Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 15)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc s Aldaxem

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 285]

Re: Pomoc s Aldaxem

co by nestačilo. Jenom nerostou na stromě. smile četls?

Re: Pomoc s Aldaxem

Mirulu.Zkontrojuj ten signalovej 3,5Jack-RCA kabel,kolegovi se stalo že v něm byla přerušená zem a projevovalo se to stejně.To že to lupne při vypnutí PC je věc zvukovky,nekteré to nedělají,některé jo.

Re: Pomoc s Aldaxem

2 FilipAudio ... Ten je dobrej, mam tu dva, jeden na integrovanou zvukárnu (jeden konec 3,5 jack stereo, druhej 2x cinch) a druhej kabel na externí zvukovku (2x 6,3 jack - 2x cinch) u tý externí zvukovky bych předpokládal, že bude mít ty země oddělené, ale když to sjedu měřákem, tak jsou spojené. Prostě na prd.

Jinak říkal jsem, že nemám měřák ... mám tu Ohmmetr (sterej analogovej), který měří i napětí, ale jenom do 15V, pak měří taky kapacitu, ale to ted nepotřebuju.

2 Michal .... a co je teda tohle http://www.volny.cz/mgberan/tabs/Tab_Trafa.html a pak taky tohle http://www.ges.cz/?PHPSESSID=0541166d59 … inc=browse

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Klidně si to kup, ale stačí zajít do sběrného dvora a kuchnout pár televizí.

Re: Pomoc s Aldaxem

A myslíš že to pomůže? Abych nevyhodil zbytečně peníze ... to budu potřebovat dva kousky co?

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Pockaj s tymi trafakmi. Brumi ti to aj ked nemas pripjeny PC?

(upravil mirulu 11. 6. 2007 12:11)

Re: Pomoc s Aldaxem

Když odpojim jeden kanál, je ticho. Když odpojim i druhej, tak to brumí, trochu jinak než když jsou připojené oba kanály.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

TAkže situaca takováto?:

a) Oba odpojené: Brumí
b) Připojen jeden ze dvou: Nebrumí
c) Oba připojené: Brumí.

Brumí stejně a) i c)?

Návrh - mirulu, radši počkej až ti to někdo schválí, já nejsem odborník - Co takhle nezapojovat kostru od jednoho vstupního kanálu, ale použít pouze tu z druhého a rozdvojit je až mezi moduly? Takhle by měly moduly kostru společnou a na stejném potenciálu jako zvukovka... Znamenalo by to ovšem to, že pokud použiješ jenom jeden "nesprávný" cinch, nebude to hrát (nebo bude, ale přes "zemní" kostru, pokud to tak jde. Nebo se vykašlat na cinche, vést to třeba pětíkulíkem, který má společnou kostru. Ale to je asi k ničemu, že?

Jestli je to blbost, tak mě zesilovačoví guru nebijte.

(upravil mirulu 11. 6. 2007 12:46)

Re: Pomoc s Aldaxem

a.) i c.) brumí mírně jinak, země obou cinchů jsou určitě spojené už ve zvukovce. Zkusil jsem nezapojovat kostru v od vstupu vůbec, to je pak peklo, hned jsem to vypnul

Haaaa Ivan, když použiju zem z jednoho cinče pro oba kanály, tak vrčí jenom jedna bedna, ale hrají obě ... a když prohodim cinče pravej za levej, tak stejně vrčí pořád levá bedna ... divný

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Brumi ti to aj bez pripojenia na PC?????

Re: Pomoc s Aldaxem

Jo vrčí, ale jinak než s připojením obou kanálů

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Tak si najskor vyries tento problem, mas tam nieco bud zle odtienene, alebo zemne slucka. Aj pri skratovanych vstupoch to vrci? Ked budes mat vyriesene toto potom ries oddelovacie trafaky.

Re: Pomoc s Aldaxem

Když zkratuju vstupy, tak to vrčí o dost méně, ale pořád malonko vrčí, podobně, jako bych měl odpojené vstupy

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Odkazuju na #28. Lidem, kteří už si dvoukanálové zesy se stovkami postavili to nebručí, chce to dodržovat jisté zásady z nf techniky a jde to. Jenže když on ani neví, co je modrý a černý a jak se to vypíná, tak to je potom těžký.
Zedníkovi těžko budu vysvětlovat měření zkreslení a on mně bude dost těžko vysvětlovat ten grif s tou maltou, hozenou na stěnu, co se mi furt tak nedaří...Chci tím říct, že bez elektrotechnického a lépe elektronického vzdělání dál nepokročíš. Nemáš kam, protože nevíš, co děláš.

Web

(upravil mirulu 11. 6. 2007 13:27)

Re: Pomoc s Aldaxem

2 Sinclair ... Když se sakra koukneš na poslední fotku, tak mi řekni, co jsem porušil. (Kromě toho, že jsem měl ještě prohozené napájení trafa) Jestli je to kompem (jako že to na 99% je) tak není chyba ve mě. Udělal jsem přesně cos řekl, dráty pro napájení modulů jsou stočeny a vedeny tak jak jsi řekl. Vstrupní cinche už nemají spojenou zem o kastli, ty jsem vyndal ven, výstupní reprosvorky jsem pro jistotu také vyndal ven, aby se mi nikde nedotkly. Kdybych mohl zkusit ten DVD přehrávač nebo něco, tak bych věděl, jestli tam mam něco špatně ne?

Web

(upravil Xhibit 11. 6. 2007 13:31)

Re: Pomoc s Aldaxem

Ty moduly maji kazdy svuj usmernovac a filtracni kondy? A napajis to ze spolecneho vinuti transformatoru nebo jsou vynuti pro kazdy kanal zvlast? Protoze pokud ma kazdy modul svuj zdroj ale oba napajis jen z jednoho vinuti trafa tak je to spatne.Vznikaji ti zemni smycky a brumit ti to bude. Presne tohle sem resil u sveho DIY vicekanaloveho zesiku(kazdy modul mel svuj usmernovac a kondy),vsechno bylo spravne jen spolecne trafo.Prolemy zmizely az s trafem novym ktere melo kazde vinuty pro kazdy kanal samostatne.

Jo a zatim sem se nastesti nesetkal s pripadem ze by vylozene zesik s pripojenym PC brucel.. Mam to tak zapojeno ja + x znamych,recievery,zesilovace,diy zesilovace a nikdo nema problem.

(upravil mirulu 11. 6. 2007 13:45)

Re: Pomoc s Aldaxem

Trafo mam přímo na kombinaci dvou modulů SPV100P, napájení je pro oba moduly společné, rozdvojuje se. Jak řekl sinclair .... Vézt na fastony bližšího modulu a z něj pak k druhému modulu. V tom případě mám zem spojenou poprvé. Podruhé je zem spojena ve zvukovce na výstupu, tím pádem  mám zemní smyčku, kterou prostě neodstranim. Řešením je tedy pokud se nepletu galvanické oddělení obou zemí pomocí linkových tráfek.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Řešením je desetiohmový odpor ve vstupní zemi....

(upravil Xhibit 11. 6. 2007 14:01)

Re: Pomoc s Aldaxem

Jenze zemni smycku vytvoris at pripojis co chces.. cd,dvd.V tom problem podle me neni,jak sem psal vyse,proc by vznikala jen pripojenim PC ? Vetsina mych znamych ma k vsemoznym zesikum pc pripojen a no-problem,nikdo zadne oddelovaci trafa nema.

A jak uz jsem taky psal,moje zkusenost: Vice modulu napajenych ze stejneho trafa(kazdy svuj usmernovac a filtracni  kondenzatory),zem pro vsechny z jednoho bodu(teda stred vinuti trafa) ,vstupni cinche odizolovane od kastle, repro svorky samozrejme taky.A brumilo to. (i kdyz sem to trafo umistil cca.1m od zesiku,abych vyloucil ze to rusi magneticke pole).Upozornil me na to jeden clovek,asi znaly problematiky na jinem foru, ze v pripade samostatnych zdroju pro kazdy kanal MUSI byt vinuti trafa pro tento kazdy kanal samostatne.Jinak to MUZE brumit! Po vymene trafa s patricnym poctem vinuti (to sem chtel stejne udelat jelikoz to stavajici bylo jen na vyzkouseni) veskere problemy zmizely.Tak ze asi tak...

Re: Pomoc s Aldaxem

Hmm tak proč to nikomu nebrumí a mě jo. Nikdo si na to neztěžoval, když měl trafo a moduly jako já. To je na pytel.

Web

Příspěvky [61 až 80 z 285]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc s Aldaxem

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£