Re: "tuning" DCD-735

Jednu novou černou C542 tady zrovna mám, je po výměně optiky, kdyby někdo chtěl, tak za cca 11600  je jeho, pochopitelně s plnou zárukou.

Web

(upravil TomasT 24. 1. 2009 10:08)

Re: "tuning" DCD-735

Jarous - no, nevim... Lehce jsem to omrknul, alespon to co slo za par chvil zjistit na webu a spis si myslim te toto by uz byl vhodny stroj na nejakou tu upravu prave v te digitalni casti kde by se mu dalo jiste pomoct. Protoze operaky umi vymenit kazda, no, jak to rict, ale to je jedno, to si kazdy domysli -) Co se tyce komkretniho DA cipu, posledni high end a nejvetsi zazrak to neni, dneska to analog devices i texas  umi o fous lip.

(upravil Jarous 24. 1. 2009 10:24)

Re: "tuning" DCD-735

Já se na to Tome nedívám jen z pohledu DA převodníku, ono to o tom až tak úplně není, je to o celkovém přístupu k návrhu toho přehrávače. V dané cenovce myslím maximum možného. Schválně, co bys dneska pořídil ty s rozpočtem na CDP do 20k ? (to už jsme mimo finanční možnosti většiny tohoto fóra)

Re: "tuning" DCD-735

CDP - uz nee... Pro mne uz neni cesta zpatky, ja se pocitacum nebranim, ba naopak, mam je rad, ulehcujou mi zivot. Je to pro mne pohodlne ze nemusim hledat placky v hromade bordelu ale mam je vsecky na jednom malem harddisku. Kdyz pisu ze malem, tak tim myslim fyzicke rozmery -))) Mimo to jsem si poridil squezzebox duet, kdo je trochu hracicka, ten si ho zamiluje. Analogove vystupy jsou tragicke, preci jen to stoji docela malo penez za to, co to nabizi, ale digital je takovy nejaky normalni, a navic ja jsem ho stejne rozkuchal a vsadim svoje boty, ze vznikne podobna vec jako HSDAC, ale primo pro squeeze. Ale uz jsme zase tezce OT, ja toho denona budu muset asi fakt otevrit jinak mne mechanici povesi do pruvanu -)

Re: "tuning" DCD-735

Pak rozumím tomu externímu DACu, mně by se taková krabička líbila taky, kdyby to umělo hrát například se síťového nebo USB disku, vadí mi zapnutý počítač.

Re: "tuning" DCD-735

Mechanic nezabije jenom mne, dostane i tebe -))) Samozrejme ze to umi, ale musi tam bezet nejaky operacni system, i takove disky uz jsou, ale jsou o fous drahsi. Dalsi reseni je treba EE PC nebo nejaky intel atom na pude, kamos ho ma na hajzliku, maka to pres LAN nebo pres wifi, ja to mam doma wifinou. Ale je mi to v podstate jedno, protoze PC mam v jine mistnosti, vsecko externi, takze nedela zadny hluk.

Re: "tuning" DCD-735

Tak jsem to otevrel, nicmene mam 755 a ne 735. Udelej nejake DETAILNI fotky a nekam je dej. Ale stejne si myslim si ze to bude podobne a ze tim ztracis cas. A do veci ktere by nejaky smysl mohly mit nepujdes, protoze bys delal novy pristroj skoro teda...

Re: "tuning" DCD-735

dawsoo: ten zosilovac som netuningoval smile

(upravil pistole 24. 1. 2009 11:29)

Re: "tuning" DCD-735

735 mám doma ... Tuněnej .... (reclockong , spdif výstup a analogový obvody a zdroje) dost se to zvedne zvukově to hraje skoro přesně stejně jako marantz 8003 KI (hrálo to vedle sebe na stejným aparátu) Tedy není to špatný ale je to lacinej plejer.
Sony ES2EX s těžkým votuningem ale hraje líp . Dost nechápu že To PMA vyměnil za toho marantze , ale co - takhle teď aspoň dobře slouží mně. Denon je zatím pod postelí jako náhrada kdyby se něco vysypalo.

Re: "tuning" DCD-735

Jenze vase ctene Pistolnictvo, to uz je pomerne znacny rozsah. To je to, o cem jsem mluvil...Skoro novy prehravac. A obavam se, ze kdyz chce nekdo vymenit kondy, ze do toho nestrci nekolik tisic za reclock nekolik za novou analogovou cast a nekolik za zdroje. Sony ES2EX ma vyt asi XA-2ES, ze jo -))) Z te masiny mam strasne spatny pocit, je puvodne moje, Pavlovi kratce na to odesel laser. Bohuzel mne to hralo porad k naproste spokojenosti.

Re: "tuning" DCD-735

pistole:nemožeš sa rozpísat co v zdroji si menil? za co si to menil a tak,ked myslíte dobrým vybavením osciloskop tak ten už mám smile

(upravil pistole 24. 1. 2009 12:09)

Re: "tuning" DCD-735

Tomas: No neke... tak ta moje hračka pochází od nějaký obludy z Opavy jo ?? wink (dobrá cesta - Opava John W, PMA, pistolnicto.... se divim, že to ještě hraje ) Tak vím aspoň komu mám nadávat až se vysype .... jsem zvědav u koho ještě nakonec skončí he he .

Mechanik : no moc to na rozepisování není zaprvé jsem to nedělal já a za druhé to není nic extra na povídání.
Zdroje mají zdvojnásobené filtrace a jsou důsledně zablokovány taktéž na desce jsou doplněny blokace . Clock je od Vrány a i on to tam instaloval vč, úpravy zdrojů. Ta úprava zdrojů je minimální ani to moc potřeba nebylo ... V analogu je zase provedeno blokování a dále je tam hlavně provedena výměna operáčů za vhodnější a výstupní polarizované elyty jsou nahrazeny něčím co nemá tak příšerné vlastnosti. Leta jsem to používal jako transport Jo a ještě tam byl přidělán SPDIF neb to mělo jenom prašivou optiku.

(upravil TomasT 24. 1. 2009 13:09)

Re: "tuning" DCD-735

No fuck, teda no fakt -)))) Ale ode mne sel naprosto panensky, bez jedinneho zasahu... Mel jsem zlatou TA-FA 30ES, celou vykuchanou, zbyla z ni jenom krabice a ovladani s dalkacem... Nejak se to k te zlate nehodilo... Kua, rad vzpominam na sony... Mel jsem je rad, a v podstate mam dodnes. Sice delali sracky, ale kraaasne krabice -) A ted jsem si zase nabehnul -))))))))))))))

Re: "tuning" DCD-735

Já třeba  Sonky vůbec nemam rád,příjde mi že je z toho stejně jako v bednách třeba B&W dělaný zbytečný haj, což ale ani jedno bohužel není ani náhodou. Oboje mají své výrazné zvukové charaktery,což už imho z principu hi-fi je velmi špatně.Takže podepisuju že jsou to sračky lol ať v tom nejsi sám .D Denony i levný jsou pro začátečníka vcelku příjemný a neseroucí, zvukově pokud člověk nehledá nějaký extra kvalitní nahrávky a neměl možnost čuchnout k něčemu lepšímu... všechno to hezky příjemně páč jejich alpha a BB Dacy vše jemně zakulatí takže to nezní jak 16-bit NOS digitál hranej přes NE5532 big_smile

Není co dodávat...

(upravil TomasT 24. 1. 2009 13:57)

Re: "tuning" DCD-735

No, sony delalo i dobre stroje, SCD - 1, SCD-777ES, stara sedmicka taky ve sve dobe byla fajn a hajend to byl. Denona nemusim zase ja, proste je to podle vkusu kazdeho soudruha -) Az budu mit kousek vic casu, ted stridave makam a stridave pisu, udelam nekde nejake nostalgicke tema s obrazkama, kde vsichni muzem uronit slzu nad staryma krasnyma masinkama. Treba moje jedno z prvnich hifi se sterym jsem se setkal, nepatrilo mi, byl Technics RS-B 605... V dobe tranziwatu to melo dolby B, C a dbx, bias, tri palice a na indikatoru matne vzpominam krasne hnede carecky monitorujici signal... Dneska po nem ani pes nestekne a az ho nekde za par babek uvidim, koupim si ho. Sice nemam ani jednu kazetu uz tak deset let, ale bude mi pripominat dobu, kdy jsem byl mlady a blby. Ted uz jsem starsi a trochu chytrejsi -)))))

Re: "tuning" DCD-735

Já si zase myslím, že Denony (pár mi jich rukama prošlo) jsou oproti Sony prostě mrdky, je to vidět už na PCBčku smile Pak taky nemusím BB DACy, to už opravdu raději Philips, Cirrus nebo AD. To není nic proti ničemu, každý máme to svoje.

(upravil dawsoo 25. 1. 2009 1:16)

Re: "tuning" DCD-735

Klucí:
Měl jsem na mysli Denóny a sonky ve stejnejch cenovkách... ano souhlas je to o sympatiích a preferencích ... espritům je třeba postavit kalibr typu DCD-2700 top dělence DCD-S1 a DA1 nebo DCD-S10 či maskakr kostku DN-961FA a ne srágorku typu 735 .. to už je jinší píseň ty denóny jsem myslel spotřebku pro lidi jako mechanik... plně dostačující. Já nejsem fanda Denonu v žádným případku... Já mam rád ze starejch krámů vcelku Pioneery 95 a 77 a Accuphase 65 a vejš např z konvenčnějších provařenejch old HE h(s)raček big_smile Z novejch mě dost oslovil třeba melissáckej Lyngdorf a za slušný peníze. Je o mě známo že jsem Sony-Bijec lol tuhle značku jsem nikdy nechtěl ani v kazeťákách a ani v ničem jiným... jejich filozofie a zvuk mi prostě sral už od mlada.jedinný co hrálo jinak a líbilo se mi byl stařičkej 779ES čím novější tím to šlo z kopce.SCD1 a SACD plejery obecně jsou jiná píseň to vím že vy dva víte stejně dobře jak já.Jen je málo muziky v plným full rozlišení.. většinou jde bohužel o trapný převody z PCM.

TomášT:
V Deckách jsem byl králem... měl jsem Aiwu AD-F990 piáno,AD-F 910,a na přehrávání Nakamichi Dragona (s autoazimutem) ... big_smile na lopuchu 2003-4? jsem to prodal za hubana jen se na to prášilo poslední léta.Prodal jsem prakticky celou hifi sestavu a nechal si jen zes a PC ostatní už netřeba (gramec,tuner a podobný kraviny) prostě doba jde dál a já fandim novejm technologiím a vymoženostem.. škoda jen že hifi trh je tak zaostalej a tradiční oproti třeba IT nebo jiným oborům. Od doby co je kino šlo to totál dořiti.

Není co dodávat...

Re: "tuning" DCD-735

neviete ako na tom je v porovnaní zo starším kúskom od denonu DCD-800 alebo DCD-810? mne sa tie staršie viac hodia k zosilovaci a celkovo mám zo starších lepší dojem smile

(upravil Jarous 22. 2. 2009 13:22)

Re: "tuning" DCD-735

DCD-810 bude na podobné úrovni jako ta DCD-735, pokud hledáš od Denonu slušný kousek, tak je potřeba se poohlédnout ve vyšší kategorii, například DENON DCD-1560. Mně tyhle BB multibity nějak nejdou přes pysky smile

(upravil mechanik 22. 2. 2009 18:59)

Re: "tuning" DCD-735

to som si myslel no pokukoval som po niečom lepšom a zároven vzhldom vhodnejšom k PMA-920,no a našlo sa vela zaujímavých kúskov no nikto to nepredáva sad našiel som aj 1520 za zhruba 3000Kc no už bol predaný sad

EDIT:co povieš na DCD-1800R ? pre mna už príliš starý ani k mojmu PMA-920 už tak nepasuje dizajnovo,ani parametrovo nič extra preca len som cítal že je to prvý denon a usporiadanie je dost chaotické,otka tu-  http://images.google.sk/images?hl=sk&am … amp;tab=wi  a predáva ho niekto za 3000kc ale necíta všetky napalované takže bude asi treba vymenit optiku,zvukovo som cítal že je naozaj dobrý http://puschpull.org/dcd1800.php  určite použili dobré materialy no to bude asi tak všetko