Re: Výroba předních panelů

Chci optimalizovat výrobu, tak aby nebyla zbytečně drahá. Hodilo by se proto vědět, jakou hloubku s velkým průměrem frézy může Vaše CNC obrábět při maximální rychlosti posuvu os. Aneb pokud potřebuji kapsu s velkou plochou, abych upravil hloubku na jeden průjezd frézy...

Web

Re: Výroba předních panelů

No to jsou mi zase ftípky. big_smile

Re: Výroba předních panelů

A ušetríš 30 centov?

Re: Výroba předních panelů

K svačně si může dát o rohlík víc smile

(upravil check 28. 4. 2010 20:24)

Re: Výroba předních panelů

Nakonec, jsem svůj problém nabouchal (ovšem přesně to, co potřebuju, nakreslit nelze) do softu a vypadla skutečně směšná částka, tak pardon za zbytečný dotaz.
Něco jiného se mi zdálo jednoduché a bylo mi zase naopak oceněno draze.
Nebudu to řešit a objednám, co potřeubuji. Možná by ale od Quick Panelu stálo za to napsat něco k technoligii výroby, alespoň rozměry všech fréz, rozměry minimální upínací plochy atd...

Např DIY CNC frézy na krokových motorcích nebo levnějších servech mají potíže utáhnout předepjaté kuličkové vedení pomalu naprázdno. On s tím totiž i sám člověk pohne s obtížemi. Frézovat potom 12mm frézou při velké rychlosti posuvu a velké hloubce nemusí být možné.
V QuickPanelu jsou zdá se vybaveni profi zařízením.

Web

Re: Výroba předních panelů

Vypočítávat strojní časy asi bežný "objednavatel" nebude, co z toho? smile Práce navíc, ušetření žádné, možná tak fakt na ten rohlík smile A navíc zase kompromis užitná hodnota/cena.

Njn, když se něco /ať domorobo nebo profi/ používá na něco na co není stavěné, tak se není čemu divit, že to nejede wink

Předpokládám, že co je v programu nabízeno, to jde vyrobit. Proč to pitvat. Ať tu frézu, pro mě za mě, klidně drží Admin wink v ruce, vo co go big_smile Kvalita je výborná, aspoň co jsem viděl.

Re: Výroba předních panelů

Čeku, ty určitě nejsi strojař smile, i když jsi zde nastolil rádoby „odbornou“ problematiku.
Moc toho o tuhosti CNC strojů nevíš a o současné technologii moderních řezných materiálů pracujících s vysokými řeznými rychlostmi jakbysmet.
Už v příspěvku 161 jsi si měl sám stanovit: zádáno-voleno-zjištěno; čili navrhnout obráběcí nástroje a provést základní výpočty smile. Nemáš tam vůbec stanoveny rozměry polotovaru, tvé pochybnosti jsou pak na nic..

(upravil QuickPanel Admin 28. 4. 2010 22:10)

Re: Výroba předních panelů

@Check: Si prvy (z mojho pohladu), kto sa zacal zamyslat nad optimalizaciou vyroby a som prekvapeny, ze sa na to este nikto nepytal, pretoze sa tym skutocne daju usetrit $$$. Napriklad niektori uzivatelia zbytocne davaju minimalne zaoblenie (R0.5) do rohov kapsy / obdlznikoveho otvoru. A neuvedomuju si, ze stroj musi zobrat jemnu 1mm frezku a pomerne pomaly zafinisovat tie rohy. A pri tom by im mozno stacil aj radius R1.5 .... Takze zaujimava otazka a myslim, ze vytvorim nejaku FAQ sekciu na nasom webe, kde dam tipy na optimalizaciu.

Ano - mame profi stroj, nie je to DIY frezka. A co zvladne frezovat? Napriklad aj toto:
8mm freza, 40.000 ot/min, posuv 133 mm/sek. v hlbke 3mm

Web

(upravil check 28. 4. 2010 22:45)

Re: Výroba předních panelů

Strojní časy vypočítávat nikdo nebude. Ale když je garantováno a trvale odzkoušeno, že stroj může jet plnou rychlostí 3mm hloubku na jeden průchod a zrovna se mi to někde hodí, tak to použiju. Stroj za tři miliony nikdo nebude pokoušet, co to dá. Žádné frézuj, frézuj, vykrúcaj smile.

Máš pravdu, jsem ubohej gymplák a vejškar elektro, takže co jsem se nenaučil sám to nevím. K CNCčku jsem si čuchnul u kamaráda. Tuhost konstrukce maximální, s tím nikdo nic nehne. Jenže serva mají konečnou sílu a odpor kuličkových šroubů horizontálního pojezdu + celková hmotnost je velká. Pokud se dá příliš velké zatížení třískou, tak se u toho DIY za sto tisíc fréza "utrhne ze souřadnic", software hodí chybu a můžeš znova zaměřovat nulový bod.

Stroj za miliony je samozřejmě jiná liga. Stejně tak otáčky vřetena 40k (to pak řeže jako máslo). Video si dejte na stránky, opravdu pěkné, zvlašť ty exponenciální náběhy smile.

Potřeboval jsem vědět obecnou pracnost. S QP jsme dávno komunikovali a už jim to konečně zadám.

Web

Re: Výroba předních panelů

Ahojte. Mám připravený polohovací stůl a rychloběžný motorek s univerzálkou... Do konce prázdnin by to mělo běhat, takže pokud někdo bude chtít i něco malého vygravírovat, tak ať se ozve... Asi to nebude nic převratného, ale mělo by to být v setinách přesné ... Zkusím pár věcí pro sebe a pak se vám pochlubím jak to dopadlo... Taky mohu leptat nápisy do plechu smile

Web

(upravil pslava 2. 5. 2010 17:57)

Re: Výroba předních panelů

No já seru....Žák ZŠ ...staví reprobedny,chce navrhnout zesilovač,soustruží knoflíky a teď k tomu všemu ještě bude leptat nápisy do plechu pro zdejší osazenstvo.....  cool cool

Re: Výroba předních panelů

Nelíbí? smile

Web

Re: Výroba předních panelů

Jen si tak říkám,l co všecno ještě dovedeš....:)

Nemyslím to zle....

Re: Výroba předních panelů

Práce všeho druhu uui

Web

Re: Výroba předních panelů

něco jako Ferda Mravenec....

Re: Výroba předních panelů

QP Admin: Jaký je nyní možná největší tlouštka hliníkového plechu? 6mm?

(upravil QuickPanel Admin 4. 5. 2010 22:12)

Re: Výroba předních panelů

> Jaký je nyní možná největší tlouštka hliníkového plechu? 6mm?

Ano, oficialne 6mm smile

Web

Re: Výroba předních panelů

Dříve byla možnost v programu i volba 10mm, to už nebude?

Re: Výroba předních panelů

Neoficialne to mozne je a onedlho to bude aj oficialne, pretoze Vase poziadavky na 10mm pribudaju...

Web

Re: Výroba předních panelů

Takže si takový panel mohu navrhnout  - abych to meusele pořád předělávat smile Případně přibudou ještě nějaké jiné tlouštky?