(upravil sobo 23. 2. 2010 22:11)

Re: Repráky Monacor

Tá DT-107 sa deli od 1,2 kHz tak je idealna nad tou som rozmýšlal už predtým.

Re: Repráky Monacor

K 8" dávat 6,5" střed je skoro až zbytečný. Jestli chceš použít RBT tak 102kep. Ten jedinej by možná mohl vyjít. Nebo další varianta je 135kep a větší pásek. Jistou dobu "letělo" neo3, jestli to stále platí nevím.

Re: Repráky Monacor

sobo: nech si poradit a vem RBT-95 + 102kep + nevim co mas za 8" ale pocitam ze asi 200ke. Tohle bude pro tebe jako zacatecnika alespon uchoditelne a ikdyz se ti to treba napoprve uplne nepovede tak to aspon nebude zvukove pruser. Ale pokud si nutne potrebujes na necem nabit papuli tak muj prispevek ignoruj...

Re: Repráky Monacor

Máte někdo zkušenosti s SPH-200CTC?
Válejí se mi doma už delší dobu msh 116/4 a DT99, takže bych k nim našel parťáka a spích nějáký menší ale citlivější 3pásmo. Nicméně sem našel tak akorát měření v KT, kde ho nacpali do mrňavý bedničky a vypadá, že nad 300 Hz  padá jak šutr do vody, tak si nejsem jist slušným navázáním na MHsčko, u kterýho se mi nechce zbytečně srážet citlivost dolů.....

Re: Repráky Monacor

Myslím že to MSH116 bez zatlumení by chtělo bas s citlivostí tak nějak 95dB, pokud by se měl započítat bafflestep. Zmíněný basák vypadá na dělení hodně nízko, níž než by chtěl MSH.

(upravil smejch 9. 3. 2010 19:42)

Re: Repráky Monacor

Mno právě, ale příšlo mi divný u dvoucívkáče taková mrzka citlivost (i když vzhledem k hmotnosti systému se skoro není čemu divit) smile druhá varianta je nějáký skoro PA reproň...ale to už sem nepatří smile díky za názor, kdyby někdo měl jiný poznatky, tak vesele pište smile

Re: Repráky Monacor

Má někdo zkušenosti s basáky SPH-255 ?

Web

Re: Repráky Monacor

Väčšina monacoráckych reprákov je v celku veľmi dobre spracovaná a majú aj slušné parametre. Skúsenosti mám s SPH 212 a SPH 175. Za tie prachy naozaj slušné reprá bez nejakých remeselných chýb. Dobré skúsenosti sú aj s SPH 275 (projekt od Pistoleho), takže asi by som sa nebál ich kúpiť a niečo s nimi stavať.

(upravil Jurawood 26. 10. 2010 11:53)

Re: Repráky Monacor

Myslíte že http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=516
tenhle malinker reprák je ještě původní distribuce od TVM? (ARN116) Vypadá stejně, pouze rozdíl na kuprexitu přívodů a v popisu má o 2dB větší citlivost..
(Dělám už poněkolikáté opravu sračkoidních bedýnek z číny a u většiny je poptán určitý druh vytunění smile
A vyměnit měniče, naměřit vyhybku je maličkost proti tomu co to proti původnímu výtvoru dokáže)

Re: Repráky Monacor

Chtěl jsem ho objednat místo ARN-116 taky do geniusů a antonio mi řekl že je naprosto identickej,tak jsem vzal levnější ARN.

Re: Repráky Monacor

Ahojte,

chcel by som vediet vas nazor ohladne kombinacie SPH-250KE, SPH-135KEP a DT-25TB, pripadne mensie stredy SPH-102KEP a ine vysky, rad by som sa pustil s malou zmenou parametrov do projektu prelude (dole) s tym ze BR by bol v predu. Diky moc

http://img831.imageshack.us/img831/9363/preludecab1largeb.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Re: Repráky Monacor

DT25-TB nedoporučuju, měl jsem dva kusy na otest a každá byla úplně jiná jak měřením, tak úplně jinak hrála. Jako dva úplně jiný vejškáče. 4" s minimální výchylkou se k 10" nehodí. Nech tam 135KEP a k ní dej DT-107.

Web

Re: Repráky Monacor

check: je to len touto vyskou alebo vsetky DT-25/28 maju stejny problem?

Diky moc

Re: Repráky Monacor

Z těch jsem jenom slyšel DT25ku a nicmoc. Obecně mě neodymy od Monacoru nijak nenadchly. Vifa dělá za stejnou cenu mnohem lepší.

Web

Re: Repráky Monacor

Možná je to volovina, ale nejednou už mě napadlo vytvořit projekt s RBT-95 a měla by to bejt asi takováhle regálová slátanina:
Středobasy: ARN 180-0000
Výšky: HiVi TN28 - navrch na bedně
Supertweeter: RBT-95 mezi ARN a HiVi

Zajímá mě jestli je to dobrá kombinace a stálo by to za zkoušku...

Re: Repráky Monacor

Jaký máte názor na Monacoráckou DT74/8 ?? Potřebuju něco slušnějšího do Geniusáckých repráků k PC,basák už jsem vyměnil za SPH-135,kvůli rozměru původního reproně potřebuju aby to mělo průměr těch 74mm. Nebo Dexoní HRT 7/40/0,18 ?? Je mi jasné že obojí je ve zdejších měřítcích hnůj,ale chci tam osadit něco lepšího než původní štok. Nebo víte někdo o slušnější vejšce v tomhle průměru??

Re: Repráky Monacor

Jto: takhle se mi to tak jeví. Když tam dáš 3" konus, nemuselo by to pejt uplně špatný

Web

Re: Repráky Monacor

cokoliv kde bude arn a pásek bude znít úděsně věřte mi...

Re: Repráky Monacor

Takže jen ARN a HiVi? No mám doma Peerless 4" sice středy hraje moc hezky, ale má 16 ohmů a mizernou citlivost...

Re: Repráky Monacor

Jájsem se taky pokoušel spekulovat o kombinacích monacorů a TVM...ale už zdravý rozum mi říkal, že RBT-95 s Teslou raději ne. Zavánělo mi průserem. Raději jsem to tady trochu prolezl a rozhodl se pro komplet monacoří kombinaci...SPH-200KE, SPH-102KEP a RBT-95. Jsem zvědavej, jak to bude ve finále hrát.
Když to bude OK, postavím si z monacorů ještě dvoupásma k počítači...možná SPH-135KEP a DT-80.