(upravil BigDrobek 31. 3. 2009 20:49)

Re: Ban pro Federmanna

Nějáký měření rozmítaným generátorem by nebylo? Zajmala by mě ta rovnost, zkusím ještě mrknout do toho linku.
Chtěl bych vidět podrobnější měření těch vyšších kmitočtů nebo jakýchkoli, nejsem si totiž jist jestli to Váš software něják neaproximuje. Moc dobře vím, že měřící systém ises po vyexportování do originu při zapnutím určitýho módu některý hodnoty /hlavně ty vybočující/ přeskakuje.. smile

Re: Ban pro Federmanna

A co to zkreslení na tom slavném "zesilovači", bude ??  Žvásty a obrázky z osciloskopu jsou hezké, ale už jednou tady byla řeč o jeho rozlišovací schopnosti. Bláboly o tvarovém zkreslení na osciloskopu neviditelném bych nechal kamarádům z včelařského kroužku.

Web

Re: Ban pro Federmanna

BigDrobek : Vpravo je tabulka naměřených hodnot: přenos  [dB] a frekvence [Hz],
Pod cca 70Hz (10Hz -80mdB ...) a nad 70kHz (20kHz -60mdB ... )narůstá chyba měřeni, zveřejním i korekční křivku.

Re: Ban pro Federmanna

šak to má charku ako dlhovlnný vysielač smile

Web

Re: Ban pro Federmanna

Sendy:  Mne zajímá takové zkreslení http://www.federmann.cz/index.php/nf-te … veho-zvuku obrázky od konce, které neumí nikdo v konkrétním akustickém signálu změřit a vadí nejvíce.

Toto vypovídá o zkreslení samo http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/Tranzistorovy_zvuk/D_SAT/Au1-200kHz.jpgbrzy bude metoda jak to měřit

Re: Ban pro Federmanna

Ne, Federmanne. Než začne zase další příval (c)nesmyslů, zpátky na zem - a zde na zemi máme klasické THD, IMD, SID a TIM, harmonickou analýzu chybové složky a tak dále. Jinak se o nějakých smyšlených , nikde nepoužívaných metodách můžeme bavit obdobně jako o tranzistorovém jebu. Asi tak - žáček, který nezvládl zatím ani sčítání jednociferných čísel nebude fantazírovat o odmocňování zlomků.

Web

Re: Ban pro Federmanna

OT: Federmane, řekněte mi prosím Vás, jak je na kvalitu(zvuk,výkon) zesilovače důležité do kolika kHz(MHz, ve vašem případě THz) daný zesilovač "jede"?
Já se zesilovači "jen dělám". Spoluvlastním cca 80kW od QSC a Lab Gruppen.
A upřímně, jistě se znáte s p. Majkusem že?

(upravil Federmann 31. 3. 2009 21:36)

Re: Ban pro Federmanna

Kolega mi donesl svazarmovské materiály s HiFi klubu roku 1978, kde autoři zbožně vzhlíželi k západnímu světu a řešili stejné problémy jako dnes já, jenom metody byly poplatné té době. Pokusím se materiály zveřejnit.

Proč asi pan "W. Marshall Leach, Jr., Professor, Georgia Institute of Technology, School of Electrical and Computer Engineering" zasvětil tolik práce zesilovačům s frekvenčním rozsahem právě nad 400kHz, byl to stejný "blázen " jak já? Pokud ano, pak chci sním být v jednom pytli.

Vojta : Pro mne bohatě stačí těch 100kHz! 100kHz má dnes každé SACD, ale také DVD audio. Nyní slyším strašný smích: on neví co mluví, vždyť nyní tvrdil něco zcela jiného.

BigDrobek zmínil rovnost přenosové charakteristiky a byl již hodně blízko. Jenomže pánové, jako pan Dudek vystačili s rovnou přenosovou charakteristikou. Já jsem šel již v minulosti mnohem dále, můj slušný VKV přijímač měl zaručené i konstantní fázové a skupinové zpoždění.

Předpokládám, že smích již trochu ustal a opět jste se soustředili na to s čím zase přijdu, s ničím jiným něž s rovnou fázovou charakteristikou, která je mnohem důležitější než samotná amplitudová. Abych zaručil rovnou fázovou charakteristiku musí být přenosová charakteristika mnohem širší. Kdo se chce smát nyní, tak může.

Re: Ban pro Federmanna

QSC a Lab Gruppen ? To jsou ty sračky, co neuhrají ani pásmo barvy tónů  ? smile

Web

(upravil danhard 31. 3. 2009 22:05)

Re: Ban pro Federmanna

Hele Federmanne, ten obdélník máš nějakej roztřesenej, žeby nějaký oscilace ? to bude nějaká konstrukční chyba, že ? smile

Á novej prvek, Federmann už nechce těch 100kHz poslouchat, ale chce mít rovnou fázi a konstantní skupinový zpoždění.
Nevšiml jsem si, že by jsi něco takovýho měřil, debile. To bude nějakej novej poznatek co ? smile

A když to chodí Leachovi přes 400kHz, jak to dělá ? když má na vstupu 200kHz DP filtr ??  To si tak přeci úplně zkurví barvu tónu, že ?

Re: Ban pro Federmanna

Ne, Žádnej smích. Jen tak na okraj, k čemu vašich 100kHz? Stále nechápu k čemu to je. Při zvučení běžného bigbítu jsem si teda nikdy nevšiml na fr. analyzéru že bych měl i 30kHz smile. Ono to že SACD má POUŽITELNOST do 100kHz neznamená že ty frekvence tam automaticky jsou a hlavně mají dostečnou intenzitu.

To samé jak před časem probíraná dynamika, ano, jsou média které mají i MOŽNOST 100 a více db dynamiku ALE vemte si například nové cd Metallicy a když překročíte dynamiku záznamu  8db budete dobrej. To si zřejmě neumíte dát do souvislosti.

Sendy: Nooo chtěl jsem lepší, ale prej se THz zesy nedělaj lol roll

Re: Ban pro Federmanna

No, počkáme, Federmann udělá pár dalších pokroků, prozkoumá si zase nějakou slepou uličku, naučí se nějaké ty základy a za 10 let si třeba přečte něco starého od Dudka, a začne shánět laterály.

Web

Re: Ban pro Federmanna

Vojto, tady je názorně vidět, že ty můžeš za to, že posluchači nedostanou, co by dostat měli. Představ si, že jednou tam budeš zvučit ne bigbít, ale nějaký world ethno z ostrova Bali, budou tam pařit jak o duši, hudební profesor Boyk jim bude k tomu zvonit klíči a bude to katastrofa. Máš aspoň ekvalizéry a korekce na pultu na 50-100kHz  ?

Web

Re: Ban pro Federmanna

Sendy: Snad to bereš jako srandu smile.Já tu zase nechci spamovat. Chci jen normální vysvětlení.
Nemám. Budu muset přikopit. Alespoň že vím o někom kdo se v tom fakt vyzná lol Ovšem pozor, mikrofony mi to asi nesejmou, snad to tím EQ vytáhnu smile

Re: Ban pro Federmanna

Vojto, jakto, že se nedělaj? Optovláknový zesíky běhají na 200THz běžně smile

Re: Ban pro Federmanna

Jak jsem již uvedl, jeden "profík" tvrdil, že v nástrojích není víc jak 14kHz a jiný "amatér" nahrál zvuk pinzety http://www.lightaudio.unas.cz/Pinzeta.png  a ejhle 90kHz má jen o 20dB menší amplitudu jak 1kHz, kde je tedy pravda?

(Těch různých záchvatů okolo si nevšímám, můžete nerušeně pokračovat)

(upravil Vojta 31. 3. 2009 22:08)

Re: Ban pro Federmanna

Ale tím se tahá net atd. ne smile Teda co alespoň vím.

Federman: Promiňte, ale nějáké hrátky s pinzetou...
Jen stále nechápu kam se vlastně honíte a co potřebujete (okolí) dokázat?

(upravil danhard 31. 3. 2009 22:21)

Re: Ban pro Federmanna

Kašpare, když mignu kladivem do kovadliny, tak to má měřitelnej rozvoj přes 1MHz, ale nad 20kHz z toho slyším kulový ! Ale já to i vnímám, když se do toho zvuku zaposlouchám a mignu se do palce, tak ta bolest je strašná ! smile

Ale nejvýš přeci hrajou ty "Klávesy Jangling" že ? pane odborníku přes všechno a překladateli všech jazyků.

Re: Ban pro Federmanna

Vojto, jestli chceš, mikrák do 100kHz se dá běžně koupit, sakra vždyť je to v každém druhém krámě - i já jeden mám. Vždyť i dělník ze šroubárny by si mohl dopřát hudbu z ostrova Bali v její plné kvantytě smile

http://www.microtechgefell.de/eng/prod/ … k301_0.htm

Web

Re: Ban pro Federmanna

Zajímavé smile
Federmane ještě, kolik vy slyšíte a tvdíte že z nástrojů leze? Běžný bicí, kytara.