Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 7 z 9)

Audioweb.cz » Smetiště » Zdroj PC

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 »»»

RSS

Příspěvky [121 až 140 z 175]

(upravil babakus 7. 7. 2009 17:22)

Re: Zdroj PC

JJ na i965 + HD2600 si vzpomínám. Ale pokud si dobře vzpomínám, tak to dělalo jen u starších revizí desek. KT600+9600 někomu běhalo naprosto bez problémů a někomu to nefungovalo vůbec. Taky zvláštní.

Jako servisák nepracuji. Ale pár let si s PCčkama a Jablkem hraju.

bhm1: M2Nko topí jako svině. To je naprosto normální jev.

(upravil little 7. 7. 2009 17:31)

Re: Zdroj PC

bhm1: Jo tadle. Nemá náhodou na tom horním chladiči takovej futuristickej větrák? Tu jsem před nedávnem odesílal na reklamaci. Mrchu odrovnal zdroj a společně přitápěli grafice. smile

babakus: Těch případů bych určitě našel mnohonásobně víc, ale holt, ta paměť už neslouží jako za mlada. sad

Doporučuju přečíst diskuzi k M2N, to je teda něco. cool
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE … ansid=2798

Friťák (brečim smíchy lol )
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE … ansid=2471

Zrychlování her
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE … ?ansid=499

huci napsal:

Dobry den. Mám tuhle desku asi půl roku a mám pořád stejný problém: při hraní her ​(např.San andreas​) se mi hra začíná postupně zrychlovat. Pak stačí jenom restart systému a zase to běži třeba hodinku normálne a pak to začne znova. Zkoušel jsem snad už všechno​-jiné ovladače, flash biossu výměnu grafiky.. Nevíte někdo co s tim??

(upravil Bery 7. 7. 2009 18:22)

Re: Zdroj PC

Já si pamatuji v téhle době jen jednu nekompatibilitu a to je již zmiňovaný P45 a 4830, jinak žádný problém... Dříve jich bylo trochu víc smile o tom vím, jenže tyhle komponenty se již nepoužívají a tak nemá cenu se o nich extra bavit...
Jo a jinak ta deska co na minulých stránkách navrhoval little (MA700) taky topí jako prase, v idle na chipsetu si pamatuji nejakých 68°C atd...

Edit: podle fotek oc jsou na czc.cz tam ten větráček není... myslím, že se dodával jen k X38, X48 a asi i P45...

Web

Re: Zdroj PC

Ty teoretiku. Gigabyte MA770-UD3 že hřeje? Na jaké sestavě probůh? Vysoce přetaktovaný Phenom X4, nejvýkonnější grafika dneška a já nevím co ještě? Tak to pak jo. Na normální sestavě (X2 5050e, 2GB RAM, 8500GT atd.) nehřeje. Stavěl jsem s ní několik PC, narozdíl od teenagerů-teoretiků vím, vo čem mluvím. smile

Ty se řiď podle fotek, já se budu i nadále řídit podle svých vlastních, praktických zkušeností.

Re: Zdroj PC

Řídím se právě podle zkušenostína tomhle základu jsem jeden PC postavil, konkrétně s Phenomem II 940, 4GB ram a 4870X2 úkol byl, postavit co nejlepší PC, procesor a grafika byli dány a na desku nezbyli peníze, pro mě to byl šok, dát na tuhle desku tyhle komponenty smile ale nezbylo nic jiného... tvrdohlavý "zákazník"... rozhodně to nebylo taktováno, k čemu taky. S nikým se přít nehodlám, tohle je můj názor a ostatní si ho přeberou, to aby bylo na čipsetu AMD 770 68°C v idle je i na mě silný kafe. Toť vše co bych chtěl říct.

Web

Re: Zdroj PC

Pokud jsi stavěl na téhle desce hájendovou sestavu, tak jsi s prominutím vůl. Na komponenty, které jsi popsal, bys měl vybrat i nějakou adekvátní desku a ne tuhle kancl šitku (vzhledem k ostatním komponentám). Opravdu neskutečnej amatérismus. Tyhle fušeři, co staví svým známým počítače jsou vůbec nejlepší. Splácají pátý přes devátý a pak se diví, že se jim to sere.

Tohle je adekvátní deska pro komponenty(!!!):
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63116

Re: Zdroj PC

little - myslíš že bych si dával komponenty do PC na takovou základovku.? Tuhle sestavu jsem dostal zadarmo, takže si rozhodně nestěžuji:D

(upravil little 7. 7. 2009 20:31)

Re: Zdroj PC

Však nic neříkám, ale štvou mě teoretici, kteří splácají dvě hovna dohromady a myslí si, že když je to přece "víkonýý" tak to musí fungovat. Řikal to přece kámoš, co furt čte LEVL a tam to woe psali, že "ten Fenóm je strašně kchůl a HD je ještě víc kchůl a všichni jsou pak úplně nejvíc IN". lol

(upravil chyna.cz 7. 7. 2009 21:18)

Re: Zdroj PC

téééda... přečtení celého tématu mi trvalo zhruba 3/4 hodiny... všem doporučuji lol

k větrákům: nebál bych sepoužít IN aOUT tyto nexusy
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54749

AC plánuju koupit v 92mm velikosti s PWM a vyměnit jím origo větroň z CoolerMaster Vortex 752

já mám tuto sestavu a nestěžuji si...na běžnou práci vyhovuje dostatečně a i na nějaký ty starší hry tocelkem ujde (NFS pro street, HL2, COD1,2,4 ,WoW,...) samozřejmě že s rozlišením 1024

CPU: AMD Athlon 64 X2 5050e + chladiče CoolerMaster Vortex 752
MB: GigaByte MA78G-DS3H,AMD RS780+SB700
RAM:  Kingston 4GB (2 x 2048MB) 800MHz DDR2 Non-ECC CL5
HDD: Western Digital 250GB zavěšený na gumě
Zdroj: Seasonic SS-400ET-T3 400W
Case: CoolerMaster Elite 330 + 2* ACUTAKE ACU-FAN120 PRO

foto:
http://photos7.libimseti.cz/img_orig/09 … _5ex7K.jpg
http://photos7.libimseti.cz/img_orig/09 … _5ex97.jpg

spoustu věcí bych dnes udělal jinak- IN a OUT větráky bych koupil výše uvedený nexusy.
chladič na CPU bych vybral nejspíš Arctic Cooling Freezer 64 Pro

Web

(upravil bhm1 7. 7. 2009 21:37)

Re: Zdroj PC

chyna - co jsem se díval tak Arctic http://www.eucompshop.cz/zbozi/prid-ven … p=z:153818  je v parametrech lepší větrák než nexus. Jinak bych tam prdnul jeden z boční strany a druhej na zadní stěnu. boční by tahal luft dovnitř a zadní se zdrojem ven.

Re: Zdroj PC

to jesice možný, ale tendle AC můžeš použít jen jako OUT větrák...

já svoje IN aOUT větráky mám sériově spojený a ještě před nimi odpor 10 ohmů. otáčky jsou zhruba mezi 600-800

celý moje PC bylo stavěno s ohledem na spotřebu a hlučnost. (CPU bez zátěže okolo 30°C větrák 900 ot. a burn většinou do40°C a 1500 ot.

Web

(upravil bhm1 7. 7. 2009 22:07)

Re: Zdroj PC

Chyna - sice je určen jen jako out větrák, ale pokud bych ho umístil opačně ( vnější strana bedny) šel by taky použít ne.? Stejně mi příjde že jsou oba totožné, jen je tam jiná kostra big_smile Jinak se spotřebou si hlavu nelámu... potřebuju aby to uchladilo smile ( ne jasnačka, je blbost cpat větrák z venku smile )

Je na téhle stránce i větrák IN.?
http://www.eucompshop.cz/zbozi/pridavne … p:166:1388

Jako IN zdřejmně použiju tenhle.

http://www.eucompshop.cz/zbozi/pridavny … p=z:121802

Re: Zdroj PC

jako IN větrák bych prostě volil jiný větrák a pak přichází otázka, proč nepoužít dva totožný větráky. na ty nexusy slyším dost chválu aza tu cenu simyslím, že to bude fajn... už ho mám v czc připravenýho v košíku společně s 4730... i když bych raději 4770 akoupil nan í Arctic Cooling Accelero S2 + 12cm na 600-800 ot.

Web

(upravil Bery 7. 7. 2009 22:25)

Re: Zdroj PC

To little, pardon, ale udělal jsem to kvůli "zákazníkovi" který prostě nic jiného nechtěl a dal mi finanční strop a vysvětlujte třeba někomu, že jeho zesilovač nemá 1200W ale sotva 100... (příklad) nevím prostě sem to udělal podle přání a na moje vysvětlování nebyl brán zřetel.
K těm teenagerům ke kterým mě přirovnáváš rozhodně nepatřím, trapné časopisy jako level atd nečtu.
Pár zkušeností mámsvých, a z těch čerpám. Nechci se rovnat kdejakému technikovi či co.
Jen mi přišla až přehnaná teplota můstku v idle, kdy není nic aktivního...

Web

Re: Zdroj PC

V pohodě, nic proti, ale rejpnout sem si musel. Vždycky se snaž "zákazníkovi" vnutit zboží, se kterým máš jednoznačně nejlepší zkušenosti, víš přece, že je to pro jeho dobro. Pokud to nebude chtít pochopit, kašli na něj, z takové zakázky kouká průser. Dobrou noc všem wink

Re: Zdroj PC

Chyba little, takhle by jsi jako obchodník za chvíli krachnul. Opravím tě: vždy se snaž zákazníkovi vnutit co nejdražší zboží, přinejlepším něco co po záruce odejde do křemíkového nebe a zákazník si bude muset koupit jiný výrobek.

Re: Zdroj PC

Slovo zákazník bylo v uvozovkách smile spíš to byl takový známý známého mého známého big_smile ale zatím to prý šlape... Já sám jsem zastánce pořádného základu sám sem si ho pořídil...

Web

Re: Zdroj PC

Co se týče PC, tak osobně se mi v poslední době líbil akorát ION od nVidie a mini-ITX desky od Intelu na Atomu. Na server pro WWW vývoj tu mám Intel Johnstown s 60W adaptérem (typický odběr okolo 30W) s 2.5 HDD a 2GB SO-DIMM DDR2.
Jinak jako hlavní sestavu mám teď  Athlon X2 2400+ BE 45W (Brisbane) na uATX MSI desce ATI SB690/600 a 2GB RAMek. Jedu na integrovanou grafiku, což na OpenTTD stačí smile. Nebyly zatím žádný potíže.

Re: Zdroj PC

LamiCZ - jasný, ono to postačí, ale jde o to, že já si chci občas zahrát nějakou pořádnou pařbu na super grafiku... tudíž teď jsem přemýšlel a koupim asi HD4770 do skříně zavřu 2 větráky aby se uchladila a bude to vyřešený.

Re: Zdroj PC

babakus: Dost zajímavý názor a (jako obvykle) zcela mylný názoru. Naše firma tento nekomprosmisní postup již od svého vzniku praktikuje (kvalita za každou cenu) a musím říct, že se máme dobře. Práce je relativně dostatek i v době krize, nehledě na to, že ušetříme za odesílání zboží na reklamace. Z notebooků neprodáváme šmejdy typu ACER, nejlevnější ASUSy, MSI a jim podobné humusy. Jedině dražší ASUS, FS a DELL (ten především). Totéž praktikujeme u drtivé většiny námi nabízeného a prodávaného zboží. Nutno říct, že máme stálou klientelu, která se k nám ráda vrací hlavně kvůli našemu nekompromisnímu přístupu.

Tvůj postup by zcela jistě nějakou dobu fungoval, ale tržby by nám klesly. Hádej proč.

Příspěvky [121 až 140 z 175]

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Zdroj PC

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£