Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV 250p-otázka na Sinclaira

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 56]

(upravil sinclair 26. 10. 2009 0:29)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Chceš mi vysvětlovat to, co jsem sám konstruoval, nebo co?
Trafo, příslušné k SPV250 dává střídavých 2x43V, což je stejnosměrně naprázdno kolem těch 2x60V, nauč se počítat, než se budeš snažit z někoho dělat blbce, ty chytráku. Při tomto napájecím napětí odevzdá modul do zátěže 4ohm výkon větší než 250W, do zátěže 8 ohm to pak není polovina, ale zhruba o fous víc, než tři pětiny, protože napětí na zdroji při této zátěži tolik nepadá a i úbytky jsou všude menší.

Než začneš kafrat do něčího vlákna, tak si dobře rozmysli, jestli na to máš.

Web

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

A při povoleném přepětí sítě 253 V to bude jak. Modul má max. povolené napájení 2x 60 V. Co to přepětí, to máte vyřešeno jak? Nebo modul vydrží 2 x 66 V. Nikde jsem se to nedočetl. Slušně, ano!

(upravil sinclair 26. 10. 2009 0:36)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Viděls někde v popisu modulu, že by se modul po překročení 2x60V rozstřelil? Viděls někde napsáno, že nepočítáme s kolísáním sítě směrem do plusu? Stejně, jako jsou dobře vyřešeny tovární zesilovače, jsou v tomto ohledu řešeny i moduly Aldax. Byli bychom naprostí kreténi, kdyby nám moduly po překročení o tři volty střílely. Jestliže v tomto smyslu není u modulů nic napsáno, znamená to, že s tím automaticky počítáme. Ty ne?
Co to hulíš za hajzl, že jseš tak mimo???
Ještě jednu idiotskou poznámku a nechám to tu celý smazat.

Web

(upravil Bobeš1 26. 10. 2009 0:47)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Souhlas. Ale v tom případě by nemělo být napsáno v popisu modulu max. +- 60V. To napětí je jmenovité s povolenou tolerancí + 10%. Tak by to chtělo opravit ten popis. Myslím, že by to chtělo ujasnit si co je to slušné chování Pane VIP!

Jsem nekuřák!

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

bobeš, čo fetuješ?

Web

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Nefetuje nic, jen je to vořech. Takovejch je. NEvidim důvod proč by to Aldax měl psát jinak.

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Ono ne nadarmo aldax má max napájecí napětí +/-60V. Třeba kvůli tomu, aby k tomu pak nějákej idiot nenapojil +/-70V kdyby to tam bylo a už při +/- 70,1V by ten konec střílel. Narozdíl od Tebe, Aldax uvažuje rezervy, aby to bylo co nejvíc idiotovzdorný, ovšem už se našlo docela dost exemplářů, kterým ani tohle nestačilo. Ono Čína kde se všechno musí dělit stokrát abys dostal to jak to veskutečnosti je nemůžeš jaksi srovnávat tady s tímhle. Vono autoři co všechno ženou až do uplné hrany nejsou moc moudří, protože potom to střílí jedna báseň když kolísne ta síť jak se snažíš napovídat o pár postů vejš. Proč by si výrobce měl srát nahlavu a psát tam něco jinýho než je sestava bezpečně schopná zvládnout absolutně bez rezervy? Imho by bylo daleko líp kdyby se všichni co se týče dimenzování chovali jako Aldax. Pak by totiž nikdy nemohl přijít cimrman s 500W zesilovačem z jednoho páru, ale to asi Ty chceš, tak zabrusli na jeho web. Třeba si potykáte. wink

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Děkuji Sinclaire za upřesnění budu tedy ty bedny pohánět standartními SPV 250P+ a snad je neusmazim smile Jinak komentáře Bobeše nebudu komentovat wink

(upravil Lojzek 26. 10. 2009 19:15)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

promiňte za ot ale chtěl bych se zeptat kolik dá taková  stovka , 4stovka a 6 stovka do 8 OHM ? je to ,, o fous víc než tři pětiny'' ?

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Počítej asi tak 62% sin výkonu pro 4R smile

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

oka oka takže 62W, 248W a 372W smile - jen tak pro orientaci - díky

(upravil sinclair 26. 10. 2009 21:08)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Šestistovka je velmi flexibilní zesilovač. Pokud bude zaručeno /např. trvalá instalace vevnitř subu/, že impedance neklesne pod 8 ohm /já vím, že o cosi klesne, o minimální impedanci už jsem slyšel smile/, tak je možné šestistovku napájet napětím až +/-95V a získat tak výkon okolo 500W do 8 ohm.

Neznám ovšem magora, který by něco podobného chtěl realizovat, protože to už je poměrně nebezpečný krám /myslím to i doslova, střídavá i stejnosměrná napětí výstupu i zdroje vysoko přesahují bezpečné hodnoty SELV/.

V případě nepřítomnosti doma se takový krám v rukou mladšího bráchy nebo ségry promění ve smrtící nástroj a mlátičku, schopnou otřískat omítku, vysklit výplně dveří a orvat tapety ze zdi smile

Když Michal Taubr stavěl sub s šestistovkou, myslel jsem si, že je naprostý blázen. Pak jsem ale pochopil, že vzhledem k charakteristické citlivosti použitého Peerlessu je ten výkon prostě nutný, ten reproduktor byl topným tělesem, jehož vedlejším produktem je nějaký zvuk smile

Pro úplnost připomínám, že všechny výstupní výkony udávané Aldaxem jsou výkony sinusové, běžně dosažitelné i při jmenovitém podpětí sítě, při přepětí sítě výstupní sinusové výkony velmi přesahují udávané hodnoty.
Nejsou to tedy žádné imaginární, špičkové nebo hudební watty, ale poctivá klasika.

Web

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

jo, sinclaire já ti věřím! SPD 600 v domácím použítí se slušným reprem to musí zbourat barák !! Jinak na PA je to stejně ale málo - myslím tím na suby na satelity podle mě dostačující

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Lojzek: dostačující? Možná najdeš výkonější modely, ale sráčský... Aldax je poctivý kladivo, kam se hrabou nějaký QSC RMX v můstku prosím tebe roll

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Zesilovač se dvěma SPD600 má george a používá jej na ledacos, reference podá on.

Web

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

jo martine to máš pravdu jak se poslední dobu dívám na různé fotky vnitřku tak jenom ta filtrace je tam hodně hodně pod... třeba u QSC GX3 kdy píšou že dává 300W/8R na kanál ale přitom to má filtraci jenom nějakých 2x 4.7G na větev a to ještě kondíky samxon tak je to opravdu ubohé !! 2x 4.7G bych se pomalu styděl dát na 100W zes big_smile
třeba u řady RMX 1450 je tam pouze 2x 3300u big_smile což je kurva taky málo pro 280W/8R (450W/4R) ale celkem jsem čuměl na TAPCO J 2500 kdy tam bylo 2x 12G na větev.. ale taky nějaké sráčské kondíky.... jinak vím že aldax je kvalita !!! ale na PA si myslím že pořád slabé ... i když jak píše sinclair že by SPD 600 dala při zvýšení napětí kolem 500W tak to by už stálo za uvážení !! jenom škoda že to nejde můskovat!

(upravil Martin 27. 10. 2009 21:25)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Těch 500 aldaxích watů bude hrát daleko víc jako 1200W v rádoby profesionálních zesilovačů, odpověděl sis správně... A za následek to bude mít, že ty zesy nechtějí basovat skrze jejich filtrace a další omrdávky. Jsou vhodný možná na satelity, ale na sub by mě 500W aldax stačil s klidným srdcem... A kdyby kór byla nutnost, tuším že někde v tajných spisech KGB a CIA jsem zahlíd SPD 800 8-)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

jo SPD 800 jsem zahlídl taky big_smile a celkem jsem na to čuměl smile

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

prečo by SPD nešlo mostíkovať

Web

(upravil e-man 27. 10. 2009 21:50)

Re: SPV 250p-otázka na Sinclaira

Lojzku mě přijde , že tu poddimenzovanou filtraci tam dávají záměrně , jako hodně blbou ochranu konců.
Parametry na basech jdou do .....
Bobeš obdivuji tvou odvahu lézt sem s takovými "znalostmi" . Ber jako fakt , že 300 sin. Watů rozpálí kmitačku
toho ARN- ka do ruda a v zápětí (pár milisekund) ji přepálí s možnými dýmovými efekty . To ti ještě nikdo neprozradil rozdíl mezi sínusem , špičákem a mžikáčem ? Než mžikneš je reproň na pravdě Boží .

Příspěvky [21 až 40 z 56]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV 250p-otázka na Sinclaira

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£