
https://audiosciencereview.com/forum/in … st-1216112

A to má OPA1622 v D10s jako výstupní zesilovač, nebo jako buffer mezi D10s a E1DA ?

Podľa nadpisu v grafe to má zapojené medzi D10s a ADC.

Takže je to něco jiného, že ?

(upravil eeMGee 23. 4. 2023 9:45)

Ako náhrada výstupného OZ to teda nie je.

Ten modul s OPA1622 mám, takže tú výmenu môžem vyskúšať, keď sa k tomu dostanem.

PMA použil OPA1622 EVM. Už to zveřejňoval i na audiowebu: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=24289

(upravil danhard 23. 4. 2023 11:59)

dawsoo potřebuje toto
https://www.audiophonics.fr/img/cms/Images/Produits/12K/12489/thumbs%202.jpg

(upravil eeMGee 23. 4. 2023 12:21)

Už len nájsť dobrovoľníka, čo kúpi ten posledný kus

https://www.audiophonics.fr/en/opa/opa1 … 12489.html

(upravil TomasT 23. 4. 2023 12:43)

Co to je prosim? opa1622 jako 2xoz v DIP pozdru? Jestli jo tak to je dobra sranda -)To bych si i nejake nakreslil a nechal udelat...

edit: Nez napisu jednu vetu uplyne deset minut, protoze jsem proste pomaly -)))))))))) Chcete nekdo taky? At necham udelat nejake primerene mnozstvi vson to dip.

(upravil dawsoo 23. 4. 2023 12:48)

JJ já defakto to co poslal obr. Danhard fyzicky mám,našel jsem to nedávno při prohrabávání když jsem hledal něco jinýho z dob kdy jsme s pistolníkem nechávali dělat první různý smd na tht redukce už nevim u koho ale fr4 s prokovem to je ,stačí to jen osadit a hotovson. Samotnej OPA1622 je o ničem,je to jen symetrickej driver/receiver na bázi OPA1612  a přesně jak píše Tomáš tohle EVM by kua snad dokázal nakreslit každej...

Tome namaluj pokud chceš si hrát spíš DPS stereo = s2xOPA1622+4xTPA1620 celý se to zavazbí jako kompotit a pak to teprve bude to přesně ono,ideálně i se stáblama a filtrací na desce.

(upravil TomasT 23. 4. 2023 15:22)

jake stabilizatory? Nebylo by lepsi 1611? Ono ta opa1612 asi bude lepsi kdyz to nebude tak zatizene jak to zatizil cosmos.

Příspěvky [281 až 300 z 954]

Stránky: ««« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 48 »»»

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » E1DA Cosmos ADC - špičkový převodník pro měření

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£