Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Tato bedna neni pro 200W relevantni. Jak dlouho vydrzi 200W tato bedna na frekvencich v jejim pracovnim pasmu?
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87273

Ale uz se zase dostavame nekam uplne jinam, takze zpet k TDA.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Ta bedna může být připojena i na to TDA, TDA má schopnost dodat 80W a při trvalém sínusovém výkonu 80W to také zahoří.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

A včely, ty při těch 80W neuletěj ?

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

prdte na to lidi at si placa, ja vam dekuji, mne ste pomohli tak je to vse ok, takze diky wink

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Ale člověče, pochopitelně že nevydrží!!! Ty údaje o příkonech reproduktorů nejsou zpravidla nikdy udávané exaktně, a navíc by jste mohl vědět že zatížitelnost reproduktorů se netestuje harmonikou o jednom kmitočtu ale "celým" spektrem slyšitelných kmitočtů.....co k více tomu říct. Jestli se ovšem mýlím, pak mě vyveďte z vlčí mlhy.

Prostě člověk nemůže rozumět všemu, a proto si vyberte buď poče, nebo audio.......toť můj názor

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

tatrmane, ty si nedáš pokoj, ty přebuditelnej kříženče netopýra s velrybou. četl jsem ten tvuj sajrajt cos tu odkazoval (ano, udělal jsem ti 2 hity) a fakt se divím, jak něco takovýho může někdo publikovat a mít na to čas. já když vím o těchhle věcech hovno, tak aspoň mlčím a nebo to neučím. celý to vede akorát k flejmu jako už tolikrát...

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Špatně. I vy jistě víte že basová složka tvoří mnohem větší energetický podíl v signálu. Proto měla otázka znít: "Jak dlouho vydrží sinus 200Wattu/50Hz, nebo sinus 200Wattu/100Hz tato bedna, než vše zahoří jasným plamenem, či se zahalí do pachu a kouře?" Kvůli těmto kmitočtům se přece konstruují zesilovače s takovými výkony (pokud se bavíme o běžném domácím poslechu, nikoliv o PA). Odpověď je pak jednoduchá - dostatečně dlouhá na vykrytí špiček které se v signálu vyskytují. A určitě to ty bedny bude trápit méně než zesilovač zahnaný do limitace jak vy rád děláte.

Tady pak pokračuje další umravnění vašich nesmyslů:

Přebuditelnost tu nemá vůbec co dělat. Takové blbosti bych sem vůbec netahal. Pod tím pojmem si představuju něco úplně jiného. například plnohodnotný zesilovač který je mnohokrát předimenzován nad předpokládanou poslechovou hlasitost tak aby se nikdy nemohl dostat do limitace, který má však omezené chlazení tak že za běžných okolností ho bez problému uchladí a krátké špičky nemohou tepelné podmínky nijak dramaticky změnit. za předpojkadu chlazení navrženého pro trvalý sinusový výkon by pak takovýto zesilovač musel ten výkon bez problémů odevzdávat po libovolně dlouhou dobu. To ale nejste schopný pochopit ani ve vašem čtyřicetistránkovém threadu kde bylo vše jasně prokázáno reálnou stavbou vzorků vašeho zesilovače a měřením. Omezovat výkon drasticky poddimenzovaným zdrojem je kravina. Výstupní signál a tedy i výkon by měl být ovlivněný pouze signálem který do zesilovače přichází. Nebo vy máte v autě také dva volanty a každým točíte na jinou stranu? Signál říká "tady je potřeba ještě přidat na vykrytí šopičky" a vy přitom díky zdroji už stojíte na brzdě a díky tomu se dostáváte do smyku a havarujete.

Frekvenční rozsah? Povím to jinak. V reálném světě se frekvence nad 25KHz v signálu nevyskytují (ať vám udělám radost - schválně jsem tuto mez posunul). Tudíž není potřeba tyto frekvence přenášet. To že signál nemá sinusový charakter je něco trochu jiného. Tudíž je potřeba aby zesilovač byl dostatečně rychlý na to aby s dostatečnou přesností vykreslil tyto tranzienty ale přitom to nemusí být krátkovlnná vysílačka. Myslím že to svojí rychlostí běžně konstruované lepší zesilovače splňují a šířka pásma 250KHz u například DPA222 je dostatečná. Nebo byste raději ještě víc?

Čistě obecně extrémy jedním i druhým směrem nejasou dobře. To se týká i dynamiky. 5dB je málo, 100dB nevyužijete i kdyby jste se potentočkoval. Tohle prostě nehrozí dokonce ani u vás doma ať si tvrdíte co chcete. na mediích ze kterých si záznam přehráváte taková dynamika prostě není. Ostatně už jste si to zkoušel změřit?

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Podle mě je to zbytečný snažení Thalete, ten člověk netuší ani zbla, to už je několikrát dokázáno. Argumenty na něj neplatí, navhuju ho na Bludný balvan.

(upravil Thales 26. 8. 2008 18:35)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Já chtěl být alespoň trochu slušný a zkusit to normálně. Je ale fakt že už jsem to jednou zkoušel, bylo to úplně k ničemu a já dopadl stejně jako ostatní. naděje ale vyzývá a třebas tentokrát nenadále jebne mr F. v hlavě tím správným směrem. Ale to si raději půjdu vsadit sportku.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Ano, to myslím dřív jebne Štěstěně a nechá tě vyhrát padesát mega, než že Federmann dostane rozum. Už jsme to zkoušeli všichni včetně Pavla a nikam to nevedlo...

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Tak to abych si šel fakt vsadit lol

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/rozsah%20trumpety.gif

Harmonická anylýza 320Hz až 102,4kHz  ... jak to koresponduje s názorem "V reálném světě se frekvence nad 25KHz v signálu nevyskytují"

(upravil babakus 26. 8. 2008 20:11)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Ha Federmann!! Nečekán, nezván, fórum nám rozdrtil a grafy nám předhodil.

No nic, chtěl jsem být alespoň vtipný, když už nic jinýho.

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/rozsah%20trumpety_2.gif
Základní tón byl pouhých 465,4Hz tedy pouhopouhé basy? Podribnější harmonická analýza od 320Hz do 70kHz je opravdu zajímavá, takže sám basák by to zcela jistě nepřehrál ...

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

To že jste si dovolil do závěru napsat že jsou všichni proti Vám i když Vy máte pravdu je trochu naivní.. Vážně si myslíte že kdyby jste v těch x věcech co se tu probírali měl pravdu tak by se do Vás pouštěl kazzatel, sinclair a další? Silně pochybuju, ale protože to je všechno nahlavu padený, tak se museli ozvat. Nehledě na to že nikdo z tohoto fóra nemá náladu na zakládání dalších nicků a vystupovat proti Vám, to si myslíte jen Vy sám, protože zdejší komunita je troufám si tvrdit až na vyjímky docela na dost vysoké úrovni, aby pochopila o co kráčí a došlo jí co plácáte za blbosti.. A když to vidí, musí se ozvat, aby Vám ukázal už po 1001. že Vy pravdu nemáte, ale Vy si pořád melete svou. Radši opomíjím to že Vám všichni dokázali že pravdu nemáte a Vy si na svůj web vypíchnete pár postů uplně nenávazných na sebe a opovažujete se tvrdit to že někdo propaguje svoje věci..
Spíš tu všichni propagujou to co funguje a je dostupný za slušný peníze, ne sračku, která zhoří dřív než k ní dám pořádně tvrdej zdroj. Nevím jak Vy, ale já si kupuju zesilovač na to, když je na něm napsáno 100w, tak aby je taky dodal do zátěže, ne že je na něm 1000w a on mi dá 10w s tím že na víc nemá, že to je rezervička na? nahovno, protože jí trvale nikdy nedodá a mohl bych pokračovat o dalších stovkách Vašich mylných myšlenek a úvah. V neposlední řadě jste se předvedl s machrováním o trafech, když jste přepážku mezi primárem a sekundárem nazval oddělením sekundárních vinutí..

Když jste natvrdlej, tak alespoň neučte, já být váš student asi byste mě musel nechat propadnout nebo by Vám asi brzo došly argumenty, protože ne všichni jsou tak uplně blbí, aby Vám to žrali jako studenti, se kterýma jste stavěl 10kW konce..

(upravil drd 26. 8. 2008 20:33)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Federmanne jdi do prdele. - To si klidně zarámuj. Nechápu jak se může člověk na svých stránkách chlubit kritikou, tobě fakt hráblo. Nemám slov.

Edit: Sorry za OT.
       
BigDrobek: Marná snaha, on to nepochopí.

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

federman, naštuduj si biofyziku a schválne, od akej frekvencie sa striedavý prúd a de fakto akékoľvek vlnenie v biologickom materiále ľudského tela mení výrazne na teplo a od akej frekvencie sú účinky signálu výhradne tepelné? ja ti to prezradím, nad 3kHz stimulačný účinok klesá a stúpa tepelný účinok, nad 19kHz je už mimoriadne výrazný tepelný a prístrojov takmer nemerateľný stimulačný účinok a pri cca 60kHz je akýkoľvek účinok na telo VÝHRADNE tepelný

Web

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

1.    Takže ty grafy a jejich autoři a celé vědecké týmy jsou sprostí podvodníci a lháři.
2.    Dnes naprosto běžně používaný 192kHz/24bit audio DA převodník je jen proto aby z něj vylezla dynamika 5dB, ti co tvrdí opak jsou rovněž podvodníci a lháři.
3.    Pokud nejsou argumenty tak to jde do osobní roviny jak může??? ....
4.    Tušíte kolik bitů by musel mít převodník na dynamiku 5dB a kolik dB udělá 24bitů?
5.    Tušíte kolik vzorků postačí pro obnovu signálu a kolik se dá obnovit ze vzorkovací frekvence 192kHz?

Záměrně jsem doložil fakta na mé osobě nezávislá, ale jediné na co se zdejší komunita zmůže je stylu yikes "protože ne všichni jsou tak uplně blbí, aby Vám to žrali jako studenti,",:O nepodceňujte studenty, jsou často mnohem chytřejší než by jste si jen dokázali představit, dnešní informační technologie jim otevírají cestu všemi směry a mohou různé fakta  a názory ihned konfrontovat...

(upravil KomarD-Jeay 26. 8. 2008 21:15)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

Federmanne
To co maju byt za <>iny???  Ukaz mi zaznamove medium, ktore ulozi frekvencie 70-150kHz? Zisti si, aky rozsah dokaze reprodukovat CD format a gramoplatna, lebo mas v tom totalne haluze. Ked ti to nepojde, napoviem.
CD format reprodukuje obmedzeny rozsah a cokolvek nad tym je len intermodulacny bordel a kvantizacny sum, ktoreho je cim menej tym lepsie. To iste plati o gramoplatni; nemas ani sajn ako sa zaznamenava na platnu signal, ak by si mal, nenapises blud, ze treba reprodukovat do 150kHz.

Cim chces tych nad 20kHz na svojom tele zachytit? Mas transplantovany meraci mikrfon namiesto ucha, ci nejaky ultrasonicky organ ti vyrastol na hlave??

Co sa vobec navazas do mojho projektu?? Este aj maly chlapec, co pride na web vie, ze vykon sa neudava sinus na jednej frekvencii, ale pocul o RMS, tzn, ked do toho pusti muziku. Ako moze potom VRAJ "elektrotechnicky" vzdelany clovek napisat taky blud, ze bedna ma vydrzat 200Wsinus na 10kHz??? Mas sajnu o normach AES2-1984 (r2003), EIA 426A, IEC..., ktore su urcene na meranie prikonu do repro? Asi si o tom nikdy nepocul. Nikde sa tam nemera so sinusom.

To je nejaka nova moda u majstrov sveta pocuvat sinusove frekvencie?? Ked hej, tak odporucam rychlo prestat, lebo to asi velmi nepriaznivo posobi na mozog.

Vazne veris tomu, ze tieto bedne zahraju efektivne do 100kHz??? http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 … specs.html ??
Ty musis byt vdacny objekt masmedialneho masirovania, urcite si schpny si kupit kazdu <>inu z teleshopingu.

Vie, co robia frekvencie okolo 7-8Hz?? ani netusis, inak nenapises, ze to clovek normalne vnima a treba ich reprodukovat.

EDIT k tvojej 2. mas vobec ponatia, aky je dovod pouzitia 192k/24b prevodnika? Nie, nieje to frekvencny prenos do 100kHz. Vies co znamena 192kHz a co 24bit? prevodnik moze byt kludne aj 10kHz a 36bit. Vysvetli ako ucitel, preco nieje?

(upravil Federmann 26. 8. 2008 21:48)

Re: TDA7295 pri 80.5 V ( +- 40.25 V )

AD KomarD-Jeay, rozhodně to nebylo osobní, jen jsem chtěl říci, že každý zesilovač je připojen na reproduktor, maximální, špičkový výkon, či jak jej nazveme by měl být u zesilovače a reproduktoru stejný či alespoň podobný, ale efektivní výkon musí být výrazně menší, nejenom proto, že se v reproduktoru 99% přemění na teplo. Vaše bedny jsou pěkné, osobně bych je připojil na 200W zesilovač a efektivní hlasitost bych nehnal přes 20W, zdejší komunita mne však stále přesvědčuje, že to musím poslouchat na 200W, což je naprostá blbost.

Za použití vašeho příměru se omlouvám, nebylo to ve zlém úmyslu, práce druhých si vážím a nedovolil bych si ji jen tak poplivat jak je na tomto fóru naprosto běžné.

Jinak k AD převodníku: vzorkovací frekvence je rovna (teoretickému) dvojnásobku mezního obnovitelného kmitočtu a počet bitu udává počet napěťových úrovní tedy dynamiku, nic víc nic míň. Těch 10kHz by bylo tak pro AM. CD mne moc nezajímá, existuje i živá hudba, každý novější PC dnes umí HDMI zvuk ...podívejte se kam to spěje, zvuk 22.2 http://www.tvfreak.cz/art_doc-D8DEC37AC … 8A86D.html
Na starých stránkách jsem měl Teslácký vývoj kondenzátorových reproduktorů používaných před více než 50roky a chodily již tehdy do 80kHz, ta barva tonu se nedá ošidit, buď je nebo není, stejně jak dynamika.

(První digitální zesilovač vlastní konstrukce jsem měl v roce 1972 s KFkama a dával slabých 30W při vzorkovacím kmitočtu 50kHz.)