Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Stredobas pro PA

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 36 z 36]

Re: Stredobas pro PA

lol chudák. Ale s pravdou se musí ven... na několik desítek párů uší by klasika 12PLB76 + DE160 mohla postačit. ale na stovky párů uší, který ten zvuk v tomhle počtu přímo "žerou", by bylo potřeba 2x12" + 2" a to je opravdu +- kolem těch 10k na stranu jen za repráky.

Re: Stredobas pro PA

Pánové!

  Nějak jste kolegu zapoměli upozornit na to, že když dá na každou stranu 10000 za repráky tak bude muset zainvestovat i do zesu. Aby pak nebyl nešťastný ztoho že mu to nějak netlačí.

Makovice11:  Zkus ty satelity připojit na pořádný zesák.

Re: Stredobas pro PA

Ale jo, jen ať se dozví, kolik by stálo opravdové nazvučení....

Re: Stredobas pro PA

To nemusí být drahý, bez velkých nároků třeba 6-12000. Ale za každý den smile

Web

Re: Stredobas pro PA

Pro nazvučení prostor o rozměrech 50x50m je potřeba investovat do aparátu částku cca 250tis korun.To je suma za kterou bych si troufnul sestavit PA ,které by nedělalo ostudu při reprodukované hudbě. Jde jen o zesilovače,kabeláž a bedny.To předpokládám vlastní stavbu beden a nula peněz za vlastní čas a práci.
Akademické debaty o tom jestli PD12-150 nebo 12PLB76 a k tomu laciný 1" driver ,působí dost komicky.

Re: Stredobas pro PA

Dobra tak predstavme si ze sem prodal prebytecnou ledvinu... jak by pak znela vase rada treba to 2x12" +2"?  uz sem do toho aspon 50000 nacpal a porad me to drzi..vzdycky sem vedel ze to neni levna zalezitost...

Re: Stredobas pro PA

Heleď, na webu Prodance jsou v sekci měření kvanta odladěných kombinací. Pokud by jsi na to měl, pusť se do kombinace 2x12NDL76+ND3020T3/ME60. Výhybka není moc složitá.Vyzařovací úhel je 60 x 40 a podle měření ,které jsem s tímhle boxem dělal si to celé jako sestava docela rozumí. Bude to hrát docela dost i s tím EP2500. Pokud chceš skutečně hrát na větší vzdálenost >10m a venku, bude tato relativně úzká horna potřeba. Je to trochu kompromis, protože při použití jedné bedny na stranu , budou podle natočení , po stranách místa, kde bude patrný  úbytek frekvencí  nad cca 2kHz.Není to zase nic tragického u širších (90x60 apod) horen,to sice hraje pěkně v blízkém poli,ale ve větší vzdálenosti ,přes těch cca 10m začínají ubývat výšky všude a dost rychle. Pořád máš u těchto beden možnost přidání další bedny na stranu, přechod na biamp a možnost přidat na výkonu o dost silnějšími zesilovači .

Re: Stredobas pro PA

ok ok  dik moc tohohle sem si na prodance nejak nevsim.... a jak je to s navrhem ozvucnice? o to se da napsat na mail prodance? nebo jak je to ? pri navrhu vyhybky se se snad uplatnuje i tvar a rozmery ozvucnice nebo se pletu? kde tedy vezmu planek? dik za odpoved

Re: Stredobas pro PA

sla by ta repra nahradit temito?: RCF L12P520 asi by se vyhybka musela uplne jinak navrhnout co?

Re: Stredobas pro PA

Zkus na www.profirepra.cz, je tam již od Huberta doladěná kombinace 2 x L12P520 + DE 700.  (měření - 2*12 + 1,4) Mimochodem jedna z nejdražších... To je cesta k perspektivnímu zařízení s dobrými výsledky. Ale ND 3020, resp. i 3030 prý snad znějí o fous líp (říká se, že agresivněji).

Re: Stredobas pro PA

A kdyzt si vyberu nekterou kombinaci treba z toho prodance nebo profirepra... da se nekde sehnat k tomu osvdcenej planek ozvucnice?

Re: Stredobas pro PA

na ozvučnici příliš nezáleží, jde jen o to, aby byla co nejtužší, ale ještě s přijatelnou hmotností (zvolit rozumný kompromis), minimálně předozadní výztuha není na škodu. Často se používá vícevrstvá překližka. Levné dřevotřísky nedoporučuji, už se mi několikrát stalo, že když bedna spadne z větší výšky na tvrdý podklad (asfalt, beton, dlaždice) vytrhají se z ní repráky. Březový multiplex se jen tak hnedka nerozmlátí. Pokud zvolíš hmotnější driver, je dobré ho mimo přichycení přes zvukovod k přední stěně přichytit i za magnet někam jinam, zvlášť pokud se bedýnka vozí. Objem zvol dle nároků na nejnižší přenášený dolní kmitočet, kolem 10-50 litrů pro jeden 12". Když bude pod 12" hned basovka, musíš 12" trochu natáhnou dolů, tedy větší objem a bassreflex (kromě čínských repráků). Např. 30 l / 60 Hz - záleží na konkretním typu repra. Zkus třeba simulační program WinISD. Jestli vybíráš z 2*12", doporučuji ti třeba HPL+DE950+ME60 - to hraje přijatelně, uhlazeně a neagresivně, se slušnými středy.

Tady máš něco pro inspiraci http://www.d-a-s.cz/planky/da/DA-1214/DA-1214.zip a http://www.d-a-s.cz/planky/da/DAM152/DAM152.zip

Re: Stredobas pro PA

Ta 2x 12 vypada vybprne... neco takovyho bych rad postavil no... to druhy je spis podiovy monitor? ja zatim stavel jenom z DTD pac nic jinyho nemuzu sehnat... potreboval bych radu od nejakyho prazaka kde sehnat tu brizu nebo MDF?? jednou sem narazil na nejakyho rusa co rikal ze ma mdf a ze to naraze..asi mesic sem to s nim resil a nic.... doslech sem se ze MDF neradi rezou pac je tak tuhy ze nici pilam listy nevite co je na tom pravdy?

Re: Stredobas pro PA

No nevím jak je to u řemeslníků co ještě řežou s pilovými listy ale u nás doma ve stolárně se standartně řeže vidiovým kotoučem všechno MDF, DTD, masiv  a bez problémů. MDF-ku zaručeně seženeš např. v obchodní síti DEMOS-trade dokonce tuším že mají v Praze centrálu. Ale nevím jestli je to nejlepší volba. Co se tuhosti týše je celkem dobrá, ale těžká jako stará svině a co se týká mechanické odolnosti a odolnosti proti vodě: katastrofa. Jak to jednou zvlhne je konec. Sežere to nějaká houba.

Re: Stredobas pro PA

MDF je dobrá pro hifi, je tuhá ale zároveň těžká, poohlédni se spíše po překližkách, na kompakty s 12" stačí i 15 mm + nějáká to výztuha. Jediná nevýhoda je snad o něco vyšší pořizovací cena, ale v celkových nákladech se to skoro ztratí.

Jestli nemáš peníze, můžeš zkusit stejně jako já třeba tuhle kombinaci http://www.prodance.cz/protokoly/MB12N3 … 3+HF94.pdf  - je to low end, ale něco se s tím dá taky uhrát (700W@100 dB) a reproduktory jsou laciné. Proti kombinaci 2*12+dvoupalec od BC je rozdíl především v horších středech a výškách (levný driver), ale zase výškáč stojí půlku: 6500 vč. zvukovodu, střeďák jen 4000,-, takže za měniče dáš něco přes deset na bednu, to je dobrá cena. Jestli máš dost financí, postav si třeba to, co ti radí Petr V

Re: Stredobas pro PA

Tak dik moc za rady.. musim to jeste promyslet mozna zkusim nejdriv sehnat nejaky starsi menice abych trosku kompenzoval naklady... nevite o nekom kdo by vymenil nejaky ty dva 12" + doplatek za 18" eminence kappa? je ve vyborny kondici.. bez ozvucnice.. nebo i za jeden 12" by se nejak dalo... doufam ze nevadi ze se tady takle ptam...

Příspěvky [21 až 36 z 36]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Stredobas pro PA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£