(upravil Duwenbleidd 25. 2. 2009 19:42)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Jestli budeš dál zlepšovat tak možná časem i zvážím návrat PCT do záložek smile

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Tak. Přijde mi, že bys sem celkem zapad, mindwrape. Přecijen máš k hudbě blízko, zdá se.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Zorg: hudbou žiju, je to pro mě všechno....i mým článkům na PCT obětuji vše, abych to postupně zlepšil a mrzí mě potom různé takové ošklivé komenty, protože se prostě snažím pořád zlepšovat...asi jsem debil, ale těch pár vydělaných korun co z toho mám, opět investuji na zlepšení PC Tuningu, v podstatě jim ty peníze sám vrátím...

tady toto téma mě přesvědčilo o tom, že zde jsou stejně chytří lidé, jako na Ezone, kde jsem doma, tak mám z Audiowebu dobrý pocit, i z tohoto tématu...

Web

(upravil Jarous 28. 2. 2009 12:29)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Přidám také svoje do "mlýna". Jelikož jsem recenze psal, vím jak těžké je zůstat objektivní a srozumitelný pro širokou část publika. Recenze má z mého pohledu mnoho chyb. Věk recenzenta bych místy dle slohu tipnul na 16 let, gramatické chyby nevyjímaje (má redakce nějakého korektora chyb ?). Problém vidím především v rozboru "jak to funguje", pokud nejsem v daném tématu odborník patřičně kovaný a nejsem si 100% jistý, nemohu se pustit do vysvětlování principů fungování laické veřejnosti. Může se stát, že si recenzi přečte člověk z oboru a je z toho (v dnešní době možnosti komentování recenzí on-line na webu) na průšvih u "šéfredaktora" zaděláno, nehledě na tu ostudu, pokud je dotyčnému recenzentovi prokázáno (nejlépe ještě v diskuzi pod článkem), že o tom píše a nerozumí tomu. Přikláním se k variantě, že někdy méně, je více a není ostudou převzít vysvětlení principu fungování od výrobce, nebo prostě jen napsat, že subwoofer používá pasivní radiátor/zářič/membránu. Tlaky a plyny bych opravdu vynechal. Nedávno jsem se takto pobavil u komentáře recenzenta na téma basreflex, že se jedná o otvor(y) k uvolnění tlaků v bedně. Moje rada zní, zaměřit se na to, co vidím a co slyším a to se snažit co nejlépe a pravdivě popsat. Odkaz na takovou neurážející rozumně napsanou recenzi, která mne svojí formou zaujala (jak by to mělo vypadat), přikládám. http://www.alza.cz/ImgGalery/Recenze/pdf/ND10_Manta.pdf Pokud je nějaká forma vysvětlení redakcí od recenzenta vyžadována, bežná praxe je, poradit se s odborníkem a jeho pojetí prezentovat, nebo převzít z jiného zdroje s odkazem na tento. Z audiowebu mohu doporučit https://www.audioweb.cz/tp-reprosoustavy1.htm Antonio - admin tohoto fóra, jistě nebude mít problém na slušné požádání svolit s využitím. Dále lze zde využít jednotlivých témat k položení smysluplného dotazu, rádi odpovíme. Na konci článku PCT mne zaujala informace o měření a srovnávání reproboxů dle frekvenční odezvy, jenom k tomu dodám, že frekvenční charakteristika ještě nemusí vypovídat o tom, jak bedna skutečně hraje, rozhodně bych dle toho nedělal žádné rezolutní závěry.
Jinak littla si nevšímej, je to taková místní dlouhodobá expositura, která se snaží spíš vyhledávat přiležitosti, jak někoho sejmout, vysmát se mu, ztrapnit ho apod., sám nebyl před časem jiný "odborník", to jak se chová, mne jenom utvrzuje v tom jaký je. Ke všemu se dle mého názoru dá vyjádřit slušně.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

korektůra, to je kapitola sama pro sebe. Opraví text, zjebe mě za velký množství chyb, přeformuluje některé věty do špatného smyslu, a ještě naseká další jiné chyby. no to bych chcal...

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

To víš, staří a dobří korektoři jdou pomalu do důchodu a co bys taky dneska chtěl, když dnešní mládež nedokáže ani sestavit větu, která dává smysl.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Jak to tak vypadá z postů, tak mindwrap to nakonec vlastně zahrál do outu, jakože se nic moc nestalo, vlastně jsme mu vytkli jen "drobnosti" a on to možná opraví. To je ale špatněj přístup Jindřichu! Přesně co píše Jarouš, psal jsem podobné věci i pod článek. To neznamená, že teď usneš na vavřínech. Tohle tě mělo přinutit dělat pro příště věci pořádně!

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

nechtěl bych nic, ale nalískal bych mu...

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

slyšel někdo tohle? http://www.lemondenumerique.com/wp-cont … a-2008.jpg   zajímalo by mě jak to ty satelity uhrajou..prej celkově něco přez 400W  ta sestava smile)

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Watty niesú všetko.

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Watty niesu urcite vsetko. Tie T3ky vyzeraju ako sumibudky od Logitech, Z-2300. Creatury nemali konkuretna do tej kategorie, tak zprasili toto.
Logitechy hraju ako klasicke plastaky. Sub je fajn, pomerne pevne basy, aj vykonom staci. Pisane to ma 2x40+120W. Tolko to samozrejme neda. Sice satelity revu odusu, ale ten dojem hlasitosti skor robi kopa skreslenia okolo toho.
Toto urcite daleko neuteka.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

400W možná to jejich P.M.P.O.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Bavíte se tu o "tom" co je před tím obrazem? cool

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

to jsou nějaký miniaturní pohybový čidla, že jo?

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Takže,když si naseru do beden,tak mi budou hrát líp?

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Náhodou, ja som predavača  v Sony rozzúril, keď som sa ho opýtal, ako môže hentaký malý prd zabezpečiť lineárnu výchylku pri 100Hz? Odpoveď bola, že či to chcem kúpiť a keď nie, tak prečo do toho rýpem smile

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

big_smile dobře ty)

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Osadenie tych miniskatuliek moze byt nieco take http://www.parts-express.com/pe/showdet … er=264-860 alebo http://www.madisound.com/catalog/produc … ucts_id=84  , kedze Sony si velmi pravdepodobne nic tak nevyraba. 2" sa tam podla velkosti tych skatuliek asi nevojdu.
Avsak ked sa pozriete na citlivost a prikon, tak tych 70W na kanal tam asi tazko bude smile

Toto je kino s rovnakymi skatulkami, vsimnite su cast Subwoofer a tam Cutoff freq. ... smile 
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto … 1665532066

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Keď tým mini satelitkom dajú FF tak toľko znesú. Zladenie subu a satelitov je nádherne počuť v každej predajni Kenvelo, diera jak hrom. Majú tam Bose.

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Bose maju za 1. vacsie satelity s 2" menicmi, ktore si sami robia, za 2. ked ma reprak 15W prikon, s FF neznesie 70W ani nahodou, uz toboz nie, ked ma 5W klasicky.
V tom katalogu je cutoff subu 800Hz, co som chcel zdoraznit, co aj vysvetluje velkost tych prditok. Chcelo by to pocut, ako to hra, ale asi to bude hnusne.
V Kenvele maju asi tie najlacnejsie rady Bose, vyssie uz take problemy nemaju.