Re: Actidamp

Pane Dudku, já nehodlám předělávat, jen mám možnost nechat si tuto desku vyrobit oboustranně. Proto by byla dle mého škoda nevyužít celé jedné plochy kterou mám k dispozici..

Re: Actidamp

Máš zřejmě dlouhý vedení...myslel jsem místo vymejšlení x-variant rozlití, který maj jen identickou funkci udělat něco smysluplnýho a přínosnýho...rozlití může bejt bonus k tomu všemu...

Re: Actidamp

... to neznamená, že nemůžeš dát na kraj myší klavír.

Re: Actidamp

Ano občas mám dlouhé vedení, ale v NF technice nejsem až tak zběhlý proto jsem se chtěl zeptat zkušenějších, jestli to nebude dělat nepořádek... Stačilo napsat že je to fuk... O myším klavíru popřemýšlím, ale už mám nakoupené součástky.

Nějak takto?
https://i.postimg.cc/6TDCspLh/2140421.jpg

Re: Actidamp

Přesně tak....mimochodem. moje slovo ti nestačí ? Ten přepínač, kterej máš koupenej, můžeš použít i na tuhle pozici, takže nic netratíš, ty kolenovrte... smile

Re: Actidamp

Ale zamozřejmě že stačí, jen jsem to z těch příspěvků nepochopil smile
Tady nejde o kolenovrtství, ale já tu desku budu muset zasunout až na druhou stranu, protože jinak se mi do krabičky nevejdou všechny konektory na jednu stěnu, tudíž pro mě klavír ztratil význam... Ještě ale popřemýšlím, jestli neudělat z jedné strany napájecí a ze druhé jenom cinche a klavírek smile

Re: Actidamp

žeby konečne seriozny moderny navrh a nie fošne na pol stola ?

Web

Re: Actidamp

Tak, tak...tvořte mládenci, učte se...já taky budu, superdamp se už rýsuje... smile

Re: Actidamp

Tak Actidamp je už osazen Actidamp1.jpg, Actidamp2.jpg.
Ještě mi zbývá jak to pořešit v krabičče, jestli dát všechny konekotry na jednu stranu a tahat střídavinu přes celou desku, nebo na jednu stranu cinche a na druhou napájecí konektor...

Re: Actidamp

Ty jsou z Farnellu: http://cz.farnell.com/on-semiconductor/ … tt=1426386 akurát chvilku po zapnutí začínají hřát ty MACy, po pár minutách na nich nejde udržet prst... odběr z každé větve cca 33mA, osciloskop neodhalil kmitání, je to normální, nebo tu desku mám zlomit napůl a udělat původně navrženou jednostránku?

Re: Actidamp

To je normální, MACY hřejou značně.....

(upravil Psykopath 14. 6. 2013 8:02)

Re: Actidamp

Takže mám někde ve svých zásobách najít dobový černý hliníkový chladič na TO99 smile

Edit: tak po půl hodině se teplota pouzdra ustálí na teplotě +- 51° a dál už neroste. tak zkusím najít ty chladiče a nebo to nechám tak... už jsem myslel že mám něco špatně, ale tím že je to normální se vše vysvětluje.

(upravil Dohnalik 26. 6. 2013 19:32)

Re: Actidamp

Nemá někdo prosím Actidam mkIV tuším v3? Zkrátka verzi s MM/MC a subsonicem, můžete mě případně nasměrovat kde bych ji sehnal? Mám jenom originál co vyšel v AR. Chtěl jsem si tam subsonic dokreslit, ale nerad bych vymýšlel kolo, když už to někdo udělal a asi líp.
//už mám, díky.

Re: Actidamp

Mě by jenom zajímalo, proč se tak hojně používá NE5534, když má nesymetrický koncový stupeň - oba tranzistory jsou NPN, takže zatímco kladná větev pracuje v SK (emitorový sledovač), záporná větev pracuje v SE. Takže výstupní impedance je silně neszmetrická. To se přece musí nějak projevit!?

(upravil Zann 26. 8. 2013 12:05)

Re: Actidamp

Zdravím, měl bych dotaz. Určitě tady X z vás bastlilo Actidamp MkIV a máte s tím zkušenosti. zajímalo by mě, jestli všechny ty IO pájet přímo do spoje, nebo lze použít patice. zajímá mě samozřejmě jestli to použití patic nebude mít nějaký negativní dopad na zvuk. za případnou odpověď předem děkuji.

Re: Actidamp

Dej tam patice.

Re: Actidamp

Nezlobte se, ale to je takový výkřik do tmy.

Re: Actidamp

Podle mého názoru by použití nebo absence patic mohlo mít nějaký vliv snad u vf zařízení pracujících v řádu MHz, zde asi ne. Ani z dlouhodobého hlediska stability bych neviděl problém, sám někdy patice používám v nejrůznějších zařízení a fungují dlouhé roky bez problémů.

Re: Actidamp

Precidipem nic nezkazíš....

Re: Actidamp

Já je taky používám samozřejmě, ale u audio zařízení tohoto charakteru jsem si nebyl úplně jist. Každopádně díky za odpovědi, když nezkazím, tak nezkazím smile