Re: LME49720
znalci říkají že 604 či 2604 nebrat...
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » LME49720
A nebude starší generaci šumafuk co tam maj za operáky? Třeba můj otec už je hluchej na patnácti kilech.
pistole: V tom případě je chyba nejspíš ve všech zařízeních, které jsem doteď použil. 
OPA2604 bezpochyby kreslí jako prase, ale je setsakramentsky rychlej a zvuk z něj lezoucí působí, jako byste na ekvalizéru zapli "crystal" funkci společně s turbem. To nejde dost dobře vysvětlit, to musíte slyšet. Tím ale neříkám, že je LME49720 špatný operák. Pro toho, kdo chce maximálně věrný, vcelku rychlý, příjemný, dlouhodobě poslouchatelný zvuk je to ta nejlepší volba (jakou jsem zatím měl možnost testovat). OPA2604 je po delší době unavující.
pslava: Ber radši LME, nemáš tím co zkazit.
Little, myslíš že mezi 20 V/us a 25 V/us je až takovej rozdíl? Pokud jde o tranzitní frekvenci (tedy malosignálové záležitosti), je na tom pro změnu 2.5x líp LME
Nemluvě o tom, že LME narozdíl od OPA dokáže i krmit zátěž 
Ale souhlas, OPA zní, zejména ve sračkovém řetězci (jaký jsem donedávna měl) rychle, "krystalicky", "průzračně" a "přečistě". Ale ten průser, když si člověk pořídí opravdu slušný bedny 
pslava: NE nejsou apriori špatný... V phono preampu, snad i korekcích nepáchají zásadní škodu... Nesnášejí vf bordel, jinak to není až takovej průser. A na svůj věk - klobouk dolů před nimi
TLky samozřejmě naplň prak 
Ondro, nějakou dobu jsem s OPÁčkem krmil 32 ohmový sluchátka, ještě přes 100ohmový odpor. Zvuk úplně v pohodě. Snad bychom někdy mohli udělat nějaký ten test. 
TL jsou v kýblu...NE jsem zatim nechal
teď čekám na zásilku LME z gesu...díky kluci..
OPA2604 je použitelnej a celkem slušně, jen se musí vědět jak a kam i to zkreslení je pak velice nízký... tím ovšem nemyslím dát ho na výstup CDP.
Little: Len pre zaujimavost, aky gear (hlavne prevodnik,repro) pouzivas pri teste OPampov, ked si napisal ze medzi 4562 a 49720 je rozdiel velmi velky a 2 mesiace nato ze medzi 49720 a 49860 nieje ziadny ??
Kde dnes koupit nepajcovaný LME49720? Pořád platí že jistota je pouze Farnell a Digikey? Co Mauser (přes mausel)? Potrebuju 4 kusy, možná raději 5 ať mám rezervu
Tak to je otázka, jak poznat pajc od origo...
Já tyhle a jiné podobné dvojité OZ nahradil tímto:- https://www.audiophonics.fr/en/opa/audi … _search=fs
a spokojenost. 
To je pěkný ale za cenu 5ks těch 1612 mám 10ks LME z Digikey
Co třeba zde: https://www.tme.eu/cz/details/lme49720n … struments/
To mě taky napadlo ale co jsem procházel fórum tak už se pár lidi spálilo s operákama i u TME... Jinak by to byla nejlepší volba - v práci od nich bereme věci a dalo by se to objednat na firmu
Doby kdy TME bralo z pochybnych zdroju jsou vic jak 10 let pryc. Posledni roky od nich bereme vetsinu komponent a zatim jsme na pajc nenarazili.
Ok tím je můj dotaz vyřešen. Ještě se dívám že tam mají OPA1612 za 147kč/kus bez DPH když budu brát těch 6...že bych možná vzal ty 
Ja som sa popáli aj z digikey.
No pokud si to kupoval pres marketplace je to mozny. Ale tomu se v dnesni dobe clovek obeznameny vyhne.
Primo od digikey se mi to nezda , ono ziskat a udrzet AS6496 neni zadarmo a pokud jsi od nich zachytil padelek jak to resili?
No, juknul jsem na farnell (odkud beru do náročných zapojení polovodiče, abych se nemusel zabývat myšlenkou, zda je to pajc) a zírám, cena toho švába dost poskočila nahoru
.
A už jen 411 kusů a cena za kus přes 260 kaček bez DPH. Ještě, že mám od nich forotu z podstatně levnějších dob, navíc jsem jich naposledy bral přes 10 kousků.
A nechtěl by ses podělit o 4ks? 
Mám v hlavě myšlenku na malý zesilovač s tímto švábem (východiskem zapojení je můj zes pro sluchátka, zde uveřejněný), takže je potřebuji. Navíc během roku jsem z kupovaných 15 kusů už 8 kousků sdělal
.
Je pro mne stavebním kamenem pro NF techniku, protože nezvládám pájet SMD a odmítám patlat z trandů něco, co je ten obvod schopen v malém prostoru kvalitativně a snadno nahradit
.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » LME49720