Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 12 z 15)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc s Aldaxem

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »»»

RSS

Příspěvky [221 až 240 z 285]

Re: Pomoc s Aldaxem

Hop377: víš vlastně co je to zemní smyčka a jak vzniká? Jsem totiž na pochybách, protože pokud bys věděl nemohl bys tohle napsat. To že se brum mění s nastavením klidového proudu jednoho modulu je podivné, ale vysvětlitelné... tím že se mění odběr modulu někde může vznikat rozdíl potenciálů a tím nachytávat rušivá složka do některého vstupu. S podobným případem už jsem se jednou setkal. Podmínkou samozřejmě je, že modul je bezvadný. Tomu přijít na kloub by pro mě byla výzva lol

Re: Pomoc s Aldaxem

Ak zaberie ten hrubsi kabel, tak to neznamena, ze si odstranil tu zemnu slucku, ale ze si ju premostil tym kablom a jej tym si zmensil jej ucinky.

Re: Pomoc s Aldaxem

No a díky tomu zjistíš kde je a můžeš ji odstranit ne? smile

(upravil sinclair 15. 7. 2007 13:58)

Re: Pomoc s Aldaxem

mirulu napsal:

Zdar, koupil jsem si dva hotové moduly SPV100P a k nim příslušní trafo z Aldaxu. Napětí jsem si zkontrolovat nemohl, protože nemam měřák a tak jsem prostě důvěřoval.

!!!! Bohužel po připojení vstupů a reproduktorů se ozval strašný brum z levého kanálu, pravý kanál vrčí také, ale hraje.

Nejsem přes elektriku, nerozumím tomu, koupil jsem hotové moduly s tím, že si to poskládám podle návodu a takto to dopadlo.

Nemám měřák, nerozumím elektronice, ale chci perfektně fungující stereozesilovač 2x100W i s jakýmisi subsoniky či co to je. Tak koukejte fofrem radit a všichni.

Web

(upravil Hop377 15. 7. 2007 13:43)

Re: Pomoc s Aldaxem

No Sinclair, neviem neviem, co to predavas za vyrobky. Samo sa to nepostavi, vrci to, a navyse dalsi zakaznik si postavil zo stavebnice dva moduly a hraje mu len jeden. smile
Kde asi soudruzi z NDR sdelali osibku? smile

EDIT: nebolo by lepsie pouvazovat nad modulmi zaliatymi v dentacryle? smile

EDIT2: Samozrejme aj s prislusnym mnozstvom pemzy. smile

(upravil sinclair 15. 7. 2007 14:11)

Re: Pomoc s Aldaxem

Dentakryl by nepomohl, pořád by tam byly připojovací svorky, které jsou přehoditelné...
Myslím, že můj předchozí příspěvek s citací vystihuje to, co má. Jestliže majitel nechápe, co je to zemní smyčka, proč se mu do ní indukuje padesát hertzů z rozptylového pole trafa a jak ji zlikvidovat /přerušit/, tak je jakékoliv radění úplně zbytečné.

Celý tenhle thread už na deseti stranách je už naprosto ostudný, zbytečný a myslím si, že by to admini mohli smazat.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Vystihuje. Mna vzdy fascinovali ludia typu, mam doma skladaci meter, nerozumiem elektrike, ale chcem si postavit zosilovac a nech ma aspon 2x500W.

Re: Pomoc s Aldaxem

No jen aby to nebylo vadnou součástkou, nebo vadným trafem smile

Re: Pomoc s Aldaxem

To snad nemyslis vazne.

Re: Pomoc s Aldaxem

Proč ne? výrobce nemůže udělat špatnou součástku? Třeba to trafo? I sinclair psal že jím dodávali trafa které byi na nic .

(upravil Halen 16. 7. 2007 0:08)

Re: Pomoc s Aldaxem

No, trafo ktery vrci tak, ze jej sejme mikrofon ve vzdalenosti 1metr to je uz celkem sila. Takhle vrcivaji silova trafa ktera transformuji z 10KV. Pokud to Mirulu nejak neupravoval, tu nahravku toho vrceni, tak intenzita je odhadem 65dB. Rve to asi 3x silneji nez muj comp s vetrakama roztocenyma do vyssich obratek kvuli vedru.

Re: Pomoc s Aldaxem

Mirulu, tak už si s tím nějak pohnul?

Web

(upravil DeadMAN 17. 7. 2007 23:54)

Re: Pomoc s Aldaxem

Prihodim prispevok k tym 10 stranam... Mirulu, sprav nieco TAKETO, (podrobnejsie) aby sme vsetci videli, ako to mas zapojene...

(teraz ma nedrbte za to, ako to mam ja... smile TDA2030 brumeli, tak som prerusil GND z PC na 1 kanali, a vsetko je ok)

Web

(upravil mirulu 18. 7. 2007 16:36)

Re: Pomoc s Aldaxem

2 DeadMAN ... jakejkoliv příspěvek sem napíšu, už podle mě nemá význam. Můžu ti sem vložit schéma, fotku, stejně mě tu všichni zdrbnou, že sem úplně blbej, že tomu nerozumim ..... Takže to sem dám naposledy, tak jak to teď mám aktuálně zapojené, i s kompenzací, kdy to brumí nejmíň. Opravdu není v mých silách tuto záležitost vyřešít sám. Nechci slyšet žádný ježiš marjá tahle to nejde ... buď se k tomu někdo vyjádří nebo ne. Podle mě to mam zapojené správně.
http://img31.picoodle.com/img/img31/9/7/18/t_Obraz110m_4647846.jpg http://img31.picoodle.com/img/img31/9/7/18/t_zesm_ee24349.png

ta ten červenej kábl je ta kompenzace

Web

(upravil DeadMAN 18. 7. 2007 17:11)

Re: Pomoc s Aldaxem

Nechce sa mi to komplet cele citat, ale vyskusal si odpojit 1 GND (iba na 1 kanali) na vstupe? Mne to pomohlo, skus, hadam s tym nic nepokazis... Resp. k potenciometru viest 1 GND a z toho uz 2 samostatne do zosilnovacov, alebo este viest od potenciometru len 1 GND do 1 kanalu... hadam chapes... Nedrbte ma prosim, ze to nemoze, skusit sa to moze... nie?

Myslim to takto alebo nejako podobne...

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Hmm takhle mi to nepomáhá. Brumí to stejně. Jedině co je přínos, já mam vedenou zem od cinchů každou zvlášť do modulů, když jednu vstupní odpojim, brumí jeden modul, hrají oba. Ale pak zas vyndat špatnej cinch a je peklo.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Na co je ten červenej spoj ?

Re: Pomoc s Aldaxem

2 Kazzatel ... To sme s Ondrou Plachým (opamp) vymysleli prasáckou kompenzaci. Takhle to brumí malinko méně.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

co takhle zemnit jen do jednoho bodu,hvězdicově?

(upravil mirulu 18. 7. 2007 19:17)

Re: Pomoc s Aldaxem

Zemění do jednoho bodu už bylo taky vyzkoušený, to vůbec nemá vliv sad To už tady bylo. S tim červenym drátem je to to nejlepší co mam.

Web

Příspěvky [221 až 240 z 285]

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc s Aldaxem

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£