Re: Ban pro Federmanna

pepe napsal:

Pane učiteli, kolik vašich zesilovačů bylo úspěšně postaveno a je dlouhodobě provozováno bez úprav a bez havárie?

něco přes tisíc, nejstarší před více než 30-ti roky

Re: Ban pro Federmanna

Jsou dobře ukryty v podzemí a čekají na svou příležitost. Až jich budou miliony, tak je krátkonohý nechá zapnout a vypukne světový požár lol

Web

Re: Ban pro Federmanna

Dobře si pročtěte technickou specifikaci jednoho z nejlepších komerčních SACD přehrávačů, typu NAD C542.

Web

Re: Ban pro Federmanna

C542 je jenom HDCD, ne ?

Web

Re: Ban pro Federmanna

Ano, splet jsem se, je to HDCD. SACD je model M5, který je v režimu SACD specifikován /bez tolerančního pole/ do 50kHz, což naše zesilovače spolehlivě zvládnou.

Web

Re: Ban pro Federmanna

to Federmann

Pane učiteli, prosím Vás, mohl byste prosím uvést konkrétní nosič s vysokým rozlišením (myslím tím nahrávku a vydavatele) na kterém je hudební záznam, který pošle na výstup běžného přehrávače signál o úrovni 100mV na frekvencích v rozmezí 40-230kHz. Děkuji za odpověď.

Re: Ban pro Federmanna

Ježíš je úplně boží, chápěš? Von tě totálně miluje, ale úplně absolutně!

Re: Ban pro Federmanna

Že vás to ještě baví... Na posty, který mají co říct, se tady se*e a pí*oviny se rozpitvávají. Pro mě to je vynikající poučení o celkový úrovni nejen F(c) ale i jiných.

Web

(upravil godz 1. 4. 2009 15:27)

Re: Ban pro Federmanna

Nuž ale keď je 1. apríla tak nám to z pera leze akosi ľahšie.
Federman zrejme utrpel pri vývoji svojho supesonického šuntu nejakú traumu. Príliš vysoká úroveň nadzvukových frekvencií  spôsobila nevratné poškodenie mozgového tkaniva - tzv. Federmanov mozgový závit nakrátko.
Pán Federman, ospravedlňujem sa, to som nepísal ja,  to prvý apríl!

Re: Ban pro Federmanna

Nojo, já zapomněl... Sorry. Možná že si (c)F pouze naopak trochu přispíšil...

OK, pokud to je od postu 158 celý jeden velkej aprílovej ftip, omlouvám se za nepochopení a jdu se léčit smile

Web

Re: Ban pro Federmanna

Sinclaire nechci srát, ale ve specifikaci na webu je max napájecí napětí +- 60V. Nikde se o jeho minimální hodnotě nic nepíše. Třeba je to jinak v návodu ke stavebce /SPV 250tku jsem v rukách s návodem neměl/, ale pro lidi podobný (c) by tam měla být i ta minimální hranice.. smile

(upravil sinclair 1. 4. 2009 21:09)

Re: Ban pro Federmanna

Každý zesilovač, který obsahuje proudové zdroje, pracuje celý korektně až od určitého napětí, kdy korektně naběhnou ony proudové zdroje - v případě SPV250 je to asi +/-40V, což odpovídá výkonu cca 100W/4R. Na toto minimální napětí jsou "napasovány" proudové zdroje i zbytek, nemá totiž žádného smyslu, aby 250W zesilovač fungoval s výkonem 50W od napětí třeba +/-25V, na to jsou v našem sortimentu méně výkonné zesilovače s patřičně přizpůsobenými obvody.
Zdá se ti takové vysvětlení logické?

Web

Re: Ban pro Federmanna

Leoši, musíš to popsat tak, aby to pochopil každej blbec. Vidíš jak to dopadne, když to dostane do ruky Federmann.

Re: Ban pro Federmanna

Sinclaire já to chápu, mě je to jasný od začátku, ale tak jak řekl danhard, ne každej to může pochopit a vsadím se, že féďa není první co to honí pod +/- 40V. Na webu je jenom maximální dovolený napětí, minimální tam není uvedeno, takže si pan Federmann mohl myslet, že to korektně jede třeba od +/-10V, což nejede. Je pravda, že je zbožíznalec a mělo by mu to docvaknout, ale třeba se stala vyjímka.

Re: Ban pro Federmanna

Nechtějte abych vám odvozoval od kolika jede proudový zdroj. QQF jede od ±3,5V a ALDAX až od 40V? QQF oživuji při ±5V s proudovým omezením a ALDAX musí mít první zapnutí s ±65V/600W?

Já učím a vždy učit budu, první připojení s malým napětím a proudovým omezením, teprve pokud je vše v pořádku tak přidávat. A jak vidím moderní pojetí je obrácené, vše naplno pokud je něco špatně tak je to okamžitě minulostí! ...

Re: Ban pro Federmanna

pane Federmann oživovat na 1kHz při +-20V je něco jiného než při tomto napětí zkoušet co to vydrží a jestli to umí zesilovat před výstupním RL členem víc jak udává výrobce. Dokud nepřipojíte zátěž tam kam patří a nezapojíte ochrany, zesilovač prostě shoří jasným plamenem ikdyby to byl sebe větší hi-end. Jinak +-65V už je krapet moc, když výrobce udává maximálně +-60V. Nezdá se Vám?
I v aldaxu jedou proudové zdroje od nižších napětí, ale jak už tu bylo zmíněno plně korektně fungují až viz post sinclaira #553.

Re: Ban pro Federmanna

Tu opakovane, ako sa zdá, dochádza k ZÁMERNÝM nedorozumeniam z obidvoch strán, aby bol dôvod niekoho poučovať lol

(upravil Sendy 1. 4. 2009 22:12)

Re: Ban pro Federmanna

Jo, a napřed se to hodí do vařícího louhu, ale jenom trochu vařícího lol

Moderní doba chce svoje, dneska jsem dával dohromady zesilovač, i kdyby tatrman včelky osedlal, při +-70V neudělal ani pšouk a teprv při +-85V zhasne protect a rozsvítí se power. Jestli by nemohl Federmann do tej Ameriky tomu výrobci psaní nějaké sesmolit, RoHS olůvkem na břidlicovou destičku znaky črtnout, google translatorem přeložit, též něco o svých výzkumech o o zvuku Transistorovém připsat ? Jistě by to toho výrobce zaujalo mad

Leoši, pro příště musíš bohužel návod doplnit i o další informace - máš tam třeba napsáno, že se to nemá polévat vodou, strkat do mikrovlnky nebo používat jako erotickou pomůcku ?

Web

Re: Ban pro Federmanna

Kolik je na kondenzátorech naprázdno, za "AUDIO Toroid Pro 2xSPx250, 500VA, 4x43V" dodaným samotným výrobcem?

Re: Ban pro Federmanna

Když on to musí Tatrmann vždycky všechno překroutit, pěkně ode zdi ke zdi.