Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning
google 5 sekund?
https://www.google.com/search?q=azs223+ … p;ie=UTF-8
Moc díky, toto jsem přehlídl.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning
google 5 sekund?
https://www.google.com/search?q=azs223+ … p;ie=UTF-8
Moc díky, toto jsem přehlídl.
Není zaco,rádo se stalo 
Zdravím všechny, prosím o radu, po nějakém čase začal blbnout zesilovač AZS 222, hrál slabě pravý kanál a zjistil jsem, že je chyba v kondenzátoru C32. V plánku jsou 2 mikro a na desce jsou 5 mikro. Mám koupit 2 nebo můžu nechat 5, má to na něco vliv a případně jaký koupit.
Děkuji za rady
Ten kondenzátor si nějak měřil? Nebo jak je vlastně vadný? Použij kapacitu (dnes vyráběná) 4.7uF, neb v připadě tesla kondenzátorů i ty 2uF měly zcela běžně okolo 4uF a ty současné 4.7uF budou mít tak cca. 4,4uF. 
koska Dokázal bys tam dostat tenhle? Když už to budeš dělat, vyměn v obou kanalech.
A musím dodržet polaritu, podle fotky to nepoznám kde je + a -.
Díky
Wima je svitkový kondenzátor, nepolarizovaný. Takže je fuk jak ho otočíš 
Moc díky všem za rady.
Asi pred rokom som na Aukro kupil zosilovac AZS223 za nie vela. Zosilovac bol plne funkcny ale zdalo sa mi, ze vysoke tony su nejak tlmene. Zohnal som si 'Navod k obsluze AZS223' so schemou a pomaly cital vlakna o repasacii tohto zosilovaca. Koncovy stupen zosilovaca je osadeny, povedal by som, nadcasovymi darlingtonmi (i na dnesne casy su proste vyborne) a obmedzenie vysokych tonov tymito tranzistormi mi nedavalo zmysel. Impulz ku repasacii AZS223 mi dala uspesna oprava Z710, kde mimo inych fatalnych chyb, v zavere opravy ked uz 'vsetko fungovalo' posunula zvuk ku omnoho vyssej kvalite vymena velkych kondenzatorov v napajani a na vystupe za kondenzatory LowEsr (uz som to raz na AW zmienil).
Prve s cim som pri repasacii AZS223 zacal bola vymena kondenzatorov C53 a C54 4G7 kazdy za trojicu kondenzatorov LowEsr 2G2+2G2+1G. Takato kombinacia troch kondenzatorov sa dala umiestnit bez problemov na povodne miesto C53-4 a naviac sa dalej znizila vnutorna impedancia aj oproti jednemu kondenzatoru 4G7 LowEsr. Vysledok - trefa do cierneho. Krasne prekreslene basy a bezproblemove vysky pri produkcii hudby klasicka gitara, slaciky, dychove nastroje (Nedvedi, J.S.Bach). Kontrola tonovym generatorom 20-20kHz sinus, obdlznik, trojuholnik, pila - vyrovnany priebeh bez zakmitov a skreslenia.
Pokracoval som preventivnymi vymenami ktore pre AZS223 povazujem za nutne:
- C45,46,47,48 za kondezatory rovnakej hodnoty ale na 1000V
- C51,52 pri dotyku sa drolila hmota pouzitej keramiky za polyester 100V (iny vhodny som nemal, lepsi by asi bol na 220V)
vymeny preventivne, nie nutne:
- vsetky elektrolyty na ceste signalu zo vstupu CD/AUX ku vykonovemu stupnu s hodnotou 0.5uF az 10uF za keramicke kondenzatory 10uF/50V
napr. C21,22,25,26,31,32,39,40
- elektrolyty C39,40, 49,50 za rovnake hodnoty ale LowEsr
Asi by som pokracoval aj dalsimi elektrolytmi ale potrebne hodnoty som nemal...
Na zaver som kontroloval prechodove skreslenie a rozhodol som sa na generatore Ube vystupnych tranzistorov tvoreneho tromi Si diodami nemenit nic. Pri reprodukcii hudby som nepozoroval ziadne skreslenie a naviac som si spomenul na jeden prispevok Danharta v ktorom hovoril - ze clovek symetricke prechodove skreslenie konca B v trvani 1-2 mikrosekundy a do cca 100mV nepocuje. Ja ho urcite nepocujem - tak som zapojenie generatora nemenil.
Na zaver - s repasovanou AZS223 som spokojny a presunul som ho z pozicie kontrola signalu do pozicie pouzivany zosilovac na pocuvanie hovoreneho slova aj hudby.
Jozef: gratulace k úspěšné repasi.
Můj kolega tu trpělivost neměl, tak tu kastli vykuchat a dal tam dva moduly s LM3886. Což je pravda barbarství, ale je spokojen.
Silnoproudař, no 
rvx73
Inšpirácia pre kolegu s LM3886 
BV: to jsem mu samozřejmě říkal, aby tam dal operák a zahrnul to LMko do zpětné vazby, ale prej mu to tak stačí.
Tak třeba to bude inspirovat někoho jiného 
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning