Re: Ovladanie DC napätím

Vcc/2 tam bude asi proto, že to je napájený nesymetricky, že ano smile

Fyziologie se i u potu bez odbočky udělat dá za cenu menšího regulačního rozsahu. Dvě zapojení jsou na www.belza.cz a někdo hodil odkaz i někam sem do fóra.

Web

Re: Ovladanie DC napätím

Myslím, že výrobce předpokládá nesymetrické napájení operačního zesilovače a tímto mu vytváří umělou zem. Je ovšem zajímavé, že na výstupu OZ není zakreslen vazební kondenzátor.

Web

(upravil Ju_xXx_ko 22. 3. 2009 17:00)

Re: Ovladanie DC napätím

Zabudol som napísať že OZ za týmto DSkom napájam už symetricky, preto že či to môžem za takýchto okolností opreť o GND a nie Vcc/2.

to opamp , akurát si to pozerám ( http://www.belza.cz/audio/lpots.htm ) , pravdepodobne asi vyskúšam druhé uvedené zapojenie. Snaď je to dobre navrhnuté. Len by ma zaujímalo keď je volume na minime, ako hlasno to bude . Pokial niekde v rámci šepotu (aj troška hlasnejšieho), tak by to nevadilo. Mute aj tak nevyužívam.

//edit :
Spravil som si simuláciu cez eSketch a zistil som že pri tom druhom zapojení je pri minime úplne ticho (v sim. -270dB) a priebeh sa mi zdal taktiež normálny (rozsah). Takto vyzerá krivka pri 10% vytočení pot.:

https://i.postimg.cc/KkDLFmJq/1231400.png

Re: Ovladanie DC napätím

Spravil som kompletnú schému môjho predzosilovača. Mohly by ste sa na ňu pozreť a povedať čo sa tam dá vylepšiť popr. čo tam je zle ? .

Schéma:
https://i.postimg.cc/SJJX1LFt/1237791.png

Vďaka