Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 5)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Toroid 200VA do 1U racku

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 89]

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Viz TW140 smile

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

danda napsal:

......P.S: Těch 2*50W na doma by  uchladilo i dno rakovky, být alespoň z 1,5 mm Al plechu.....

Souhlasím,sám jsem měl donedávna 2x SDA200 chlazený jen hliníkovýma bočnicema 150x250mm tl. 2mm na každej konec a i při hodně hlasitém domácím poslechu se ty bočnice nikdy neohřály nad 45°C.

Re: Toroid 200VA do 1U racku

No vidíte chlapci, a my /Aldax/ jsme Kyprému museli po delších tahanicích vrátit sadu traf asi za 30.000,-Kč, jedno vedle druhého neúnosně řvalo i nezatížené.
Průser byl v tom, že z první jeho várky jsme si změřili a zkontrolovali od každého typu jeden kus, všecko sedělo, tak jsme objednali druhou várku. To bylo v období, kdy prudce zdražila měď a zdražovali všichni výrobci traf, jen Kyprý ne. Bohužel druhou várku jsme už nekontrolovali a jak to dopadlo, viz výše Jean.
Poslali jsme mu od každého typu jeden kus na reklamaci, ať si to přezkouší, údajně všecko "v normě"-podle jaké normy se posuzuje u Kyprých hluk, to nevím. Až jsme zahrozili ČOI a živnosťákem, tak z Kyprého ml. vypadlo, že použili díky dražší mědi levnější jádra, aby udrželi cenu...a už jsme byli doma.
Od té doby nechci s Kyprýma mít nic do činění, dělají nefér. Tronic na rovinu řekne, když třeba chcete hodně tvrdé trafo, že může být hlučnější a máte ještě volbu Audio, kde nic takového nehrozí. Pravda, Tronic si za tohle všechno nechá dost dobře zaplatit, ale za kvalitu se prostě platí, tak tomu bylo vždycky a všude.

Už bohužel nejsou zlatá třicátá léta minulého století, kdy špičková kvalita práce řemeslníka nebo výrobce byla automatická.

Web

(upravil ondra Ch 1. 2. 2010 10:20)

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Jak to tak vypadá, použiju pro chlazení čelní 10 mm silný panel krabice z modushopu. smile A budu mít elegantní 1U zesík, který samozřejmě nebudu moci trvale zatěžovat plným výkonem, ale je to na domací poslech.....

Web

(upravil pslava 1. 2. 2010 17:07)

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Postav raděj krabici svou a dno udělej ze žebrovaných chladičů. Mezi ně ohnutej plech do U pro toroid a je to ....

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Máš v regále místo jen pro 1U, 2U už by se nevlezlo ? smile

Web

(upravil hamos 2. 2. 2010 16:47)

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Přispěju svojí troškou do mlýna. S Tronicem jsem měl co dočinění pouze dvakrát. Poprve jsem potřeboval vědět co by stálo trafo podle nějakého předpisu - žádná odpověď. Odpověď jsem neurgoval, protože z projektu nakonec sešlo. Podruhé jsem si objednal trafo které potřebuju napasovat také do 1U krabice, takže jsem chtěl max. výšku 40mm (toroid 70VA ). Objednával jsem ho sice asi 2 týdny před vánoci, ale i kdyby začli až po vánocích, kde je dodadí lhůta 1 měsíc ? ... nicméně po dotazu mi odpověděli že čekají na atypické jádro a prej už by to mělo být. Očekával bych, že někdo dá vědět, že to bude trvat dýl nebo kdy mám očekávat dodávku a taky kolik bude stát.

Nechci říkat že tronic je špatná firma ale moje skušenosti jsou takové. Chápu že když je někdo stálý odběratel, komunikace s ním asi vypadá jinak.

Re: Toroid 200VA do 1U racku

..hm, záleží jak jsi s nimi technicky komunikoval, specifikace objednávky…

Objednávám pro své konstrukce zesilovačů u Tronic toroidy víc jak deset let; posílám vždy navíjecí předpisy a pokud se Trojanovi, nebo Dvořákovi něco nezdá, volají mně telefonem do dvou dní. Stačí krátká konzultace, upřesníme si detaily, doladíme atd., prostě problémy nejsou smile

Re: Toroid 200VA do 1U racku

No poslal jsem mail s navíjecím předpisem na odbyt. Nenapadlo mě dělat ještě něco jiného.

Odpověď z tronicu:

Dobrý den.
Vaši objednávku jsme zařadili do výroby s termínem: cca 1 měsíc
Prosíme o pochopení, pokud by byla Vaše objednávka v důsledku vánočních
svátků vyřízena až začátkem ledna příštího roku.

Třeba zapomněli dát vědět že se to protáhne (před vánoci se všichni vidí už u stromečku), nikomu nenadávám, nepotřebuju to nutně, jenom říkám jak to taky může vypadat. Na tronic jsem nikdy nic špatného neslyšel a věřím že bude všechno ok.

Re: Toroid 200VA do 1U racku

dobrý den, ohrazuji se k tomu co zde napsal sinclair, není pravda, že jsme kdy řekli, že jsme použili lacinější jádra, ani jsme to říci nemohli, protože jsme používali stále stejná od stejného českého výrobce, v té době byl nedostatek železa a to se objednávalo podle výrobce po celém světě, takže jestli jádra ošidil to nevím, ale nezdá se mi to,  ano nezdražovali jsme, protože to vše šlo na vrub zisku, pan Malaník-ALDAx  od nás začal odebírat od roku 2004, poslední objednání provedl v lednu 08, jestliže byl nepokojen proč objednával ještě v lednu 08?, když v prosinci 07 nám poslal zpět 14ks traf, že jsou hlučné tak až nadskakuje stůl, ačkoli jsme je zapojili jak ve firmě tak doma žádný hluk trafa nevydávala, trafa jsem mu zaslal zpět, nakonec nám zaslal zpět 4ks, které jsme mu zaplatili, o žádné tahanice nešlo, vše bylo vyřízeno konce března, kdy nám zaslal ony 4 ks zpět, takže žádných 30.000,-

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Takže nám tady evidentně někdo lže...

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Mám doma nové trafo od JK 200VA s výškou 30mm. Po připojení se zdá bezhlučné, ještě mu zkusím trochu přidat autotrafem napětí a pak poreferuji...... smile

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Už jsem to tu psal, z JK Eltry jsem koupil 2 trafa 600W (r.2008) a vrčí jako hrom. Přitom jsem vyžadoval audio provedení. Po telefonické reklamaci jsem to vzdal, poněvadž mi bylo naznačeno, že trafům nerozumím a chyba je v síti. Nu což, oželel jsem 4000 Kč a další trafa objednal v Tronicu - ta jsou při připojení na stejnou síť zticha - tak kdo tady z koho dělá blbce?

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Ondro, zkus mu poslat nějakou ss složku. Toroidy jsou na to háklivé. Teď tady mám ekvalizér s trafem z Talemy a občas začne vrnět (asi jak si sousedka fénuje vlasy sad )

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Šla zpátky celá várka včech druhů traf, protože to prostě nebylo k použití a neprodejné.
V lednu 08 už u firmy JK nikdo nic od nás neobjednával, protože už jsme věděli, co jste za ptáčky. Pokud si to tam někdo objednával prostřednictvím typového vzoru, rozhodně to nebylo od nás, ale musel to být někdo cizí.

Hovno používali stejná jádra, člověk z firmy, co se nepředstavil, nám to sám řekl.
Buď neumíte počítat, nebo omrdáváte zákazníky jak se sluší a patří.
Pokud vím, všech těch 14  nebo kolik traf šlo zpátky a Kyprý za ně vracel peníze, žádné čtyři kusy. Celá várka totiž byla ve skladě a tam jsme ji taky testovali. I malé trafo Tr1A, volně položené na stole, pokrytém linoleeem řvalo už při 220V z variáku tak, že to bylo slyšet na dva metry. Jestliže mně, jako zkušenému technikovi, který to vlastníma prackama zkoušel a na vlastní slechy slyšel chcete vykládat pohádky, že u vás nevrčely ani při 250V, tak se obrať na nějaký malý děti, který ti takovou pohádku sežerou i s navijákem.

Jestli tady kopeš za Kyprého, tak si napřed udělejte ve firmě pořádek a přestaňte omrdávat zákazníky, v dlouhodobém horizontu se vám to může vymstít až tak, že vás to položí.

Proč si asi myslíš, že jsme jako Aldax od vás odešli k mnohem dražší konkurenci? Protože vaše trafa byly v pořádku a my roupama nevěděli co dělat?
Vzpamatuj se už konečně.

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Sendy a kolik si můžu dovolit mu dát?....

Web

(upravil sinclair 10. 2. 2010 15:30)

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Vezmi diodu 1N5408, do série s ní zapoj nějakou činnou zátěž, třeba pětistovku žárovku a připoj to do sítě poblíž toho toroidu. To pak uslyšíš ten cirkus...
On zcela bohatě stačí i nějaký větší 1kW fén, kde je "přepínání výkonu" řešeno prostě diodou. To mám osobně vyzkoušený, vždycky když testuju doma trafa proti ss složce v síti, beru si ten fén sebou.
Úplně ty samý srandičky umí automatická pračka, kde je ss motor řízen PWM a nemá to na vstupu PFC.
Moje osobní zkušenost je, že kolikrát je rozumný poslech ve dvaatřiceti bytovém paneláku naprosto vyloučenej. Stačí mít trochu smůlu a být pověšenej na první fázi, kde je navěšenejch dalších 13 bytů.
Stížnosti na broukání větších toroidů u NADů řešíme téměř denně. Síť je tak zasviněná vším možným, že o tom nemají tucha ani v Bruselu.

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Tyjo to je dobrej test, to doma prubnu smile V subíku mám totiž Aldax SPV250 ještě s kyprotrafem.

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

Takže zde jsou výsledky testu hlučnosti: Trafo JK 216VA  190x30mm položené na stole je zřetelně slyšet  ze vdálenosti cca 10cm, trafo ALDAX(tronic 300VA) není uplně bezhlučne ale je to výrazně lepší než JK a má takový "zdravější" zvuk. Situace se nezměnila ani při zvýšení napětí na 250V.
Ani při zatížení se hlučnost trafa JK nezvýšila..........

Hůře trafo JK dopadlo při "žárovkovém DC" testu. Trafo jsem připojil do sítě a paralerně k jeho prímárnímu vinutí připojil žárovku 500W k níž jsem dal do serie diodu. (zelený mozky by mě zřejmě ukamenovali, vědouc, že mám tak obrovský zakázaný spotřebič doma smile)))))) "to nic není hoši, mám ještě klasickou 1kW žárovku!!" )
Trafo začalo vrčet jak vzteklé........ trafo ALDAX se chovalo při tomto testu o poznání lépe, bylo také slyšet ale o dost méně.....

Připomínám, že při připojení ŽÁROVKY 500W s diodou stoupl proud naprázdno trafa z nějakých 15mA na 150mA...........

Závěr:
Toto konkrétní trafo od JK je hlučmější nez trafa ALDAX(tronic), ale je použitelné, jen doufám, že se hlučnost časem nebude stoupat.....

Web

Re: Toroid 200VA do 1U racku

A kdy bylo vyrobený?

Příspěvky [21 až 40 z 89]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Toroid 200VA do 1U racku

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£