Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 18)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Hranoly do DPA222

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 341]

Re: Hranoly do DPA222

Tak to je. Já si dělám Dural, protože ušetřim trošku peněz a snad i nějaký starosti se zlacenim šroubků... Navíc se mi to bude hodit do stříbrný krabice smile

(upravil MaBat 3. 7. 2007 9:24)

Re: Hranoly do DPA222

Jinak, pokud dojde k objednavce, jsem samozrejme ochotnej se ujmout distribuce, at v tehle cele akci taky prilozim ruku k dilu.

Zatim to vypada, ze zajemci porad pribyvaji, tak tomu dame jeste trochu casu...


2Pasul: a lidi, kteri se tu registrovali jen za ucelem objednavky, by si meli podle me odpustit slova o tom, jak strasnou obet tim podstoupili. Bud at si objednaji a mlci, nebo at pomuzou rozsirit obzory tem mene znalym a zkusenym. Pro naprostou vetsinu lidi je to tady hobby, ve kterem se radi zdokonali, ne profese.

Re: Hranoly do DPA222

Frank mám pocit že jsem četl (snad to není blbost) že hliník odevzdavá teplo lépe než měď ale ta ho zase lépé přijmá. Normálně bych šel do hliníku. Podle mě jso uvyhozené peníze 1500 za  kousek kovu. Stejně to málo kdo bude mít uděláno háj end. . A podle mě když zajištíš dobrej chladič, tak je dam ta md zbytečná ..

Re: Hranoly do DPA222

Hliník stačí.

Re: Hranoly do DPA222

Jj hliník se odstěhoval do Humpolce smile

Re: Hranoly do DPA222

...a má tam už pomník... smile

(upravil sinclair 3. 7. 2007 10:15)

Re: Hranoly do DPA222

A mně se divíš, že se občas vztekám...z některých lidí by mě šlefil trak.

Web

Re: Hranoly do DPA222

MaBat: Já jsem se ještě na 100% nerozhodl zda měď, či dural. Spíše se ale kloním k mědi.

kazzatel: Já chápu pojem tepelná vodivost. Jenom prostě nenosím tabulky v hlavě, takže až teď koukám, že ten rozdíl tam je celkem velký.

Re: Hranoly do DPA222

A jak tě mohla napadnout nerez ? smile

Re: Hranoly do DPA222

Nevim jak nerezová ocel, ale železo má 80 smile
Jinak 200 má taky Be, cín má 100, MG 160, Ir 150, Si 150, Mb 140 Na 130... Všechno pod 150.

JO HOVNO, ještě stříbro je dost dobrý - 420.
Takže by možná bylo lepší ze všech hledisek hranolky postříbřit lol

Re: Hranoly do DPA222

No prostě jsem jel k rodičům, zamykal jsem dveře a na klíčích mám už 15 let nerezový otvírák na lahváče, který jsem dělal v prváku na učňáku. Takže prostě náhlý závan mysli.

To stříbro je dobré tak na medaile pro slovenské hokejisty po finále s námi smile  Jestli ono ale časem nezčerná.

Re: Hranoly do DPA222

Zdravim všetkých.

Prihlásil som sa najmä kvôli hranolom. Mal by som záujem o 4, resp. 8 kusov-podľa ceny. Či Al alebo Cu sa tiež uvidí podľa ceny. Ak Cu, prikláňam sa k postriebreniu-je to lacnejšie a tuším Mengel spomínal, že to vie zabezpečiť "u seba". Nechcem zbytočne investovať. Už by som ich mal hotové, nebyť zalomeného závitníku.

Som na fóre nový, majte prosím, so mnou strpenie smile

Re: Hranoly do DPA222

Když je měď, tak fakt nemá cenu posříbřovat... Ať ot je pěkně zlatý. Jestli koukáš na cenu, tak ber Al. Ono to elektricky ani tepelně neni zas tak hrozný...

Re: Hranoly do DPA222

Jste volové. Investujete kupu peněz do /doufám/ kvalitních elektronických součástek na stavbu takového zesilovače a už je Vám líto koupit dva pozlacené hranolky takové, jaké tam patří?
Dva tisíce? A co to kurva dneska je? Jeden trochu větší nákup v hypermarketu...
Ještě si to v rámci úspor osaďte Hitanem nebo MarConem, polovodiče a zbytek si kupte v rámci úspor v GME.

Web

Re: Hranoly do DPA222

Ja to pochopil z Frankova tlumoceni kazzatelovych slov tak, ze prave ty hranolky jsou (zrejme jediny) misto, kde se da "s prihmourenim oka" utratit o neco min, nez je nezbytny. A dva tisice? To jsou treba dva kvalitni vyskace - kazdej si pod temi penezi predstavi neco jinyho smile Ale jinak mas samozrejme pravdu.

Re: Hranoly do DPA222

Sinclairovi musím dát plně zapravdu. Tohle jste měli mít pořešené ještě před nákupem desek. Hranoly bych použil každopádně měděné a napadá mě jak by jste to zlacení mohli ojebat(sám bych to tak nedělal, to radši místo víkendovýho paření půjdu doplňovat zboží do hypermarketu abych na to měl) osadil bych je součástkami a označil plochy, které budou dosedat na DPS.... zbytek co je jen vidět bych opatrně přelakoval bezbarvým lakem... samozřejmě ne spodní stranu smile Ale nevím tedy co bude dělat kontaktní spoj neošetřená měď/zlato na DPS.

Re: Hranoly do DPA222

No já jsem to pochopil tak, že na těch hranolech moc nesejde...

(upravil kazzatel 4. 7. 2007 9:22)

Re: Hranoly do DPA222

Přelakování je nesmysl : musel bys to dělat až poté, co bys tam měl přišroubovaný transistory, protože ty na nalakovaný nesmíš dát kvůli dobrý tepelný vodivosti. Čili nejprve by ses toho stokrát dotknul a pak bys to musel nalakovat štětečkem, což je fuj hnus. Nakonec by ti to stejně zčernalo, protože ses toho dotýkal...

(upravil check 4. 7. 2007 9:55)

Re: Hranoly do DPA222

Doma máme 9let měděný rozvodový trubky topení a většina ani nezezelenala. Je ale fakt, že na to nikdo moc nešahá. Stihlo to zatim akorát tak trochu ztmavnout.

edit: I když já už do toho vrážet ty peníze, pozlatit to nechám taky.

Web

Re: Hranoly do DPA222

Osobně bych absolutně upřednostňoval funkčnost před vzhledem (i když tady je to asi ruku v ruce), vždyť to předpokládám po zadeklování desítky let nikdo neuvidí, ne?

Ale rozumím přístupu "když už tak už" a "muší to tam bejt". smile

Příspěvky [61 až 80 z 341]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Hranoly do DPA222

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£