Re: Actidamp
Doplním pro případné stavitele ještě odkaz z jiného fóra, fotku DPS kde je potřeba dotáhnout jeden chybějící spoj. Je to špatně vidět, v kroužku uprostřed a mírně doleva. Při porovnání s neupraveným DPS to uvidíte hned.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Actidamp
Doplním pro případné stavitele ještě odkaz z jiného fóra, fotku DPS kde je potřeba dotáhnout jeden chybějící spoj. Je to špatně vidět, v kroužku uprostřed a mírně doleva. Při porovnání s neupraveným DPS to uvidíte hned.
Od Pavla Dudka vím, že to chodí se vším jfetovým, co do toho strčíte a dokonce to chodí i se dvěma BC550 /ale o to víc šumí/.
Ano, je to tak, potvrzuju chybu na plošňáku, zmiňovanou JohnymJ... Nevím jak se to mohlo stát, já osobně tehdy stavěl několik dvojic těchto předzesů a tam to nechybělo. V té době jsem ale dělal předlohy pomocí speciálního " propisotu ", který byl tvořen tenkou samolepící gumou a zmíněný kousek se mohl odlepit při přefocování v Amáru. Budete-li si ještě někdo nechávat dělat u Jirky Kohouta, upozorněte ho na to, jde to i na negativu bez problému opravit...
BTW, docela by mě zajímalo srovnáví s MkIV, to jsem nikdy nedělal...ujme se toho někdo ?
No to budu dělat já, s jedním folkařem a s jedním filharmonikem, Mk.IV už je tu nachystaná.
"sinclair", no čo už to je hotové SPV100?
Jestli si můžu vsadit na souboj MK3 versus MK4, tak sázím na MK3.
Důvod ?
Prý Mk3 hraje o trochu líp..
http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=152133#p152133
http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=174484#p174484
Otázka je nakolik se na výsledku podepsalo tesla osazení- když vstupní jfety KS4391 mají Ids i kolem 90mA..
To nic neznamená, Reebe...proud je " drženej " zdrojem proudu....
Je to tak, zdroje proudu /pokud jsou tam ledky se správným napětím/ drží proud, ať tam vrazíš jakýkoli jfet, třeba i blbý BF245 nebo i bipolární tranzistory, bude to chodit se vším.
Co se týče souboje Mk.III vs. Mk.IV., tak už v asi v roce 1996 /zajímavé, že tehdy mi na Kohoutových deskách Mk.III normálně fungovaly/ jsme dělali takový malý slepý test, /dvě dvoujazýčkový relátka a přepínač bez označení co je co, to jsem věděl jenom já/, u obou předzesů jsem nastavil stejný zisk a přizván byl první houslista zlínské filharmonie s absolutním sluchem, jeden normální homo sapiens a jeden bigbíťák. Testovalo se z pěti zahraničních LP, dvě s vážnou hudbou /Wagner a Beethoven/, jedno rock´nrollové album Rolling Stones /teď už nevím co to bylo/, LP Tiny Turner a jedno vysloveně hardrockové album Deep Purple /tuším Perfect Strangers/. Soustavy ARS850, zesilovač dual mono DPA220 s regulátorem Moskala.
Jediná úprava, která byla provedena na Mk.III bylo připojení paralelni kapacity myslím 330pF paralelně ke vstupu /asi 100pF měl kabel od gramofonu/, aby byla přenoska Shure V15-IV zatížena doporučenou kapacitou. Gramofon Technics SL-1200.
Je mi to jaksi žinantní, ale s "diskrétním" přehledem to na téměř všech nahrávkách vyhrál Mk.III /přísedící nevěděli, který předzesilovač je zrovna ve funkci/, přičemž nejvíce preferencí tento předzesilovač dostal na hardrocku, rock´nrollu a Tině Turner, na vážné hudbě to bylo 1:1.
Tož včíl mudrujte, ogaři, čím to je.
Tak to pardon, vycházel jsem z :
To Sinclair: Nová deska a osazovačka k MKII je veřejně dostupná? Líbí se mi jednodeskové provedení.
Je, překreslil ji dhaman ze slovanetu
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Actidamp