Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Jinak kdo to myslí vážně a chce si o všem popovídat na slušné úrovni, nechť tedy přijede na setkání na Sázavě (5.-7. června ) - tahle akce se vždy vydařila.... smile

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

No, nechci předjímat, ale takovýma šulínama typu littla bys tam asi brzo zatopil na ohništi..:lol:

Web

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Doufám, že ty přijedeš - 280 už čeká... smile

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Možná chce Pavel, jako opravdový kuchař a gurmán jednou zkusit...  tak mne napadlo... třeba je to hloupost...  sníme naše psy lol

Web

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

No........, ale možná by jste je neměli jíst najednou........ smile

Web

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Když je přivezeš vykuchaný, tak proč ne ? smile Ale nesmí to bejt amirstanskej beránek, ten je moc sladkej a to já nerad... lol

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Nemáš někde nějaké recepty, čím je vhodné zvěřinu krmit těsně před ? Kromě předvolebních slibů ovšem....

Web

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Nejlepší by byl česnek, ale mám obavu, že to pes žrát nebude.... lol

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Môj je taký nenažraný, že zožerie aj cesnak smile

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Little na kmíně? lol

Není co dodávat...

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

little po provencalsku smile

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Vymýšlíte littloviny. Mě byste se stejně moc nenajedli. smile

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Tady nejde o jídlo ale o rituální ukamenování. Jen ještě nevím kdo bude rozdávat ty filtrační elektrolyty které budou použity místo kamenů.

Škoda že nemůžu řijet na ten sraz. Sice bych tam byl takhle "" malej ale uši a mozek bych měl nastražené.

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Teda jako nerad, ale trošku se vrátím k tématu "Ťůnink".
Nedávno jsem koupil DacMagic od Cambridge, jako přehrávač zatím používám CA DVD99 a teď přemejšlím jakej zesilovač. Jelikož jsem slyšel zvuk z DacMagicu na zesilovači od Accuphase za cca 120k a pak jsem si to nechal pustit přes CA 640A, došel jsem k závěru že ta 640 tak jak je, ten zvuk totálně zabije, ten Dacan je zvukově trochu jiná kategorie.
Ale protože nemám 120k na Accuphase a CA se mi vzhledově líbí a pasuje ke zbytku, tak přemejšlím, jestli by mělo cenu ho kopupit a nechat vyladit - ještě nevím jestli 540 nebo 640, ale jsou si celkem podobný. Našel jsem na Dyiaudio nějakej dred na toto téma, kde se měnily kondenzátory v signálový cestě a ve zdroji + nějaký techtle mechtle s výměnou operáků. Já bych ještě zauvažoval o úplný výměně konců za nějakej modul od Aldaxu (asi SPV100). Že by to znamenalo výměnu napájení je mi jasný, asi by se musel dát jinej chladící profil, možná udělat aktivní chlazení v závislosti na teplotě. Mám k tomu staženej servisní manuál se schématama, koukla by se mi na to nějaká dobrá duše, jestli má cenu do toho jít? Večer bych sem hodil ty schémata.
Předem díky.

(upravil opamp 7. 5. 2009 16:34)

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

A slyšel jsi už SPV100? Byl by nesmysl rozhodnout se pro takhle zásadní operaci "naslepo", ať už bys tam chtěl nacpat SPV, Leach nebo nevímco smile

Web

(upravil Paolo.n 7. 5. 2009 18:45)

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Zatím neslyšel, jen mám nějaký pozitivní reference k SPM250, ale ten je trochu jinej, já ho mám v subu, takže jen 1 ks a to se blbě porovnává. Na druhou stranu moc kvalitních zesilovačůza dobrou cenu u nás není, takže výběr nic moc. Ale tohle by samozřejmě nebylo na pořadí jako první, přece jenom to znamená dost zásadní překopání celýho stroje. Takže bych začal něčím jednodušším smile

Jinak schémata (640A):

http://img10.imageshack.us/img10/6558/vstup.th.png

http://img10.imageshack.us/img10/5200/konec.th.png

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

V Aldaxu máme poměrně dobrou zpětnou vazbu od našich zákazníků, kteří nám sami píší, jak jsou s moduly spokojeni, kde je použili, jaký mají zvuk apod., na rozdíl od ostatních firem nás to docela zajímá.
Na SPM250, kterých se od začátku jejich existence prodalo necelých 150ks, máme výhradně pozitivní až nadšené reakce.
Zvláště dva poslední maily byly dosti pikantní, kdy stereokoncák 2xSPM250 zválcoval po hlavě mnohonásobně dražší, renomovanější a papírově podstatně lepší přístroje.
SPM250 lze díky jeho koncepci napájet napětím v poměrně širokém rozsahu, který prakticky končí na 2x70V, což se snad v žádném komerčním přístroji ani nevyskytuje. Modul sice vyžaduje ještě pomocné napětí pro ochrany, to lze ale realizovat malým pomocným transformátorkem.
Ovšem zástavba do nějakého komerčního přístroje nemusí být bez problémů kvůli mechanickým vlastnostem modulu, tj. upevnění přes L-profil a jeho rozměry, prakticky vždy to vyžaduje výměnu chladiče a mnohde to kvůli vnitřnímu uspořádání ani nejde.

Web

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Nechtěl jsem vyvolat polemiku na téma, zda Aldax je či není dobrý. Jenom upozornit na to, že KAŽDÝ zesilovač má svůj vlastní zvukový charakter, který se někomu líbí a jinému ne. A že je blbost rozhodovat se na základě čehokoliv jiného než vlastní poslechové zkušenosti.

Mně se třeba poslechově líbí SPV250, kterou bych jen na základě pohledu na schéma jednoznačně odsoudil...

Web

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

Já bych spíš uvažoval o SPV100 pro tento případ, protože SPM250 znamená větší chaldící profil, větší trafo a to už by moh bejt problém zastavět do nějaký krabice spolu s ostatním. Takhle budu mít postavenej samostatnej konec s DPA222, ale ty SPV100 bych chtěl využít jako "upgrade moduly". Pravda, bude to asi krapet kompromisní řešení, kde bude asi nutný mít společný trafo a zdroj pro oba konce + (možná) aktivní chlazení, ale to snad není až taková prasárna. Tenhle zes by něl táhnout malý 2 pásmový bedýnky, ne nějaký obrovský 3 pásma.

Opamp: Je jasný co píšeš, nic nenamítám, ale na druhou stranu srovnání CA640 vs. jakýkoliv SPV si myslím, že bude výsledek jednoznačnej, a to mě pro tenhle případ bude stačit, tohle není ultimátní řešení, to pak budou až ty DPAčka.

Nějaký návrhy k těm vstupním obvodům? To schéma je poměrně klasika, jenom pak ve finálním výrobku mají elektrolyty v signálový cestě - jak jinak smile. A přepínání vstupů mají řešený nějakým integráčem, což se mi moc nelíbí, ale to bych zatím nechal - respektive nevím přesně jak by se to dalo předělat.

Re: Úpravy/tuning zesilovačů

ono SPV100 a aj SPM250 bude pri tom istom odoberanom výkone hriať viacmenej rovnako.

Web