Re: Ozvučnice z pryskyřice

Zdravim.Lidi potreboval bych poradit z ceho odlit box.chci si udelat takovy mensi repracky k PC

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Jestli odlít tak odkazi na to najdeš v tomto vláknu.

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Tak by mě zajímalo jak to vypadá s tímto pokusem?? Velice zajímavá myšlenka doufám že to dotáhneš dokonce

(upravil Milan 9. 6. 2009 20:10)

Re: Ozvučnice z pryskyřice

lukas: jestli toto chceš potáhnout sklenou rohoží a natřít pryskyřicí, propadne se ti to dovnitř jako mokrej hadr. Nedoporučuju. Kdybych chtěl stejnej tvar z laminátu, dělal bych to uplne jinak, ale kdyz uz si takhle nevhodně začal, na jednotlivy plochy přesně vystříhej kusy kartonu a pak teprve rohož a pryskyřice, jinak se z toho zbláznís a budeš litovat, žes kdy začal. Něco podbnyho bude muj budoucí projekt asi, ale až na to budu mít top měniče, protože ta bedna vyjde na hroznej ranec, pokud ten skelet ma mit lepsi vlastnosti jak MDF.
PS a u takhle jednoduchyho tvaru bych tu udělal celý kromě boků z mdf. Na co chces dělat z lamina rovný plochy teda nechápu. taky nezapoměn, ze aby to melo smysl chce to aspon 10, ale spis víc vrstev tlaniny pořádný gramáže. Doufám, že to nechceš dělat z litrovej laminovacích sad, jinak v tom ses za desítku.

Web

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Milan- Když tu konstrukci před laminovánim potáhne nějakou silonkou, nebo něčim podobnym, natře to pryskyřicí a nechá zatvrdnout, tak by se potom ta tkanina propadat neměla.

Re: Ozvučnice z pryskyřice

prověsí se i ta silonka. Takhle se to proste nedela....

Web

(upravil F.I.K 13. 6. 2009 20:18)

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Už si to zkoušel? Tak rok zpátky, když jsem laminátem zpravoval polámanej klín pod motor na motorku, tak mi zbylo trochu pryskyřice a zkusil jsem si to. Silonku jsem napnul přez díru tak 10cm po okrají zapleskal tavnou pistolí a špentlíkama, nanes slabou vrstvu pryskyřice a prověšení se nekonalo. Pak jsem to vyhodil do popelnice big_smile
Je sice pravda, že to byla malá dirka a tady se to třeba prověsí, ale za zkošku nic nedá (skoro).

Ještě mě tak napadlo, že by přez ten skelet možná šlo přetáhnout šprcku. Odmastit, nanýst pryskyřici a to už by se prověsit nemělo.

P.S.: jestli budeš variantu č2 zkoušet, tak hlavně nešetři a kup novou big_smile

Re: Ozvučnice z pryskyřice

to je pakarna,jasne ze se to neprovesi,kdyz tam toho neda moc,kdyz to udela s citem,tak to jde,takhle se to normalne dela a ja uz s tim mam taky zkusenost,nejlepsi je kdyz do toho remca nekdo,kdo to nikdy nezkusil...

Re: Ozvučnice z pryskyřice

a uplne nejlepsi je, když mi o tom vypráví někdo, kdo s tim delal parkrat v zivote.....Nerekl sem ze to nejde, ale ze to je postup na dve veci, delejte si to jak chcete a třeba zkuste prorazit i hlavou zed. Je mi to fuk....

Web

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Tak když s tim děláš tak často, proč potom píšeš, že se to prověsí, když víš, že neprověsí? Drbačka to bude tak jako tak a je asi jedno, čim ten základ udělá.

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Pochopitelně že se to prověsí a navíc fakt nechápu taky smysl toho projektu (rovný plochy)

(upravil Milan 14. 6. 2009 10:33)

Re: Ozvučnice z pryskyřice

jako doken. Sem ochotnej priznat, ze by to slo bez proveseni, nicmene se to aspon trochu provesi stejne. tim padem je to o nicem. Stejne to bude kitovat, kit bude pracovat a jestli uz kituju malej nebo velkej lavor je jedno. Tohle se proste od zacatku dela jinak. Navic jak sem psal je zbytečný dělat rovný plochy. Ono udělat to porádně je opravdu finančně podstatně náročnějsí jak z MDF a v tom případe je proste blbost dělat tvar, kterej jde udelat skoro celej z mdf.... Ale muj projekt ani penize to nejsou.

Web

Re: Ozvučnice z pryskyřice

souhlas,ze na rovny plochy a jeste v takovymhle tvaru je to celkem pitomost a z mdf a nebo i z ty dtd by to mel clovek hotovy daleko driv,ale kdyz uz si vybral tenhle postup...bez proveseni to jde,ale jak psal milan,stejne na tom necha kilo kitu potom...

Re: Ozvučnice z pryskyřice

Kilo je dost optimistickej odhad:-))))

Web