(upravil sinclair 28. 4. 2009 14:06)

Re: symasym enhanced

Kopie ze slovanetu:

Netvrdím, že schéma musí viset na netu, ale jestliže schéma nebude přílohou k prodávaným deskám, tak s tím běžte laskavě do prdele.

A ty onee, jestli se v tom chceš angažovat, tak se umravni především ty a udělej to přesně tak, jako to dělal Pavel Dudek, to znamená že ke každé prodané desce bude přiložena kompletní dokumentace.
Jestli chcete prodávat nějaký polotovary, tak opakuju - jděte s tím do řiti.
Já dokážu ten zesilovač i bez schématu postavit a oživit, ale kvanta dalších lidí ne, nehledě k faktu, že pokud si tam vinou absence schématu něco přehodí, způsobí to dotyčnému nemalé materiální škody.

A pokud se bojíte toho, že to schéma bude za 14 dní viset nejméně na pěti serverech, tak to radši prodávejte hotové a oživené, jako já prodávám SPM250.

A ještě jednu věc. Stanovte cenu desek tak, aby vám to pokrylo náklady na přiloženou dokumentaci a autorský práva pro jedno použití - pakliže si myslíte, že jste primární a vlastnosti určující topologii toho zesilovače vymysleli vy. Já si to až tak zdaleka nemyslím a proto mi přijdou tyhle tanečky okolo minimálně směšné.

Web

(upravil pistole 28. 4. 2009 17:57)

Re: symasym enhanced

* historie symasymu je všeobecně známá - autor je Michael Bittner
* Enhanced jsem upravil já na návrh Pavla Macury
* Dokumentace k deskám půjde komplet  - nebude viset na netu nevadí mi když si to někdo postaví i sám , Ale pokud jsou tady na netu všelijaký parchanti a že jich tu je dost tak na net žádný schéma nepověsím jen pro to abych jim to neulehčoval-to je celý důvod proč jsem navrhl oneemu ať to nepouští na net.)
* jinak je to free proto se desky taky prodávají levnějš - Pavel Dudek prodává kompletní a vypiplané řešení a taky je to za 2x tolik
* Symasym byl , je  a zůstane určitým polotovarem se zajímavými vlastnostmi a spíš pro pokročilé co si to chtějí zkusit. Já do něj již nehopdlám investovat ani hodinu práce, nikoliv pro to, že by se mi nezdál dost dobrý ale proto, že jsem si navrhl lepší řešení a s tím si vyhraju daleko víc... Toto řešení jak někdo již tady psal nebude k dispozici ani v deskách ani modulech ale jenom jako smontovaný zesilovač v kastli a za cenu která kupce bude motivovat k tomu, aby se dotyčný vůbec  nepokoušel o pajcování.
* Nevím Leošu proč se čílíš , Tobě k tomu klidně pošlu co budeš chtít protože vím že věci na net nepověsíš.

Re: symasym enhanced

Je někde k naleznutí foto sestaveného modulu? Jen tak pro zajímavost...

Web

Re: symasym enhanced

na slovanetu

Re: symasym enhanced

A nestačilo by jen kousek odříznout ten přesah plechu v místě, kde budou trandy? Bylo by to asi dost těsný, ale dva nad sebou by měly mít výšku 142mm a 4U má vevnitř 165mm... Na dýlku by taky vyšel těsně do hloubky 300mm. A pokud je ten náhled desky ve skutečný velikosti, výška odpovídá, tak je dlouhá jen cca 220mm. Asi si dvě desky objednám a zkusim..

Re: symasym enhanced

nevím kde jsi na to přišel , ale deska má cca 85*270 mm  yikes Nevejdeš se ani náhodou!

Re: symasym enhanced

V prvním příspěvku se píše 71x288... No tak to mě mrzí

Re: symasym enhanced

Donutils mě podívat se do dokumentace - má přesně 86*269 mm takže 5U bednu a navíc nezapomeň že modusshopí škatule mají cca 2cm z každý strany plech kterej těžko odebereš takže ta 5U je akorát.

Stejně tak ostatní pozor 2U krabice je NEPOUŽITELNÁ ! modushop jde použít od 3u na jeden kanál a jiné konstrukce doporučuji tak od 10cm

(upravil Phasor 29. 4. 2009 19:47)

Re: symasym enhanced

Tak nakonec koupim 5U-čko, týhle možnosti neodolám:)

Psal jsem mail - Tomáš Kozák

Re: symasym enhanced

POZOR

Na základe zopár žiadostí posúvam termín na 20.05.09.

Web

(upravil MaBat 30. 4. 2009 18:13)

Re: symasym enhanced

TS Nova - dá se to použít, jít komplet cestou (náhrad) z Aldaxu, nebo je to putna?

Takhle vypadají, dokáže podle toho někdo říct, co je to zač? 1371 má lesklé pouzdro, 3468 matné.

http://s4.postimg.cc/w5i9xu4vt/148_img_023.jpg http://s4.postimg.cc/inbdljsqh/148_img_022.jpg

Re: symasym enhanced

Přeměř závěrný napětí, ostatní tě vcelku nemusí zajímat....

Re: symasym enhanced

Na mě musíte pomalu, Mistře. Které? smile

Na to si netroufnu, nemám na to trafo a vůbec dělat s tak vysokým napětím...

Re: symasym enhanced

Uce...

(upravil pistole 30. 4. 2009 22:55)

Re: symasym enhanced

U symu při napájecím napětí cca 2x29V s toshibama  AC by neměl být až takový problém nejspíš ani s bécéčkama (bc639/640) ale u mojeho modelu CFB jsem zjistil že některý trandy 2SC3468 se na daným napětí (2x42V AC) rozpadly a to mají katalogovou hodnotu 300V ! yikes takže pozor asi jde o nějakej žlutej pajc - číňan na tranzistory natiskne co si přejete....

Jinak jsem právě dokončil verzi zesilovače s 5 páry tranzistorů (160W/8 ; 300/4 )na kanál, krabice 4U /400mm kliďáky celkem cca 0,5A - je to slušnej masakr. Ještě nic mi doma tak dobře nehrálo. Mám v plánu ještě jeden kus a ten bude zase mít míň trandů a výkonějších a výkon bude cca 200-220W/8 ; 400/4 jsem zvědav co bude lepší jestli větší napětí nebo víc tranzistorů.

Re: symasym enhanced

Je to CFB nějak poznat na zvuku, má to nějakou specifickou charakteristiku? Jednu chvíli jsem o tom také přemýšlel, nebo spíše jsem chtěl spojit VFB+CFB.... (možna si to vyzkouším na nějaké menší watáži)

Web

Re: symasym enhanced

JE

Re: symasym enhanced

Zdravim, jak to vypadá s těma deskama?

Re: symasym enhanced

Závěrný napětí? Ježíš chlapi to si říkáte elektronici? Vemeš dvě malý tráfka jeden primár na 230V prdneš do sítě, sekundáry elektricky spojit a druhej primár usměrnit vyhladit a přes 100-150k+ odpor měřit ... triviální jednoduchý bezpečný... ach jo big_smile  k těm pajcům japan : speciálně ty matný kousky 2SC maj závěr kolem 30-40V dobrej nákup Matbate big_smile = N polarita ,2SA P polarita má nad 200V ta je ok... trandy (malý) stačí měřit závěr a kapacity a betu...

Není co dodávat...

Re: symasym enhanced

No jo, s dvěma tráfkama mě to fakt nenapadlo, za což se stydim, dík. 30-40V? To jsou svině...