Re: Bedýnky k mp3

>Michal

Jak ta hloupá úča odůvodnila že tě nutila psát psace? Pokud vím tak na to není a nikdy nebyl předpis jakým písmem máš psát.

>Sinclair

Osobně jsem tě neviděl tak to nemohu posoudit (třeba to někdy napravím a pojedu se na tebe podívat jako na nějakou atrakci typu hrad, přírodní úkaz a pod. smile) ale to že tady skoro každého zjebeš je stará známá věc. A ty máš tu výsadu že si to skoro všichni nechají od tebe líbit protože kdyby to byl někdo jiný... Asi ví proč si to nechají líbit smile

(upravil sinclair 28. 6. 2007 20:21)

Re: Bedýnky k mp3

No, kamaráde, v době, kdy já chodil na základku na to předpis byl a učitel byl PAN UČITEL a někdo, ne hadr a hlídací pes jako dneska. Takže když řek, že se bude psát takhle a ne jinak, tak přes to nejel vlak.

Možná to bude tím, že co se zesilovačů týče, tak nade mnou stojí jenom Pavel Dudek a jen o malý kousíček výš nad Pavlem je už Stvořitel.

Web

Re: Bedýnky k mp3

Vzhledem k tomu, že jsem chodil na Mikulášské gymnázium v Plzni, což je ústav podobného typu, jaký znáte třeba z filmů Škola, základ života nebo Do hlubin študákovy duše, a jedná se o jeden z nejkonzervativnějších gymplů v ČR. O přestávkách se tam korzovalo na chodbách ještě snad těsně před převratem. (A pozor, považuji to z hlediska toho, co jsem se tam naučil a získal spíš za plus, než opačně) Takže i jakákoliv vzpoura z mé strany by vedla jenom k tomu, že bych místo trojky z češtiny u maturity dostal nazdar a "bylo by mi zatopeno".
Vůči autoritám si dovolím dost, ale prostě jeden musí chladně vyhodnotit své šance a vydat se cestou nejvyššího zisku, respektive nejmenšího odporu pří zachování si své cti.
Ten předpis skutečně existuje, a v době mé maturity byl tuším platný. Nicméně jeho dodržování je čistě na učiteli.

Re: Bedýnky k mp3

Taky nepíšu psace, páč to není ke čtení. Ale psací písmo sem opustil někdy ke konci střední školy a neměl sem s učiteli žádný problém.

Re: Bedýnky k mp3

Sinclair, našiel som doma TDA2005R a nikde na nete neviem nájsť, čo to je vlastne zač. Či ho môžem použiť úplne normálne alebo má nejaké špeciaál určenie neviem. Prosím pomôžeš? Kúpil som ho asi pred rokom v obchode u nás v meste, pýtal som si 2005 a dal mi verziu "R", tak neviem. Dopredu díky moc.

Web

Re: Bedýnky k mp3

Tak to kamaráde nevím, nic podobného jsem neviděl. Není to nějaký pajc?

Web

Re: Bedýnky k mp3

Či je to pajc, asi len tak ľahko nezistím, logo ST na ňom je ale to nič neznamená. Sú na ňom tri riadky textu: TDA2005R
CZ035545
VW CZ MAR
To CZ je možno len náhoda, neviem... Keď budem mať čas zapojím ako klasiku TDA2005 a budem merať a testovať. Pajc tu v Trenčíne u "vydierača" sa dá kúpiť veľmi ľahko.... A draho.

Web

Re: Bedýnky k mp3

PWP AMP 1X20W/4E 28V BRDG cena cca 3 euro

(upravil babakus 1. 7. 2007 20:29)

Re: Bedýnky k mp3

TDA2005R dává EZK do svých stavebnic a že by to byl pajc? To nevim ale celá stavebnice od EZK stojí 129,-Kč http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kmj2005.htm

http://www.uss.own.cz/TDA2005R.jpg

(upravil kurpelm 1. 7. 2007 20:27)

Re: Bedýnky k mp3

Karlos, to si hodný, že si od neho aspoň voľačo našiel. Otázka, ako ho zapojiť: dá sa aj na stereo? Píšeš že 1x20W. Vtedy som zaň dal tuším 100 korún, takže cena cca sedí. Edit: Bol som predbehnutý, takže ak to nieje pajc, vpohode. So zapojením bude menší problém.

Web

Re: Bedýnky k mp3

No jenže problém je že každej si píše co chce takže sem ani moc nepomohl http://www.emo.cz/zbozi_detail?id_zbozi=3710

Re: Bedýnky k mp3

No tak nič, nechaj to tak, upadne do zabudnutia a o pár rokov ho vyhrabem a zapojím. Aj tak dík za ochotu a sorry za OT.

Web

(upravil iMartin 23. 2. 2008 1:06)

Re: Bedýnky k mp3

K tomu psaní - na nás si taky vymysleli že maturitu z češtiny budeme muset psát psacím, jinak 0 bodů.
Hůlkovým písmem píšu asi od 6. třídy základky, a nikdy to nikomu nevadilo.
Fakt nechápu k čemu je u matury takový pravidlo.

Re: Bedýnky k mp3

Tak když už vyhráváš z hlubin historie tohle téma a tak jsem se mezitím poinformoval na ty školské předpisy. Ptal jsem se konkrétně mojí tety která má pomalu šedesátku na krku a je už opravdu velmi mnoho let ředitelkou jednoho nejmenovaného školního zařízení. Říkala že si na žádný takový předpis nepamatuje a nikdy tam takovou hovadinu (jak to sama nazvala) nepraktikovali. Takže ti kteří takovou volovinu praktikují a praktikovali v době nedávno minulé si zaslouží přísné potrestání za blbost.

P.S.
Chtěl bych být diktátorem nebo nějakým kontrolorem s neomezenou mocí. Já bych byl na debily tohoto typu, neschopné úředníky a jiné šmejdy tak strašlivě zlej že to svět neviděl!

Re: Bedýnky k mp3

Přesně tak, já bych jí plivnul do ksichtu, kdyby mi dala tenkrát u maturity 0 bodů smile
To si nikdo nesmí dovolit.

Web

Re: Bedýnky k mp3

Sinclaire nebyla by dps k té 2005 ve vaší verzi?

Web

(upravil sinclair 6. 5. 2008 10:11)

Re: Bedýnky k mp3

Použil jsem na můstkové zapojení 2005-ek desky s označením tuším B50 z nějakého AR z konce osmdesátých let. Dá se to najít, byl to Belzův seriál "Integrované nf zesilovače". Zbytek toho zapojení "PCzes" byl nadrátovanej přímo na potenciometrech korekcí a hlasitosti. Nějaký šikula by na to klidně mohl udělat desku i s tím stabilizátorem. Ten je výhodný v tom, že umožní za všech okolností dostat z 2005 maximální výkon /až 25W do 4R/ a naopak chrání IO před přepětím nad hranicí jeho odolnosti. Ten stábl je skoro zadarmo, dá se do něj použít kdeco, ostatně je to tam napsáno.

Web

(upravil jik 6. 5. 2008 12:11)

Re: Bedýnky k mp3

Jo, a taky byla deska v nějakém modrém amáru, rovněž z druhé poloviny osmdesátých let v tématickém čísle "Integrované obvody ze zemí RVHP", kde to bylo na A2005m, tu desku jsem zase několikrát aplikoval já, akorát je tam myslím chybička v číslování vývodů v tom smyslu, že mezi sebou formálně zaměnili číslování obou kanálů na DPS vůči číslování pasivních součástek, ale bez vlivu na funkci, protože oba kanály jsou pro můstek stejné - myslím že jsem takovou zápletku řešil právě u tohoto AR. A nakonec je DPS i v datasheetu (tuším).

Re: Bedýnky k mp3

sinclair, jaké je minimální a max napětí trafa pro ten stábl?mám tu 20V a 24V tráfko.

jo ještě k té vysoké vstupní citlivosti resp. k zesilovaní slabých rušivých signálů (někteří pak říkají že ten obvod šumí a je na hov.no), to by se dalo potlačit slabší zpětnou vazbou resp zvednout ty 12R odpory na přijatelnou úrověn (min 28dB) a pak dojde nejen poklesu toho  "šumu" ale taky se nebude muset použít dělič na vstupu pro užitečný signál. pokud to tak není tak mě někdo opravte, prosím.

Web

Re: Bedýnky k mp3

Je to zrovna mezi, 22V.
TDA2005 jde zapojit dvěma způsoby, bez bootstrapu a s ním, přičemž s bootstrapem myslím nemá gain klesnout pod 45dB. V tom zapojení PCzes.doc jak ho vidíš na začátku tohoto threadu nic nešumí a vysoký zisk je nutný, kvůli cca 19dB útlumu korekcí. S odpory v nfb sice lze čarovat, ale bez kontroly stability osciloskopem nemá smysl na nic sahat. Je to klasická "vypiplařina", kterou bez řádného vybavení nelze dělat.
Zapojení PCzes.doc je velice stabilní a ostatní parametry /vstupní citlivost atd./ má přesně tak akorát.

Web