Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

jean, nemazať, bola by škoda, toľko perlí smile

Web

(upravil MaBat 27. 8. 2008 20:28)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Omluva za OT, klidně to smažte, ale tohle už je vážně moc. To se nedá přejít.

KomarD-Jeay, to, co říkáš, jsou totální nesmysly a leckdo by už zlomil hůl, ale zkusím ti to ještě jednou vysvětlit: Ten příměr s kružnicí je úplně mimo, kružnice je stejně jako sinusovka popsatelná jediným číslem (kružnice poloměrem, sinusovka frekvencí). Skládat jí z mnoha úseček nikdo nechce. Tady není řeč o "holý" kružnici, ale "chlupatý", takový, kterou nakreslíš rukou, která se ti třese. Takovou už jedním číslem nepopíšeš, stejně jako nepopíšeš složitější signál jedinou frekvencí (pokud je frekvence/amplituda jediný, co máš k dispozici). To, co dělá signál složitějším (tj. lišícím se od sinusovky), není nic jinýho, než vyšší (obecně další) frekvenční složky v něm obsažené. Celé to je ještě trochu složitější, ale teď stačí, když vezmeš za svý tohle smile Abys takový složitější signál nezkresleně reprodukoval, musíš být schopen reprodukovat všechny frekvence v něm obsažené... Pak zůstává jen otázka, co ještě sluchem rozeznáš, a co už ne - kde je ta hranice, kam má smysl jít, ale to už se opakuju. Odpověd můžou dát jen vědci na základě testů.

To, že je na CD uloženej obdélníkovej signál jako obdélník nebudu dál komentovat. Pleteš si vzorkování s takovou tou omalovánkou, kde se spojovali puntíky čárama.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

U přenosu bezpochyb platí že uplnej obdelník přenýst nejde, protože neexistuje ideální trasa, takže vždy bude mít nějáký náběžný a sestupný hrany, ale u zvuku imho harmonické nad určité pásmo jsou uplně zbytečnou informací.. Stejně jako se do radiového přenosu při kompresi přidávaj nadbytečný informace, aby v případě chyby bylo možno znovu všechny data dopočítat a obejít výpadek, tak i v audiu je podle mě rezerva, kam s ní jít je otázkou. Rozumný meze bych viděl někde u 50-100kHz/??/ kompletně celýho řetězce. Jediný problém, který já vidím jako dost podstatný je ten že neznám bedny co by hráli od dejme tomu 50Hz do 50kHz rovně, dokud nebudou hrát rovně nemůžeme se bavit o dojmech sto milion třetí harmonické, protože to bedna nemá šanci přenýst a když, tak z poklesem jako kráva, takže výsledek je zase 0. Kdyby už existoval ideální obdelník je to k hovnu, protože jestli se nepletu tak reálný akustický měnič nemá šanci ho přenýst jako ideální obdelník.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

stačí nad 150kHz  a citlivost 100dB ? http://www.taket.jp/about/about.html

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

A mikrofon co jede rovně do 150kHz?
Něják mi u toho repráku chybi nějáký charky.. Pokud nejsou, pochybuju že to co tam je napsaný je pravda. wink

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Tatrmane, kde máš v tom odkazu jakoukoliv rozumně změřenou cháru a kde máš nějaké nezávislé měření ? To zas bude podobný fantas jako ty vymyšlené Tesla elektrostaty do 80kHz.

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

http://www.marmatek.com/images/1201_lo_freq_small.gif


http://www.marmatek.com/urunler/akustik … mplifiers/

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

A co má bejt ? Mic pre se dá najít i s lepším rozsahem a mic do 100kHz mám v šuplíku. Ale měření těch repro nikde nevidím...

Web

(upravil Federmann 28. 8. 2008 6:05)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

35 W, frekvenční pásmo 18kHz ~ 300kHz s citlivostí 100 dB, Impedance 8 Ω , 6. července 2005 cena od 79.800 jenu


http://www.phileweb.com/news/audio/2005 … l&prev

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

envim jestli to to nekdo psal. je tech hoven moc.  Ale to TDA ti pojede. ale jestli to minis tahat nekam kde nevis co je vzasuvce tak to pujde do kytek.  mam tu jeden modul od ezk v mustku a je tam skoro 42v a už to jednou stalo...dost..:-) . jo chtel jsem usetrit na trafu. a donesl jsem to nekde kde bylo 246v v zasuvce a jeste jsem tomu daval plnej knedlik. pak jsem to jednou zapl a bylo to. druhe zapnuti zasvitilo

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Ale no tak, tatrmane, stránka co se otvírá půl hodiny a nikde zase žádná měření, jen kupa rozsypaného čaje. Neumíš najít k tak skvělému výrobku nějaké hodnocení na rozumnějších stránkách ?

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Mě stačí jak byl Federman-tatrman chytrej u toho transformátoru yikes to mi úplně stačilo a jestli takový člověk učí na škole, tak budiž nám svět milostiv.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Já právě proto že jsem byl socka a neměl jsem na to koupitn si pořádný trafo tak jsem recykloval co se dalo. A i při téhle mé snaze bych se do impregnovaných traf nepouštěl. Zkusil jsem to 2x a nevyplatí se to.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Dingo napsal:

Mě stačí jak byl Federman-tatrman chytrej u toho transformátoru yikes to mi úplně stačilo a jestli takový člověk učí na škole, tak budiž nám svět milostiv.

Typický ANONYMNÍ účastník tohoto fóra, k tématu ani čárku, vůbec ani netuší o čem je řeč, jen si přišel zanadával, poplival a pošpinil a cítí se jako velkej GEROJ!!!

OPRAVDU PĚKNÉ SPOLEČENSTVÍ

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

No, já si myslím, že k tématu už tady není čárka hodně dlouho kromě posledních třech příspěvků (ViperKing, Dingo, Thales) smile .

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Feddermanne u tebe je problem, ze mas spasitelsky komplex. Vsichni jsou blazni, jenom ty jsi letadlo.

Luxujes weby, hledas na eshopech prenosky s rozsahem (kde je definovana tolerance pro to pasmo do 60khz? Pokud to ma na 60 khz treba -40db, je to opravdu pekna prenoska), dale jakakoliv zminka podobne postizenych lidi na netu je pro tebe "dlouholeta studie japonskeho tymu vedcu" atd atd...

Jeden ucastnik tohoto fora je na tom velmi podobne. Take se nechava rad unaset podobne "prokazetalnymi studiemi" a slepymi testy napriklad vlivu podlozeni CD prehravace pemzou, pripadne podlozenim kabelu keramickymi izolatory. V tomhle jste fakt stejni. On akorat jenom povida, kdezto ty sis kolem toho zalozil kult osobnosti, coz ti ocividne dela dobre. Tvuj web je neskutecne krasnou ukazkou potreby lidem podsouvat zarucene overena tvrzeni, vytvaret nove pojmy a vnucovat lidem Tve videni "nf" techniky. Stylizoval jsi se do pozice stredovekeho hvezdare, ktery tvrdi, ze zeme je kulata obiha kolem slunce a my (mineno klasicti hifiste, profesionalove, zvukari, mistri zvuku, konstrukteri beden a zesilovacu, prodejci, hudebnici, inzenyri, doktori mediciny i prirodnich ved) jsme ta zla inkvizice, a tahle pozice ti zjevne nejak patologicky dela dobre, jinak si fakt nedovedu vysvetlit tyhle pociny.
Kdokoliv totiz v jakemkoliv odvetvi objevil neco skutecne vyjimecneho, co ostatni do te doby nevideli (dosadte "tranzsitorovy jev" a rozsah vyssich harmonickych) a mel aspon trochu rozumu, postavil na teto myslence sve podnikani a zbohatl.
Nabizim tedy otazku, proc tyto informace davate mezi lidi, kdyz - je-li to skutecne takovy mylnik a v podstate to degraduje jakakoliv nase "ortodoxni" zarizeni rozdilem nekolika trid - by se jejich uplatnenim daly vyrabet komponenty, ktere nasi sed po tolik predci. A navrhnu rovnou logicke odpovedi
a) je to cele na hlavu postavene - zalozene na nejakem omylu, dejme tomu na omylu "pote, tedy proto". Namoduloval sis 15khz "neco" jsi tam slysel a protoze tam podle teorie maji byt vyssi harmonicke, tak to co jsi slysel jsou ty harmonicke a basta.
b) jsi obchodne neschopny - coz je (neplati-li a) jiste velka skoda. Nicmene ZCELA JISTE by se tohohle technickeho pristupu uz davno chytli vyrobci hiendove techniky, menicu, zesilovacu a vubec vseho a zpusobilo velmi rychle prerod. I pres masivni podporu tvych myslenek (web, wiki, zde - a ze sem chodi lide vlivni a z oboru) se nic takoveho nedeje.
c) mas touhu rozdavat rozumy a "ucit". To uz je patrne i z "sirky" tveho zaberu. CPU (na nez js expert na slovo vzaty a nikoho ani nenapadne, aby s vami polemizoval, ze) nf (nebo uz spis strednevlnna) technika - opet zcela novatorsky pristup, v podstate uplne ve vsem mimo soucasnou doktrinu.

Jinak za kazdou cenu, natrit jim to, ukazat, ze ja mam pravdu, ovladnout.

My o to nestojime. Dale budeme chodit po zemeplose, pozorovat, jak slunce obiha kolem zeme a zapada do oceanu, ktery na kraji desky pada do hlubin a smaci zelve jeji krunyr. Dal budeme stavet zesilovace se skutecnym sinovym vykonem a predimenzovanym trafem a pojistkami, bedny s vyskaci, ktere trapne konci na 25khz, poslouchat treba CD (no fuj) a mydlit desky prenoskami, ktere nemaji zlaty potisk.

Nase deska bude dal putovat vesmirem a tve kulate videni sveta zustane navzdy zapomenuto a svet zustane po tvem odchodu nespasen.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Inak k tomu trafu, ja som dve také rozobral. Kostričky pritom umreli, plechy niektoré (väčšina) mali poškodenú tú izolačnú vrstvičku, ja som mal ruky dorezané jak sviňa. Takže dá sa to, ale neviem, či to, čo zostalo, niekedy použijem big_smile. Ale rozhodne to netrvalo 10 minút.

(upravil sinclair 28. 8. 2008 8:59)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Jenže, Michale - ono to tak jednoduše nefunguje. Giordana Bruna upálili a byl poměrně dlouho klid. Fedrmanna jako hypotetickou inkvizici ale neupálíš, dokážeš mu zabránit v šíření lží a demagogií jen tak, že mu na seriózní fórum zarazíš přístup. Ono se to rozkřikne, Audioweb má poměrně slušné renomé.
Jistá skupina čuráků takhle zlikvidovala fórum na hypex.sk, Emi se nasral a smázl to.
Jestli to bude pokračovat i tady s druhy jako je AAA a Federmann, dopadne to stejně. Důvěryhodné fórum se rozplizne na nepřehlednou změť vyslovených sraček, polopravd a třeba i seriózních informací - ale jak se v tom má mladý, začínající bastlíř nebo kutil beden vyznat ? Jak má rozlišit zrno od plev? Skončí to nezájmem, nízkou návštěvností a nakonec to Tonda zavře.

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Popisoval jsem, jak provést úpravy bez rozebírání jádra, jediné co jsem nepopsal je rozebrání jádra, tedy: je třeba obětovat jeden E-I plech.

1.    Pomocí ostrého nástroje (dláto apod.) oddělíme „I“ a uvolníme „E“, alespoň kde je přístupné, pak „E“ uchytíme do svěráku a vytáhneme, poklepem do celého jádra, taháme z kostřičky ven, vrch plechu je vyhnutý a v celé šířce ve svěráku. „E“ možná přežije možná ne, rozhodně je ohnuté a použijeme při opětovném skládání raději nové, případně se bez něj obejdeme.
2.    Uvolníme další „I“ a uvolníme „E“, alespoň kde je přístupné, pak mezi „E“ a zbytek jádra zatlučeme první vytažené „I“, čímž se uvolní další (první nepoškozené) „E“.
3.    Takto pokračujeme až do konce, mezera se stále zvětšuje a můžeme od jisté velikosti k oddělování „E“ používat dláta, jsou ještě další techniky jak si můžeme pomoci…

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Tak vyslovené sračky tady skutečně jsou ale díky tomu, že sem příjdou lidi, který si v životě spájeli dva drátky dohromady a ztěží znaj rozdíl mezi bipolárem a unipolárem, ve škole propadali z matiky, fyziky, mají nulový odhodlání učit se cokoli u čeho je třeba jen trošku přemejšlet, a tady se pouštěj do diskusí na téma spektrální analýza, úbytky napětí na diodách:), zkreslení zesilovačů, nastavování klidového proudu...atd. Tito lidé mnohdy neznají ani ohmův zákon.

Sinclaire ty máš snad nějakou úchylku ala zakazování přístupu na fóra???? To je na aldaxu, Prodance, Tady.....co pak jsem toho napsal tolik? za téměř dva měsíce tady mám nějakejch 37 přízpěvků.....na rozdíl od tebe a tvejch suverénistickejch rad. Nauč se vycházet s lidmi, tím že jim zakážeš přístup dáváš najevo tvojí neschopnost solidního debatování

Tolik neodpustitelná reakce na Sinclair z 8:57