(upravil kyselym 31. 5. 2007 18:20)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Dik Sinclaire ze jsi to me i vsem ostatnim vysvetlil smile (vazne) Vsichni se ted shodnem natom ze takova ochrana by tam mela byt... Jelikoz ja nejsem ten co tomu tak moc rozumi tak aby bylo jasno ja jen organizuju tuhle akci. Ten chytrej z nas dvou je tu Chuck, on uz ochrany ma vymysleny...jiste se tu o tom rozepise. (to sem sinclaire kdyz sme spolu mluvili nevedel, jestli se otom budete chtit vklidu pobavit tak by me na to tvuj nazor urcite zajimal a myslim ze i Chuck by se nezlobil kdybys mu to pochvalil lol )

Pokud nebude mit nic proti tomu Chuck a vy ostatni budete mit zajem tak bychom tuhle akci mohli vice zkomplexnit a poskytnout komplet reseni tj. zdroj, ochrany, zesilovac, je otazka nakolik oto bude zajem. Taky je dobre si uvedomit ze ja a chuck to delame kvuli aktivu takze to tak nejak bude cely staveny. Nevim jeste nakolik treba trafa a zdroje budou vhodny jako klasicky stereo zes. Nechci(ani ja ani chuck) aby si nekdo naryl hubu, ale zas pochopte ze to nedelame jako obzivu takze od nas necekejte sluzby aldaxu. Symasym je navrzenej tak jak je, na desce se rozhodne nic menit nebude. Dodame dily, ale dat to dokupy uz musite vy. Tady jde jen oto nakoupit dily co nejlevneji.

puvodne sme chteli jen poskytnout DPS.

dawsoo: ikdyz se uz trosku zname...napis mi prosim tu obednavku do mailu, treba spolu s adresou a tak, a o co jeste krom desek bys mel zajem.

bersoft: ta druha cast patrila i tobe pokud teda nechces jen ty desky...

frank: jestli jeste porad mas zajem tak si taky napis.

all: nehci sbirat obednavky z icq, fora a ja nevim odkud wink


pzn. jeste podotknu ze ochrany budou na desce zdroje. Zduvodni vam to Chuck.

pzn.2: NIKOHO nenutime aby se akce zucastnil. Pri tom poctu co beru ja a Chuck uz budem mit ceny vic nez slusny. Je to jen projev dobre vule smile

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Tak nějak tady v tom teď plavu.
Co je teda všechno v ceně a kolik ta cena je?
samotná deska, nebo deska + součástky?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Samotná deska 150

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

dík

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

To je zase opět shánět součástky sad
Neví někdo o nějakých ověřených stavebnicích zesíků? Jak jsem tu nedávno psal, že bych koupil LM3886, tak ste se shodli, že integráče sou takzvaně "skorokničemu".
Takže hledám něco co dodá 100W do 8ohmů (případně 4ohmů). Nakonec snad ještě budu koukat po hybridech od Sanya (STK......)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Dingo, to jsi snad poslední, kdo nezná www.aldax.cz roll

(upravil Dingo 31. 5. 2007 21:36)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

aha
Sem tady pár dní a zatím postupně objevuju různý odkazy. Tak holt se zdá, že mám dlouhý vedení.
-
A že se ještě tak blbě ptám. Co z těch SPV... doporučíte a jaký je rozdíl mezi těma co mají + a těma bez +?
dík
Nebo jestli tu na to probíhala diskuze, tak si rád počtu.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

dingo zaloz si vlakno a tam si pis co chces a ptej se naco chces.
pro ostatni pokdu to nekdo nepochopil: pokud bude zajem budou i soucastky, zdroj a ochrany...

(upravil mengel252 31. 5. 2007 22:05)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

a keď sa naserieme, bude aj krabica    smile

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

A jestli se naserem pořádně, bude 2x 60W áčkovej feťák... smile

Web

(upravil dawsoo 1. 6. 2007 13:21)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Džíhád:
Ano pokud se bavím o levným řešení pro náročnější domácí  poslech je to jednoduchý mechanicky lehce proveditelný pro každýho i bez extra vybavení,daj se dodělat/dokoupit ochrany nevidím žádnej důvod proč ne

Slyšel jsem jak Leach tak Pistoleho upravenej překopanej Symasym v porovnání s mym EC AW65 a NA Fairytale (sym mě hodně mile překvapil) ke zvuku leach-e: je to normální uječenej klasickej tranďák se sykavkama a prezentníma středama jakejch jsou mraky a k dobru je jen zvuková relativní neutralita a poměrně vysokej výkon.... sym je malej zesilovač na špičkovej domácí poslech při komorní hlasitosti...tj za málo peněz hodně dobrý muziky... původní myšlenka symu proč jsem ho stavěl byla vypráskat zesíky s IO což se Bittnerovi povedlo a jako bonus navíc poráží na hlavu i většinu Hi-Fi komerce zvukově..


A pánové uvědomte si že ne každej potřebuje watty a blbuvzdornost takže péáčkáři stavte si leache a podobný monstra symasym je na trošku jinej účel než dělat bordel na party.. smile

Není co dodávat...

(upravil sinclair 2. 6. 2007 12:08)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Cituji: "je to normální uječenej klasickej tranďák se sykavkama a prezentníma středama jakejch jsou mraky A K DOBRU JE JEN RELATIVNÍ ZVUKOVÁ NEUTRALITA

Jsi ožralej, blbej, nebo jen plácáš, abys něco plácl?

Edit: ten kýbl paralelně k pracovnímu odporu budičů je co? A ta hrůza v celkové nfb je co? Tomuhle říkáte zvukově neutrální zesilovač?

Web

(upravil Jaro 3. 6. 2007 19:27)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Aaa... asi by bodli nejaké merania (f rozsah, prebuditelnost a tak...)
Edit: Sinclaire už odišli tie SPV100ky alebo čakam zbytočne???

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Sinclair:
Oki chceš do mě jít klidně, ale mě nenasereš.... k tvý narážce: ne ožralej nejsem neboť nepiju lol Odpověděl jsem pouze džíhádovi zaobaleně (abych nikoho zbytečně neprovokoval) že Leach-e (kerýho jsem  měl jsem pučenej cca měsíc jsem  nestavěl  právě z důvodů že nebyl dost dobrej pro mne, narozdíl od Symu kerej mě vzhledem k jednoduchý konstrukci hodně mile překvapil),Leach bohužel byl pro mne na slušnější DOMÁCÍ sestavě prakticky neposlouchatelnej a slovní spojení "RELATIVNÍ NEUTRALITA" je pouze ve smyslu RELATIVNÍM tj. že oproti jiným ke stejným účelům vymyšleným zesům (PA a Subwofery) v HIFI sestavě nebarví tolik jako např: začátečnickej 200W štefan a jiný podobný v DIY komunitě oblíbený fousatý konstrukce a je celkem fuk jestli kvazikomplementární či klasika. Místo nasírání,startování  a zbytečnejch keců radši příště pořádně čti i mezi řádkama... Já jsem pouze obhajoval to že Sym je dostatečně kvalitní zesilovač na domácí poslech nic víc nic míň a doporučil jsem ho dalším jako kladnou referenci a pro džíháda i v porovnání s Leachem...


PS: Antonio/admini pak to tu smažte myslím že ani moje ani Sinclairovy kecy v osobní rovině tu v Kyselymově vlákně nemaj co dělat... jen jsem chtěl reagovat adekvátně na kecy na mou osobu...

Není co dodávat...

(upravil sinclair 4. 6. 2007 3:36)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Není třeba číst a něco hledat mezi řádky, to bylo nutný před rokem 89. Mě zarazila formulace "normální uječenej tranďák s prezentníma středama" a ihned poté "relativní zvuková neutralita".
Tak kurva za prvé: relativně neutrální zesilovač snad není uječenej a naopak uječenej zesilovač snad není možný prohlásit za relativně neutrální, ne?
Za druhé: Leach není zesilovač, vymyšlený do PA a subwooferů, v tom se sakra šeredně pleteš.
Za třetí: ani ten začátečnickej štefan nebarví nějak dramaticky, pokud je udělaný tak, jak má být udělaný. Kdybych Ti udělal slepej test a přepínal ze štefana na leach či symasym, poznal bys hovno. Za předpokladu, že všecky ty zesy by byly korektně postavený a vykompenzovaný. Což je samozřejmě málokdy, málokdo má čas a vybavení to udělat a proto potom lidi jako Ty roznášejí akorát pitomý kecy.
Nemám sebemenší důvod se štefana ani leache zastávat, naopak, je to pro mě "konkurence", ale leachu nemůžu vytknout vůůbec nic.
Naopak symasymu bych vytknul už jen ze schématu a pokládačky hodně.
Povím Ti jedno-symasym barví a to tak, že hodně. Ale barví příjemně, takže to nikoho moc nesere a je tedy vydáván za neutrální.
Žádný zesilovač neutrální není - nejneutrálnější kus, co jsem kdy měl v pazourech, byla Pavlova 380ka.
Teď můj soukromý názor a připomínám, že je mi vcelku u prdele, zda a kdo s ním bude souhlasit či nesouhlasit.
Dawsoo, začíná to tady smrdět - víš čím?
Dogmatem, že "jen a pouze tenhle zesilovač je pro Vaše uši a aparatury to pravé ořechové, navíc je neuvěřitelně levný". To už tu bylo, mockrát.

Konstruktér se vysral na protizkratovku-přitom každý blbý monolit ji má a funkční. Balastní odpory tam už stejně jsou a zbytek součástek pro protizkratovku vyjde na desetikačku.

Vysral se i na ss ochranu, což při použití těch levných Toshib pokládám za velmi, velmi odvážné a velmi neseriózní vůči případným majitelům, kteří si to postaví. Opět-slušné relé pro předpokládané výkony vyjde na šedesát korun a zbytek součástek ss ochrany do dvacky.

Proč je ten koncák doprdele očesaný až na dřeň?

Někoho zlákala nízká cena 1943/5200 a jejich relativně slušné parametry-teď něco z praxe. Měl jsem těchle Toshib z Rystonu po štangli a všecky skončily v nenáročných malých autozesilovačích s výkonem cca 50-60W/4R na kanál, kde ani při velmi pravděpodobném průrazu nenapáchají nějaké větší škody, protože to blokne měnič a odstaví zes.

Proč myslíš, že v Aldaxech sveřepě používáme 1302A/3281A, ať už ve verzi MJW či MJL? Rozhodně to není proto, že by ty Toshiby ve dvou párech pro SPM250 nestačily-stačily, bohatě. Ale jsou neuvěřitelně nespolehlivé a protože jsou ve spotřebce hojně používané, jsou levňoučké a často pajcované. Ty dvě štangle z Rystonu měly certifikát původu a bylo nám to hovno platný.

Web

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Rád bych si ten zázračnej symasym poslechl. Podle topologie to nic moc není, už jsem to psal loni a názor neměním. Nevidím tam jedinou věc, která by způsobovala lepší parametry než komplementární celosymetrika ala DPA220 a spol. To, že je tam skoro stejně součástek a přesto tuhle možnost tvůrci nevyužili, je pro mne trochu záhada.

Ano, spousta lidí má ráda "jinak" a "příjemně" a taky "zvláštně detailně" znějící zvuk. Budiž jim přáno. Tyhle přívlastky charakterizují různé formy zkreslení a nestability. Často stačí pootočit trimrem nastavujícím kliďák a hle - máme tu nový, jiný zvuk! Zkoušeli jste někdy měnit kliďák po 1-2 mA kolem pečlivě nalezeného optima a kriticky poslouchat? A teď ta dramatická fíčurka, kdy kliďák jezdí s teplotou tam a zpátky... což není v praxi tak těžký dosáhnout smile

Web

(upravil sinclair 4. 6. 2007 10:15)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

A to jezdí skoro všude a vždycky, takže to je to tajemné rozehrávání a zahřívání:-)
Fakt mě tyhle rádoby puristicko-highendové kecy serou, zvlášť, když někdo vydává nedomrda za něco exaktně dobrého.

Web

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

panove nemam nic proti vam...ale psal tu nekdo neco otom ze je to nejaky extra super nejlepsi superduper zes? ja myslim ze ne... navic my co onej mame zajem, tak proto, ze nam to umozni aktivni reseni za podstatne jine ceny nez kdybychom to meli stavet na aldaxu a ja nevim cem jinym(nic proti aldaxu)... Jedinej leach by se s cenou mozna dostal blizko k symu. Nemam ale paru kolik by stala kvalitni deska na nej a kde ji koupit. Navic leach myslim taky nema ochrany (nebo se pletu?) takze i unej by se resit museli. Prosim nekoho napr. sinclaira aby to uvedl na pravou miru pokud to tak neni smile

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

kyselym: O kolik levneji nez rekneme SPV100P+ vyjde kanal symasymu ve stejne kvalite, se zdrojem a dodelanymi ochranami? Cas straveny shanenim soucastek nepocitejme, to nekdo muze brat jako masochisticke hobby. Vazne me to zajima - koncova cena za kanal (bez trafa).

(upravil kyselym 4. 6. 2007 14:36)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

myslim ze neni vhodne srovnavat spv100 se symasymem. Jak uz sem psal mnohokrat...mam to na aktiv a ne ke kazdymu konci budu davat komplet to co je napr. u spv100ky tzn. samostatny zdroj a ne kompletni ochrany. Uz proto je to dost neporovnatelny (podle me) kdyz ale jinac nedas tak deska je pod 150kc soucastky kolem 400-500kc pak uz jen deska na zdroj s ochranou. tam jeste presnou cenu neznam ale nepocitam o moc vic nez za desky na sym takze taky 150kc nejaky soucastky...co ja vim taky tak 400-500kc. Pokud to vezmes snama tak pocitej spis ty nizsy hranice. Vysledna cena bude asi dost podobna spv100P+vce jen zvuk bude asi jinde. Nehodlam se poustet do debat jestli jo nebo ne...(myslim ze jo) ale ja to neslysel. Chci jen slusny zes a chci aktiv tak hledam rozumny reseni. Navic je dost lidi co jej vychvaluje, i Sinclair priznal ze proti nemu ma jen to ze je to nechutne orezany...proste sem si z toho vyvodil ze pokud se dodaj ochrany tak to bude dobrej zes, tak nemuzes slapnout vedle...taky to ale neni zes urcenej pro PA tj. ze bude neustale bezet na plny kule...nato jsou staveny aldax moduly a to taky ale neznamena ze se na nic jinyho nez na PA nehodi, to si vubec nemyslim.

co se zkresleni tyce...co ja vim kazdej zes kresli a myslim ze podle toho co je u p.Macury na webu a diyaudiu to neni nijak spatny ale taky nic extra. Snad ted bude kazdymu jasny ze od toho nema cekat super zvuk u kteryho se udela..ale ze to proste bude zes co bude hrat dobre, prijemne a nebudu se starat esi by to mohlo byt jeste lepsi ale budu proste poslouchat.

Jak rikam odber uz mame solidni takze nikoho nenutim aby do toho sel s nami wink

MaBat: pokud neplanujes delat aktiv tak si radsi kup spv100p+ budes klidnejsi a ja budu mit min starosti.

jeste sem dam odkaz na recenzi p.Macury: http://web.telecom.cz/macura/review.htm