(upravil Crashpc 25. 3. 2009 12:23)

Re: X1_Sub

z áRCíeF mi napsali toto:
The basket of L18P300 is smaller, and the cone also.
L18P300 has modulation rings for air ventilation and heat dissipation.
The sound is a little different: more profound in L18P300.

Každý, ať si vybere podle svého gusta. Můj názor je takovej, že za L18P300 se v takovýhle aplikaci vyplatí připlatit jenom tomu, kdo chce hlubokej bučák smile

Re: X1_Sub

V bassreflexoch sa repraky rozpadaju po rokoch nasilneho pouzivania, ked uz z pricipu idu na vymenu. Vacsinou je vytrepane vlnkove zavesenie alebo lepenie vlnovca. Ale zeby sa mal rozpadnut reprak len tak, ze su tam velke tlaky, alebo co, to sa mozem hahaha.

0,32 som nenapisal uni hodnotu. Preco by mal BP z nejakeho principu bucat? akeho? Ale ved mysli si, co chces.

(upravil Crashpc 25. 3. 2009 12:42)

Re: X1_Sub

protože se ozvučnice skládá pouze ze dvou rezonátorů. proto to bude bučet. a čím méně to bude reprák ovládat, tím víc a slitěji to zabučí.

Re: X1_Sub

Kolko BP konstrukcii si uz postavil?

(upravil Crashpc 25. 3. 2009 12:46)

Re: X1_Sub

aah jenom samý plky komáre...

Nebo ještě jinak - ,máš snad dojem, že by tam zrovna to Xko hrálo nějak méně? tohle podložíš čím? Vždyť má ještě menší Qes...
A máme tu taky repráky s mnohem vyšším Qes. proč ne ty?

(upravil sinclair 25. 3. 2009 13:09)

Re: X1_Sub

Že se bandpassy obecně na live zvučení nehodí je dávno známo, kluci. Existují sice procesorové výjimky typu NEXO Alpha S2, ale to není přímo bandpass, je to zpola Helmholtzův rezonátor, což je něco kapku jiného.
Kdo např. zná třeba bandpassové suby NEXO LS1200, které byly doporučovány k PS12/15 tak ví, co to je za sračky a ještě k tomu předražené. A ještě k tomu bez procesoru /a prudkých korekcí v něm/ nechtěly vůbec hrát.

Web

Re: X1_Sub

Hele Crashi je vidět že co se BP týče jsi úplně vedle. Stál už jsi někdy před nějakým pořádně nakrmeným a dobře osazeným kouskem stál?? Tak agresivní kopance jsem z BR nikdy neslyšel. Já jsem co se stavby BP týká zatím kousek za startem. Zatím jsem postavil celkem 3 různé varianty PA-BP vždy s použitým doporučeným osazením a zatím si nikdy nikdo nestěžoval. Na P-audio nemám, tak hledám poprvé alternativu. Pro moderní hudební styly je to klubů naprosto jedinečná záležitost. Pokud má komar zkušenosti (podle mě ano), tak bys měl spíš poslouchat, než neustále vycházet jenom z doměnek a chtít po nás vyvracet nevyvratitelné. Kašlete na to napsal jsem Hubertovi ať se k tomu vyjádří a uvidíme.

Můj záměr podpořila nabídka dvou nehraných L18P300 za 4800 Kus.

Re: X1_Sub

Crash, nepostavil si... nemam dalsie otazky smile
BP sa nehodi na outdoor, ale na indoor je uplne postacujuci. Samozrejme, nema zmysel to honit vysoko, cca nad 110-120, tam sa potom prejavuju harmonicke rezonanancie natrubkov a to tebou spominane bucanie.

BP sa da oznacit ako "short throw", hoci to long/medium/short bolo v jednom clanku uplne spochybnene ako blud, z pocutia vsak sa da vyctit, ze BP a klasicky BR hraje okamzite, ked to vylezie z natrubkov, u skutocneho hornflexu je to uz nieco ine, tam sa zvuk sprava trochu inak a uplne ine to je u hornov, hlavne rear loaded maju zblizka taky zvlastny zvuk.

(upravil Crashpc 25. 3. 2009 13:41)

Re: X1_Sub

Jistě. O live zvučení poslední příspěvky ale také rozhodně nejsou. Jsou upně o hovně...
Helmholtzův rezonátor je ve své podstatě vyložitelný jako soustava ozvučnice-bassreflex. Bandpass by tedy logicky měl být dvojitý Helmholtzův rezonátor. Pokud je to jen zpola, co tvoří tu druhou půlku? smile na obrázkách je to hezky zakryté.

Ty jsi vedle. Zkoumání bandpassů u mě začlo tím, proč to všechno hraje tak posraně zahuhlaně, nikoli teorií,takže zase vedle. Silnej bandpass aparát jsem slyšel. nestisknutá čelist znamenala drkotání zubů, zacpané uši nic neřešily.... Bandpass se přirozeně staví pro větší SPL - o to větší vostuda to je, když se to ještě nepovede, ale pokud je to jenom o tomhle, tak si tvořte jak umíte.

Pokud je něco nevyvratitelného, mělo by to býti standardem. Xko hrát nemůže, protože má malé Qes, a jiné repráky s vyšším qes asi také ne, ale k tomu jsem ještě nedostal vyjádření.

Pokud koukáš na cenu tímhle způsobem, tak snad není moc co řešit. Namlouvat si, že je to lepší řešení než všechny ostatní je asi uklidňující, ostatním to ale nepomůže.

Nene, já jsem nikdy nic nepostavil. žádný bandpass, žádný bassreflex, ani hornflex. jsem uplně teoretizující nula. Nevychodil jsem střední, základku, ani jesle, a jestli tohle budu negovat, tak se potvrdí, že jsem totální lůzr.
Chlape jdi se bodnout.

Re: X1_Sub

"Xko hrát nemůže, protože má malé Qes, a jiné repráky s vyšším qes asi také ne, ale k tomu jsem ještě nedostal vyjádření."  - kde ty na tie hluposti chodis...

Nebud maly, co sa tu teraz urazas. Zato, ze s tebou dakto nesuhlasi?

Re: X1_Sub

Zato, že se řídíš nesmyslnými nebo neúplnými směrnicemi. Za to, že vkládáš lidem do úst něco co nevyřkli, za falešné jasnovidectví, za urážení, za offtopic, já bych tě chlape hned banoval big_smile

Re: X1_Sub

Klídek, pánové, klídek.
S horkou hlavou občas člověk napíše něco, co ho pak mrzí.
Je lepší několik hodin počkat, použít chladnou hlavu, argumentuje se lépe a mezitím člověk zpravidla vyvstane v mysli ten správný jasně přesvědčivý argument.

Já tedy bandpasy rád nemám, ale přesto jsem si cvičně na disko RCF ART 905 koupil, je lehká a nadělá hodně (na 15") basového hluku. Čímž končí její přednosti.
O basech mám jinou představu. Tu mi naplňovaly staré 15" Wbiny a ještě dříve BR lépe. Jen ne dostatečně hlasitě.

Re: X1_Sub

"falešné jasnovidectví, za urážení, za offtopic,"  - si ma pobavil, uz by si to kvoli tomu nebol minimalne 10 prispevkov dozadu smile

Re: X1_Sub

Ještě,že Crashpc neulítává na PDčkách.

Re: X1_Sub

Neodpustím si to:
I tam na to dojde, až se otrká....

Re: X1_Sub

Ja si zastanem Crasha lebo vám tu ponúka maximum za čo najlepšiu cenu...čož je dobré si myslim...ak pre niekoho nieje tak má asi vela éčok

Re: X1_Sub

Taknějak jsem to původně zamýšlel. Jenže tu si lidé asi připadají strašně nad věcí, když někdo simuluje, hledá, píše maily, argumentuje jak "tadyten reprák támhle a tohle" a následná odpověď zní "jsi blbý hovado a nevíš nic" big_smile
ostatní vesele přitakávají a je to strašná bžunda. Jestli tímhle stylem i stavíte ty repráky, tak potěš prdel.

Re: X1_Sub

Ta to su bludy, aj ty si dnes pil?:)
Na intraku dnes mame hadam rekordny pocet opitych ludi.

Re: X1_Sub

Crashi ty jsi tenhle agresivní přístup zvolil jako první.

Dokud máš v linku nekoho jako byl (budiž mu země lehká) Biotekk, který jenom klade jednu nesmyslnou otázku za druhou tak si na něj jako milius, protože jenom poslouchá. Jakmile slyšíš argumenty i z druhé strany začneš kolem sebe kopat. Ale je to celkem přirozená česká vlastnost.
Takže ze sebe přestaň dělat mučedníka, vždyť jde o úplné hovno. Lidi jsou prostě nerváci a pravdu chce mít každý. Posledních 30 příspěvků je jenom o slovíčkaření, ale nedozvěděl jsem se z nich o problému zhola nic.

Psal jsem Hubertovi a:

18G401-ke je opravdu  maximum za ty peníze, bez měření impedančky si netroufá nic střílet a proto je tehle univerzál zlatým, kompromisem.
L18P300 - je podle něj spíš reprák do BR.
Jako další vhodný se mu jeví L18S801, případně 18NW100.

Nad 7000: PD188, LF18G400,LF18N451

(upravil Crashpc 26. 3. 2009 10:50)

Re: X1_Sub

Cože?
Vy kluci asi vážně něco hulíte. první osobní argument mimo téma začal komár:
Nerozumiem tomu pretlacaniu stale toho isteho repraku na vsetky existujuce konstrukcie, konkretne G401, uplne vsade. Dakto si vymysli projekt, chce tam dat nieco a hups ho, najlepsi je G401.

Můj agresivní výpad hned poté není způsoben náhlým zkratem jako standartní ofenzíva, ale jako nastartování berserk módu, jen co komár začne plácat nějaký hovna. Někdy dokonce tvrdíme uplně to samé, a komár se urputně snaží mě zdiskreditovat a tu samou pravdu dostat na svou stranu. Jinak bych asi na něj nic neměl. Jen ty osobní útoky, který nenechám bez povšimnutí, protože mi škoděj.

Nejsem běžně útočnej typ, a mohl bych se komára začít ptát kolikrát to Gčko viděl hrát, nebo na něj hrál, jestli simuloval X jedničku s různými repráky, zda študoval datašity a měření, posílal dotazy na RCF atd atd. Neudělal pro tebe ani hovno, a ještě si otvírá hubu na lidi okolo.

Takže nakonec mám +- pravdu, ale stejně jsem hajzl. Jděte se kluci léčit.

Jawis: dvě 18NW100 tu mám prakticky nové doma. přemýšlím, zda je nevyměnit za ty LF18G401, protože s nimi víc sympatizuju... kdybys náhodou ty NWčka chtěl za cenu Gček, mohli by jsme popřemejšlet.