Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Hmm, a repraky 2. harmonickou  nezkreslujou ? hlavne ne na 15kHz a jejich harmonickech, kde uz jsou problematicky rezonance, i pricny kmity a stojaty vlneni na membrane. Co magore ?

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Typyčo, tohle se nedá. Před tímhle kreténem jsem byl proti proti banování, ale...

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

" kde uz jsou problematicky rezonance, i pricny kmity a stojaty vlneni na membrane. Co magore ?"

Pokud repráky cokoliv zkreslí, pak je to stejně daleko nad aku pásmem, ať uslyšíte jakoukoliv změnu, bez ohledu na její původ je to vždy daleko nad, pokud by někomu klekl generátor a měl by tam 50Hz, tak by to nebyla změna barvy tónu ale změna základní frekvence, tu by jistě poznal. Bavíme se o změně barvy, ne o změně základní frekvence. Testujte sami na sobě a neříkejte že to nejde.

http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/Grado-Prestige-Gold-T4P.jpg
proč má tato přenoska frekvenční rozsah 10Hz-60kHz?

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Cože ? Tatrmane, tobě zase hrabe ? Veškerý zkreslení repráků je daleko nad aku ?

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Protože se to tak líp prodává, blbče.
Líp se prodává zesilovač, u kterého je napsáno 500W, než když by to měla být popravdě inzerovaná padesátka, že?
Nejlepší bude koupit si ji a změřit, jestli budeš mít čím-i měřicí desky Decca a Sony měly nejvyšší zaznamenatelný kmitočet 20kHz, jehož úroveň byla garantována pouze do 50 přehrání.
Nejvyšší přenášenou šířku pásma a prokazatelně také nejdražší byly přenosky JVC, určené pro snímání kvadrozáznamu systému CD-4, kde byl pilotní kmitočet 45kHz v úrovni -20dB pod akustickým pásmem. Neosvědčilo se to, protože těch 45kHz se tratilo z drážek už po desátém přehrání i touto přenoskou s max. tlakem na hrot 1,5g a tangenciálním raménkem.
Ty přenosky, jestli se dobře pamatuju, stály tehdy okolo 900 dolarů, protože to byla nesmírně náročná výrobní technologie.
Jsi jak malé děcko a skočíš na špek kdejakému magorovi.

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Jesis, to su <>iny, ked si dakto pletie pojmy a dojmy.
Frekv. rozsah prenosky a to, co je zaznamenane su 2 ODLISNE veci. Prenoska sa dokaze rozkmitat az na 60kHz, to je co tam pise, a zaroven to dokaze prelozit na el. signal. Druha vec je, ci zaznam OBSAHUJE vobec taketo frekvencie... a odpoved je NIE.

Vies preco maju lepsie PA zosiky ochranu aj proti ultrazvukom (nielen subsonik)?? cca nad 30-35kHz sa nastavuje. To je preto, ze ked zavazbi prenoska, ktora DOKAZE tych 20-60kHz preniest a zavazbi plnym vykonom (samozrejme na vyskach v prvom rade) tak vyskace idu v momente srat.

Ked sa zosikom uvadza frekv. prenos 5Hz - 100kHz??? Vyplyva z toho priamo, ze aj zaznam ma tolko??? asi tazko.

(upravil Thales 27. 8. 2008 15:41)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Neboli se vracíme k tomu co jsem už psal - vyššín rozsah zařízení zařazených v akustickém řetězci pomáhá k lepšímu podání přenášených frekvencích i když na mediu žádné vyšší frekvence než připouští specifikace nejsou.

Určitým způsobem tam platí analogie na basech - mějme basovou sekci reproduktorové soustavy která má rozsah omezený zespoda na 40Hz-3dB. A mějme jinou basovou sekci podobného typu která ale jede od 25Hz. Po obou budeme chtít reprodukci dejme tomu 43Hz. Který systém je zahraje přesvědčivěji? Ta co má pod sebou ještě slušnou slušnou rezervu a pracuje tak s nadsázkou uprostřed svého pracovního pásma a nebo ta první co tio ještě také dá ale jen s malou či žádnou rezervou? Velice pravděpodobně bude hrát lépe systém s rezervou, to však neznamená že se v nahrávce vyskytuje signál s frekvencí menší než40Hz. U výšek platí neco podobného ale opět to neznamená že systém reálně přenáší a reprodukuje signál s frekvencí vyšší než 20KHz. Lze to snad říci polopatičtěji aby mr F. pochopil že není reálně potřba žádných 60KHz?

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Mr. F. mi pripada ako jeden chlapec, co sa ma pytal, ci je lepsie ked ma subwoofer pisane reprodukovane pasmo 35-3500 alebo 30-500. Ved ten, co ma viac musi byt lepsi, nie? Alebo logika, ze 1000Wpeak sub je urcite lepsi ako daky, co mu pise len 400W.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

mě to celé přijde úplně zbytečné. On sice mr F. má do určité míry pravdu a to je ta že je záhodno aby přenosová soustava byly schopná bez problému zpracovat pásmo kmitočtů větší než jaké se po ní skutečně chce. Jenže si nedokážeb zasadit fakta do kontextu i kdeyž je to do očí bijící. To je zase ta pohádka o tom že na přenosovém mediu jsou kmitočty které tam nejsou. jsou tam jen frekvence menší než je horní limit ale nesinusového charakteru. proto je třeba zpracovat ty vyšší fčrekvence jin ak by nám z toho zesilovač udělal ze všeho nahoře sinusovku. Přesto se tam ty vyšší frekvence nikde nevemou.

Totéž ten nesmysl se sinusem, trojúhelníkem a obdélníkem. Ucho registruje změnu TVARU signálu, nikoliv nějaké imaginární frekvence které by se tam mělya dle teorie X nějak svévolně vyskytovat.

Tyhle dvě věci jsou přesně to co má asi mr F. na mysli jen to blbě říká a buď mu nedotéká že to co myslí říká blbě (což bych ještě pochopil - holt ne každému je dáno se srozumitelně vyjadřovat) a ještě se hádá čímž tu každého i při nejlepší vůli sere a nebo je fakt vadný a říká přesně to co myslí a pak je to mimozemšťan a neumí si opět přiznat pravdu že něco dělá špatně.

Federmanne přečti si to ještě alespoň 2x a zamysli se nad tím jestli jsem čistě náhodou netrefil na to co máš na mysli a přiznej barvu. Máš poslední šanci. I jen snaha o polepšení se cení a přiznání je polehčující okolnost.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Totéž ten nesmysl se sinusem, trojúhelníkem a obdélníkem. Ucho registruje změnu TVARU signálu, nikoliv nějaké imaginární frekvence které by se tam mělya dle teorie X nějak svévolně vyskytovat.

Thalete, nechci se te nijak dotknout, ale co dela ten tvar tim tvarem, kterym je? AAA mluvil o zakladech...s tim jste ho poslali nekam a ted tu pisete tohle big_smile

(upravil Thales 27. 8. 2008 16:04)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Tvar je prostě tvar. Frekvence je frekvence. Tak co řešíš? je sice pravda že jiným způsobem náhledu by se to dalo matematicky rozložit ale v tomto případě mi to přijde zbytečné. Jediná frekvence která tam hraje roli je otázka rychlosti přeběhu vyplývající z mezní frekvence zesilovače která pak ovlivňuje strmost (de fakto přesnost vůči originálu) náběžných a sestupných hran daného tvaru signálu. To ano. Ale to jsem již psal i když v jiné formě.

(upravil MaBat 27. 8. 2008 16:16)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Kdyz omezis frekvenci, zmenis tvar, s tim nic nenadelas. Jedina debata, ktera by tady mohla mit smysl, by byla ta, jak dalece to ma vliv a jaka sirka pasma celeho retezce je dostatecna pro vernou reprodukci (pri zanedbani vsech ostatnich veci). Ale to uz tu taky myslim jednou bylo smile Jedno je jisty, CD format dostatecny neni.

(upravil Thales 27. 8. 2008 16:32)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Jo to jo. Vždyť to je právě to co popisuju.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

MaBat
uchom je skutocne mozne registrovat zmenu tvaru signalu, ved si to vyskusaj. Aj z CD generatora, co mam, je nahravka vsetko sinusy a jedna je obdlznik a je to markantny rozdiel. Mozes si to generovat hoci v Sound Forge. Zmena toho, co sa pocuje vsak nieje v harmonickych nasobkoch v radoch x.10 kHz ako bolo Mr.F. prezentovane. Totiz on si mysli, ze ucho pocuje len danu frekvenciu stale rovnako a zmena vnimania toho, co pocujeme tvoria harmonicke nasobky, co je vsak uplny nezmysel.
Problem v prehrati obdlznika je vsak hlavne na strane repro, ktore sa po obdlznikovom tvare signalu budu pohybovat dost problematicky, to by museli mat impulznu odozvu okamzitu, pre rozlisenie sluchu v radoch us, co je prakticky nedosiahnutelne. Inak samotne repro svojim piestovym pohybom vyraba z obdlznika akoby sinus.

(upravil Federmann 27. 8. 2008 17:18)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

"Tvar je prostě tvar. Frekvence je frekvence. Tak co řešíš? je sice pravda že jiným způsobem náhledu by se to dalo matematicky rozložit ale v tomto případě mi to přijde zbytečné. Jediná frekvence která tam hraje roli je otázka rychlosti přeběhu vyplývající z mezní frekvence zesilovače která pak ovlivňuje strmost (de fakto přesnost vůči originálu) náběžných a sestupných hran daného tvaru signálu. To ano. Ale to jsem již psal i když v jiné formě."

"Totéž ten nesmysl se sinusem, trojúhelníkem a obdélníkem. Ucho registruje změnu TVARU signálu, nikoliv nějaké imaginární frekvence které by se tam mělya dle teorie X nějak svévolně vyskytovat."

"Zmena toho, co sa pocuje vsak nieje v harmonickych nasobkoch v radoch x.10 kHz ako bolo Mr.F. prezentovane. Totiz on si mysli, ze ucho pocuje len danu frekvenciu stale rovnako a zmena vnimania toho, co pocujeme tvoria harmonicke nasobky, co je vsak uplny nezmysel."

"Periodické signály nesinusového tvaru lze nahradit velkým množstvím sinusových a kosinusových harmonických průběhů – nazývají se harmonickými složkami a touto teorií rozkladu signálu se zabývá Harmonická analýza." 
http://www.sweb.cz/slaboproud/elt2/stranky1/elt048.htm


"Nejvyšší přenášenou šířku pásma a prokazatelně také nejdražší byly přenosky JVC, určené pro snímání kvadrozáznamu systému CD-4, kde byl pilotní kmitočet 45kHz v úrovni -20dB pod akustickým pásmem"
http://www.zum-shop.de/Grado-Prestige-G … cdc_x2.htm

Proč proboha diskutujete, aniž by jste věděli o čem, v těch odkazech na mé stránce to všechno je.

"Cože ? Tatrmane, tobě zase hrabe ? Veškerý zkreslení repráků je daleko nad aku ?"
Byla řeč pouze o konkrétním kmitočtu 15kHz!



http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/rozsah%20trumpety_2.gif
Opakuji obrázek se základním kmitočtem pouhých 465,4Hz tedy pouhopouhé basy? Podrobnější harmonická analýza od 320Hz do 70kHz je opravdu zajímavá, takže sám basák by to zcela jistě nepřehrál ..., pořád tam ty vyšší harmonické nevidíte? Múžete je počítat, jsou zakroužkované!

(upravil KomarD-Jeay 27. 8. 2008 17:23)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Niekto tu evidentne nechape, co cita. "Periodické signály nesinusového tvaru lze NAHRADIT velkým množstvím sinusových a kosinusových harmonických průběhů...
To slovo nahradit je tam podstatne. Totiz na CD nieje obdlznikovy zaznam ulozeny ako zakladny sinus+harmonicke, ale je ulozeny priamo ako obdlznikovy, tzn na vystupe su 2 hodnoty napatia v skokoch. Ak je tam nejaky sum a harmonicke, tak je to len bordel, ktory tam byt nema.
To iste plati o akomkolvek zaznamovom mediu.

Vies o tom, mily Mr.F., ze kruznica sa da nahradit mnohouholnikom s nekonecnym poctom stran nekonecne malej dlzky? Tie sa da NAHRADIT. Pritom to bude dokonala kruznica.

Odkaz na Zum Shop nejde, pyta login.

(upravil Federmann 27. 8. 2008 18:03)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/GR.jpg


Sluchátka 8Hz - 35kHz GS1000   http://www.gradolabs.com/frameset_main.htm

Přenoska 5HZ - 75kHz   The Statement     http://www.gradolabs.com/frameset_cart.htm

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

A co chcelo byt tou prenoskou dokazane? Uz sme ju niekolkokrat videli aj sa o tom bavili, co znamena 10Hz-60kHz.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

co takhle LOCK ? zde uz nevzejde nic uzitecnyho jen plno OT, na zacatku jsem se ptal na napajeni tech TDA, pak nekdo poradil upravit transformator, a co se nestalo ? prispevkova valka.  je mi jasny ze vetsina znas, pokud vidi ze sem nekdo napsal nakej blabol, tak se dotycnemu snazi napravit mylny nazor , ale co je v tomto dredu je opravdu uz moc. nakonec budu ten nejhorsi ja, ze sem ten dred zalozil sad  - pokud se to cele presune na smetiste , ani se nebudu divit

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Zmaž svoj prvý príspevok a je vymalované