Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 13 z 15)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc s Aldaxem

  Stránky: ««« 1 ... 11 12 13 14 15 »»»

RSS

Příspěvky [241 až 260 z 285]

(upravil bersoft 18. 7. 2007 19:48)

Re: Pomoc s Aldaxem

jen rejpnuti: proc vedes napajeni do jednoho modulu a pak z nej do druheho, proc se to nerozdvoji uz v te cokolade? zkousel jsi vypustit potak a napojit na to treba discmana nebo neco s regulovatelnym vystupem?

nelibi se mi vedeni 230 od zadu dopredu kvuli vypinaci a pak zase zpet, dal bych ho radeji dozadu ... celkove je tam moc kabelu

Re: Pomoc s Aldaxem

Napadají mne různé blbosti, protože jsem ten thread nečetl celý - zkusils dát to trafo úplně mimo zes, třeba metr mimo? Zkusils jiný zdroj napětí? To trafo vrní i bez odběru? Brumí to z trafa nebo z beden? Asi už jsi tu odpovídal na všecko, pokud ano, tak mě přeskočte...

Re: Pomoc s Aldaxem

mirulu to zapojení vstupních potenciometrů si vzal odkud? Zkus přehodit napájecí kabely u toho levého modulu dle obrázku (zem zůstane).

(upravil Boramyr 18. 7. 2007 21:15)

Re: Pomoc s Aldaxem

Přehodit napájecí kabely? Georgi, nejsi ty náhodou nějakej sabotér? Ty potenciometry jsou asi nakreslený blbě, vstupy do modulů by měly být na jezdcích a ty jsou snad vždycky uprostřed.

Re: Pomoc s Aldaxem

V reálu má ty potenciometry dobře.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

2 george ... joo blbě sem to nakreslil, sory, to sem si ani nevšiml, vstupy do modulů jdou z prostředka poťáku.

2 bersoft ... To mi poradil Sinclair, abych táhnul napájení nejdřív do jednoho a pak až do druhého. Když to rozdvojim v čokoládě, tak je výsledek beze změny. Dřív tam poťák vůbec nebyl, a brumilo to taky, Zkoušel jsem už všemožné zdroje signálu. Chybu v zapojení nemam. Ale pro odstranění zemní smyčky musim udělat nějakej fígl a já ho nevim a Sinclair mi ho neřekne. To mi zas bude "hubovat" až tohle bude číst smile

2 Sinclair ... Mimochodem ten krásnej stříbrnej stereo zes se stovkama co máš vyfocenej stránkách je zapojenej blbě, autor mi říkal že mu to taky brumí a to i po tom, co trafo s pomocnejma vyměnil za originál Vaše. Podle toho hruba sem se odvíjel já.

2 Michal, trafo vrčí bez odběru, i s odběrem, zvláštní je, když do obvodu hodim ten červenej drát co je ve schématu, tak se malinko utlumí brum z beden i brum trafa ...

Web

(upravil pakr 19. 7. 2007 20:47)

Re: Pomoc s Aldaxem

Zkus to co jsem už psal, odpoj zem od obou vstupních cinchů, nech je i od sebe izolované a přiveď zem na cinche z bodu, kde rozděluješ napájení pro jednotlivé konce. A ten červený drát rozpoj. Můžeš jím přivést zem k vstupním cinchům. Tohle si zkoušel?

Re: Pomoc s Aldaxem

mirulu Já nechápu jednu věc? Proč si to nenafotíš jak to máš zapojené, a nepošleš to sinclairovi. A buď ti to vyreklamuje že je to chyba zesilovače nebo trafa, a nebo ti to pošle předěláno jak to má bejt, a napíše ti co a jak. Domluvíte se ... A pokud je to opravdu jen v drátovaní, tak ti to předrátuje a je to. Nebo fakt nechápu proč to tu tak řešítě.

(upravil Dingo 19. 7. 2007 21:05)

Re: Pomoc s Aldaxem

Já si taky myslim, že několik fotek by do toho vneslo lepší světlo - malej digitál má dneska snad už kdekdo.
-
Mě se například ale vůbec nelíbí to jak a kudy máš vedený síťový napětí. Já bych ho vedl bokem a možná i stíněným káblem.
Kolikrát by se člověk, čo všechno je možný, že se naindukuje ze sítě a jak sou některý součástky dokonce háklivý na blízkost síťového vedení.

Re: Pomoc s Aldaxem

2 Pakr ... to už jsem taky zkoušel.

Máte pravdu, že by bylo nejlepší poslat to Sinclairovi, ale mam strach o pošto, přece jenom je to plechovka už, se kterou když třísknou, tak je konečná. Jestli Sinclair bude mít náladu na tohle, kolik mě to přibližně bude stát a kdy se k tomu dostane .... to sou aspekty, který mě zajímají. Sylšel jsem, že k někomu se zes nedostal přes půl roku, takhle se mi čekat nechce. sad Uvidíme

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Tak necakaj a pocuvaj brumiaci zosik.

Re: Pomoc s Aldaxem

mu to odnes osobne na otočku smile

Web

(upravil ondra Ch 26. 7. 2007 19:02)

Re: Pomoc s Aldaxem

Mirulu,tak jak pokračuješ?Já mám 2xSPM250 a nebrumí to,fakt ne! Napájení mám vedené od toroidu na desku,kde je 2x35A můstek (pro každou větev jeden)jsou blokované keramikou 10n 250V,dále je čtveřice filtračních kondíků SMH 10mF /80V a pak výstupní fastony-zvojené,pro každý modul zvlášť.Tady je fotka,ale není to ješte vydrátované,jen tak pro názornost..
Jinak vstupní konektory jsou XLR (neutrik),potenciometr tam je modrý ALPS,vstupní země modulů jsou samozřejmě odělené....

http://img519.imageshack.us/img519/504/snmek002in9.th.jpg

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Ty madla jsem vyráběl sám,nebylo je kde sebrat smile) Ten zesilovač jsem používal na ozvučování,takže slouží jako ochrany před ulomením výstupních šroubovacích svorek.Pak jsem pořídil BVPA1000 a Aldax už jen hýčkám doma smile

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

No musím mirulu uznat, že tak strašnej bastl si mi ještě nikdo na oživení nedovolil poslat.
Mimo jednoho trotla s dvěma moduly IGBT150, ale to je jiná písnička.

Takže se omlouvám za machrování, trvalo mi to ne pět, ale deset minut a vykouřil jsem ne jedno, ale dvě cigára. Zesilovač je potichu tak, jak má být.

Nicméně to máš mirulu tak idiotsky poskládaný, že jsem se rozhod to překopat po svém, pak to nafotíš, aby to mohlo sloužit jako přibližné vodítko pro ostatní, ok?

Web

(upravil Karlos 26. 7. 2007 19:26)

Re: Pomoc s Aldaxem

sinclair a prozradíš nám kde byla chyba? Mě osobně to zajímá.
Spíš takto, byla chyba v zapojení vodičů? Nebo někde bylo něco špatně napájeno. Já nechápu že zde na to někdo nepřišel, já sem nad tím ani neuvažoval protože já mám špatnou představivost já bych to musel mít doma na stole.

Re: Pomoc s Aldaxem

Ale jistě Karlos, když zrovna Ty o to tak stojíš:-)

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Nejen Karlos smile)

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Něco mi říká, že to ale nemám dělat. Co se pak naučíte, když na všecko dostanete instantní recept? Co na to Pavel D.?

Web

(upravil petr 26. 7. 2007 20:04)

Re: Pomoc s Aldaxem

Netřeba recept, stačí klíčová ingredience. smile

Příspěvky [241 až 260 z 285]

  Stránky: ««« 1 ... 11 12 13 14 15 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc s Aldaxem

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£