Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

tak sme se konecne dockali smile

desky jsou cena je 120kc / kus je jich dost takze zbyde nejspis na vsechny opozdilce a mozna i jeste neco navic.

ted ta spatna zprava sad nejsem ted doma takze rozesilani a vse kolem toho zacnu resit nejdriv za tyden.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Desky mam v ruce a zacinam rozesilat. Ti co regulerne obednali uz maji email s dalsimi informacemi.

co jsem to tu procital tak sem videl jen dva opozdilce: macros 2ks a siss 4ks, pokud mate stale zajem tak mi napiste, desek je dost.


pro ostatni: pokdu nekdo mate zajem je tu jeste nejakych odhadem kolem 20ti kusu.

ps. prosim vsechny ostatni co mi nekdy rikali jestli jeste nejakej kousek nezbyl (at uz na icq nebo emailu) necht mi to napisi znovu a nejlepe na email a do predmetu napiste: [symasym_obednavka] lip se v tom pak orientuje.


dale bych rad oznamil ze hromadne obednavky na soucastky, trafa, ochrany a podobne uz organizovat nebudu. Proto pokud nejste schopni si to obstarat samy tak to radsi nestavte a kupte si neco all-in-one. Pokud nekdo citi potrebu svoji obednavku z tohoto duvodu zrusit, prosim.

tipy:
krabice: http://www.modushop.biz/ecommerce/cat077_l2.php?n=1 , pripadne u mengela - krabice,chladice (audium.sk)
trafa: pistole dava ke dvoum parnejsim verzim 400W(dva kanaly). Tady u te zakladni verze by asi stacilo 300W (dva kanaly), trafa od Sinclaira by dle nej stacili i mensi - ma nejakej svuj zpusob jak je nechava motat. Mengel se taky nabizel ze by pripadny trafa byl schopen dodat.
koncaky: dle libosti; pistole, dawsoo a tudis i ja vam doporucim toshiby. Sinclair MJL/W
zdroj ochrany: casem asi zverejni chuck ty svoje(to budel ale nejdriv za rok jak ho znam smile ), dalsi mate v aldaxu neco mozna jeste pusti pistole.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

ochrany co používám já jsou jenom modifikace jiné ochrany, tak to nebudu nějak rozšiřovat. a navíc jsou vždy součástí konstrukce zesilovače.
Nějak se mi osvědčilo mít vše na jedné desce. je to fajn i z hlediska oživování a podobně. Pokud například zesilovač vlivem nevhodné kompenzace rozkmitáte tak vzrostou příčný proudy, zabere nadproudová ochrana a následně vypne dc ochrana. ani nemusíte koukat na škopek....

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Mohu jen potvrdit že symouš v Pistolkově enhanced variaci snese už přísnější měřítka ....prototypovou variaci prezentovanou na Mácha Lake... mam doma teď na hraní a dá se ještě drobně vylepšit....ačkoliv to byla  jen výkonnější a "plnokrevná" původní verze s přidanou klasickou dvoutrandovou protizkratovkou a DC ochranama a opožděným připojením a včasným odpojením zátěže při ON-Off = vše na jedné DPS tak se zvukově rozhodně žáden průser nekonal... naopak na tak jednoduchý zapojení se to chovalo stejně jako Bittnerův a Macurův projekt překvapivě dobře... variace jsou možný nejen se zmiňovanýma Toshibama a Onsemi ale i třeba se Sankenama,pouze se nutně téměř vždy musí poupravit kompenzace v rozkmitu a zpětný vazbě a případně neposednosti při komplexní zátěži nebo hodně přísných požadavků či změnu Gainu směrem dolů osadit i degenerační emitorový odpory do vstupního diferáku na kerý je u všech desek příprava...takže i kyselkovy a chuckovy desky nabídnou určitě taky velice slušnej zvuk a za hubana...s rozdílem že ochrany budou extra na desce vedle..takže přibude drátovačka....  typ si každý může svobodně zvolit jaký mu vyhovuje a pistole pokud pustí do světa enhanced verzi tak to bude spíše jako DPA 222 projekt pro fajnšmejkry vše all-in-one modul . Rozdíl uchometricky mezi oběma verzemi není nijak propastný,ale je znatelný ve prospěch poslední verze.

Tomášův už skoro spíše nesymasym zde ukázaný DPS projekt je v podstatě dovedení symasymí topologie téměř k jejímu maximu... zkreslení oproti předchozímu prototypu klesly o řád dolů a spektrální čistota při nejen při měření THD a IMD jasně vidět a snese již přísnější měřítka... Zvukově se enhanced symasymy chovají jinak než původní verze a její variace = úderněji a pevněji dole a přesněji na středech....hlavní přednosti původního kousku i přes uplně odlišný frontend a buferovaný rozkmit však byly zachovány.... porovnáváno cca týden na mém aparátku přímo s různorodými továrními kousky... (EC,předělaný Cairn 4807,Yamaha AX492 a pod) tj s podobnou grupou jako jeho předchůdce..

Není co dodávat...

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

dnes odeslano vsem zajemcum v CR - mate email s info


ZBYVA: 10kusu DPS

DPS na slovensko se bude posilat v jednom balicku k jednomu memu znamemu ktery to pak v SR rozesle. Cena jednotneho balicku do SR bude asi 120kc(rozpocita se mezi zucastnene - zatim 3) zbytek v SR bude odhadem 30ks pokud zaplatite prevodem na ucet(tomu znamemu v SR)

zajemci ze SR: prozatim davam cas tyden na obednavky takze pokud vahate tak se rychle rozhodnete.

Samostatne zasilky do SR uz pak asi posilat nebudu leda byste vzali vsechny zbyle kusy DPS protoze jinac se to absolutne(a ani tak ne moc) nevyplati protoze posta by vas stala kolem 400-700kc(dobirka+posta nebo prevod +posta)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Pistole: moje řeč, konec bez ss ochrany a nadproudu je poloviční konec, potenciálně nebezpečný svému okolí.

Proto všecky zesy-stavebky i hotové moduly od Aldaxu ochranu standartně mají. Při skládání stavebky se totiž může stát leccos, semtam se něco přehodí a když už se "skládač" vysere na všechna doporučení a připojí to natvrdo ke zdroji, vždycky tam zbyde ten poslední "halt", který zachrání aspoň bedny.

Samozřejmě krom maličké SPS50. Ta je ale napěťově i proudově na těch 50W tak předimenzovaná, že nebezpečí nějakého maléru je tam jen teoretické.

Chystáme malý dvoukanálový modulek ochran se zpožděným připojením, který nebude potřebovat sólo napájení, ale bude se živit přímo ze symetrického napájení zesilovače. Takže ideální doplněk pro tyhle Symasymy, Leachy, Štefany, SDA a další. Bude to malé, stavebka, relátka Fujitsu VSBxxSMB, takže i relativně levné.

Web

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Objednávám jeden kousek do AZS223 (jestli se to tam vejde)!

Web

(upravil kyselym 4. 10. 2007 13:22)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

opamp: to je pro me?

Pro ostatni: Mam tu nejake nerozhdone jedince ale pokud vemou, zbyvaji uz jen 4ks takze se radsi rychle rozhodujte....
1Ks DPS nikomu prodavat nebudu pouze v paru. Uz se opakuju ale obednavky na email(klidne tady z fora) a do predmetu [symasym_obednavka] a do tela napiste: adresu, pocet kusu a jestli zaplatite prevodem na ucet nebo dobirkou.

ps. pokud se nekdo ozve ze chce treba 6ks tak jej uprednostnim.

Momentalni zustatek je 8ks

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

dnes mi to doslo. dosky vyzeraju skvele. zabalene to bolo velmi pekne. macros a ja dakujeme smile

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Sorry za zmatky, to bylo na sinclaira, na ty jeho ochrany...

Web

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Včera desky dorazily. Vše v pořádku, vypadá to moooc hezky. Díky smile

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Mám dotázek. Chci použít koncáky Toshiba. Proto potřebuji použít vazební kondenzátor 3p3. Nikde ale nejsem schopen najít 3p3 ve slídě, nebo svitku. Můžu místo toho použít keramiku? Bude to u tak nízké kapacity vadit? Co tam používáte vy, co už to nějakou dobu s Toshibama provozujete?
A pak se chci ještě zeptat na výstupní tlumivku. Je vhodné jí navinout na ten výstupní odpor 10R/2W ? Není lepší, místo v podstatě kovového jádra použít vzduch, čili umístit tlumivku např nad odpor?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Nevidím problém v kvalitní keramice na 500V. Ne každá keramika je nelineární smile

kazzatel tady někde někdy psal, že umístění odporu dovnitř tlumivky sice hezky vypadá, ale zvyšuje to zkreslení, jestli si to dobře pamatuju..

Web

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

dosť OT otázka,ale nesledoval som to tu... všímam že je posledných pár voľných kúskov
som zo slovenska,poslal si to už do SR ?
inak, koľko to natlačí do 8ohmov a aké tomu treba napájanie... ?
nebite ma za tie otázky... potrebujem to vedieť, zháňam totižto niečo na sub do bytu (delta 15"lf) ak ju to vybudí o maličko viac ako aldax SPV100P tak si ma môžeš hneď pripísať na zoznam wink

(upravil pistole 8. 10. 2007 16:15)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

tlumivka: často se to tak dělá i kyž to není ideální imho to sice zhorší měření ale slyšet to tolik nebude.

3p3: když nic nemáš dej tam keramiku jako všichni ostatní...

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Na SR sem jeste nic neposlal ale nejspis to tenhle tyden poslu. Jen bych chtel upozornit ze tohle nebude jako s aldaxem! =koupis a hrajes.  s toshibama to da min nez ta aldaxi spv100 a s MJL asi stejne. Bobe osobne si myslim ze kdyz koupis aldaxi spv100ku usetris si (a vlastne i me) starosti wink (neni mysleno nijak zle)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

A ještě jeden dotázek. Emitorové odpory (R16, R19) pro Q1/Q2 osazujete, nebo používáte jen drátových propojek?  V symasym threadu jsem o tom našel jen jednu zmínku, ale nijak více se to tam pak nerozvíjelo.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

v původním zapojení při dodržení ostatních hodnot nejsou potřeba

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Pistole díky za info. Jak je to s upraveným symem pro Toshiby?
A měl bych ještě jeden všetečný dotaz. Schéma obsahuje dva odpory 499(500)R. Strašně blbě se to shání. Je možné je nahradit odporem 510R (ten je normálně z řady a dá se tedy lehce sehnat) ? U jednoho (R24) z nich by to myslím problém být neměl, protože je předřazen trimru pro nastavení kliďáku. U toho druhého (R30) ale nevím.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Zitra jdu na postu a poslu uz i ten balik na SR. Pokud jeste nekdo ze slovenska vaha moze to zkusit do zitrka do 10h ale nerucim zato wink

Jestli jsem dobre pocital tak zbyva 8ks DPS

jo a stalo se ze jsem na jednoho cloveka nejakou nahodou zapomel tak pokud je jeste nekdo takovy tak se mi ozvete smile vsichni o kterych sem vedel uz maji DPS doma (az na slovensko kteri je budou mit co nevidet)