Re: Korkce, SPV100

Máš tam někde zemní smyčku. Nechceš třeba v corelu, malování nebo něčem podobným alespoň symbolicky nakreslit odkud kam máš natahaný jaký dráty? Důležitý jsou hlavně napájecí a signálový kabely, zbytek stačí obdelník a nápis co je to zač.
To dost pomáhá, při řešení takových problémů..

(upravil Bystrouš 25. 12. 2008 21:17)

Re: Korkce, SPV100

Dobře něco načmáram v malování. Nebo to rači vyfotim ne?

Re: Korkce, SPV100

Tak hoď foto a uvidíme. Jinak pokdu budeš chtít napiš na 173709567 ať to tu zbytečně nesviníme diskuzí, která zatím nikam nevede.. wink

Re: Korkce, SPV100

Tak jem s BigDrobkem probíral různý možnosti a Díky mu za všechny rady. Zkoušel jsem i katalogový zapojení toho indikátoru a brum je tam pořát.
hlasitost toho brumu je závislá na nastavnej vstupní citlivosti toho modulu. 

Jinak až ted jsem měřil výstup z korekcí a je na plnou hlasitost 10V při plnej hlasitosti v pc. Tim pádem mam vstupní trimry na modulech stažený téměř na minimum aby při max zesílení bylo na výstupu aldaxu 20V který maj odpovídat 100W.  Nebylo by lepší zmenšit zesílení korekcí a využít tak větší dráhu trimru třeba někam na střed?

Taky jsem měřil odběr indikátoru, pouze jednoho a měl odběr 80mA při pnej hlasitosti nastavenej na osmej/devátej ledce. Tzn že odběr 2 indikátorů bude ještě větší a pomocný zdroj aldaxu jim nebude stačit. Vyřeším to zvláštním pomocným zdrojem. při kterym bymělo zmizet i bručení.

Dále jsem měl zesilovač zapojenej na oslavě silvestra kde hrál kolem 12 hodin cca na pl až 3/4 hlasitosti. Na chladičích nebylo znát žádné zahřátí, měli snad tělovou eplotu celý večer smile. (nekamenujte mě prosím že to neni PA, ale nebyla to velká akce)
Když jsemho doma otevřel po pár hodinách poslouchání v pokoji, bylo ve skříni trochu teplo ale to co nejvíc hřálo bylo trafo, kondíky, relé ty byli trochu ohřaté ale na tranzistorech nebylo poznat vůbec nic.:)

Re: Korkce, SPV100

Co to je za indikátory  a co to je za korekční zesilovač?

Web

Re: Korkce, SPV100

Indikátory LM3915 už jsem psal.KOrekce z amara 6/2006 ty co stavěl i Betaron. myslím že to někde i psal, že zmenšoval jejich zesílení. Měloby tojít výměnou dvou odporů.

Re: Korkce, SPV100

... resp. jednim odporem v kazdem kanalu

Web

Re: Korkce, SPV100

Nebo tak wink. Cořikáte na ten pomocnej zdroj? máte někdo zkuženosti s tim indikátorem a jeho odběrem? Plánuju koupit malý trafíčko v gm,můstek,kondík a stábl na 15V.

Re: Korkce, SPV100

CCA 25V/70mA/IO

Web

Re: Korkce, SPV100

tak už to chodí?

Web

Re: Korkce, SPV100

Trochu jsem se zpozdil tím indikátorem, vyřešil jsem to sestavením pomocného zdroje 12V 0,5A. kterým napájím indikátory a ledky signalizující zapnutej zesilovač.
Dál jem změnil zesílení korekcí na přiblížně 3x
Teď zrovna je zesilovač rozebraný a plechy jsou v lakovně.
Později dodám fotku až bude pohromadě a jak už zustane do obhajoby ve škole, potom mám v plánu změnit přední panel - lépe rozvrhnout ovládání a tím pádem  změnit desku korekcí, která je zbytečně velká a má nepříjemně rozestavěný potenciometry,  tyhle nedostatky jsem při návrhu neviděl a postavil tak jak to bylo v amáru.
Taky vyměnit výstupní konektry, ted jsou tam XLR klucí sad

Tady obrázek vnitřku před rozebráním a pomocný zdroj
http://s4.postimg.cc/naxihewxl/1178_dsc00083.jpg http://s4.postimg.cc/9ij3ls661/1178_dsc00076.jpg

Re: Korkce, SPV100

zase XLR pri tomto výkone a impedancie poslúži rovnako dobre ako speakon, až tak by som to nezavrhoval. najmä na domáce použitie

Web

Re: Korkce, SPV100

Xlr jsem zvolil protože se mi líbí jednokonektorové řešení a na speakony jsem neměl.
Teď jsem dodělal krabici zadrátoval pustil a hraje, ale furt mi jeden kanál korekcí brumí. Je to drobet výš než 50Hz, s hlasiotstí se nemění. Když zes zapnu bez signálu hned začne bručet z jednoho kanálu. Když zapojím jen jeden výstup z korekcí do jednho Aldaxu tak nebručí, když připojím druhý do druhého začne bručet a vždy to je ten co teď vede do pravého modulu, tedy ten kabel který je na korekcích zapájen rovnou do desky viz. fotka.
Zadrátovat jsem se to snažil nějak slušně i když ne dokonale.

http://s4.postimg.cc/otxi04svt/1178_dsc00117.jpg http://s4.postimg.cc/6cyhvknjt/1178_dsc00120.jpg

(upravil thool 27. 1. 2009 20:00)

Re: Korkce, SPV100

Z toho jednoho modulu prived jenom signal, ne zem. Z druheho i zem.

Web

Re: Korkce, SPV100

pohraj sa s tým PSH konektorom signálovým na SPV.... ja s tým mám furt problémy.... hmm

Web

Re: Korkce, SPV100

Nemáte do toho rvát tak tlusté káble, šulíni.

Web

Re: Korkce, SPV100

radšej neukážem čo za koax v tom mám smile)

Web

Re: Korkce, SPV100

Mám obyč dvoulinku, ale ted když ty korekce napájím z druhýho modulu, tak to zmizelo. Na obou modulech se ale celkem zahřívají stábly de to udržet rukou, ale sou teplejší, nemám změřeno jakej mají odběr při plném vybuzení, v normálním hraní měli okolo 50mA

Re: Korkce, SPV100

Dávam fotku hotového zesilovače:
http://s4.postimg.cc/5nkawyce1/1178_o_hotovy_zesilovae.jpg

a zadní panel, u kterého ještě třeba vyměnit výstupní xlrka.
http://s4.postimg.cc/vx9ythnp5/1178_zadni_panel.jpg

(upravil Dingo 10. 2. 2009 1:09)

Re: Korkce, SPV100

Nemůžu tyto korekce nikde najít, z jakého amara sou?

Nejjednodušší by bylo sem dát schema. dík