(upravil check 13. 2. 2010 22:12)

Re: Měřící mikrofony

Prepáč, už to fičí.

Web

(upravil check 7. 3. 2010 12:41)

Re: Měřící mikrofony

Jinak ty mikrofony jsou rovné od 15Hz určitě, to už jsem si zkusil při měření. Možná i níž, ale to jsem zatím netestoval, ono to bude chtít trochu jiný preamp už na to. Programy LSPLab, Arta, HolmImpulse, SoundEasy chtějí fr. charakteristiku mikrofonu, tzn tak jak je ode mě ke stažení, není potřeba nic upravovat. Respektive podle programu akorát přejmenovat koncovku souboru, případně pro SE smazat hlavičku "...".

Web

Re: Měřící mikrofony

Zdravím všechny. Je už hotový nějaký pořadník na ty nové checkofony?

Re: Měřící mikrofony

tiez by som sa do tohto poradovnika rad zapisal, chcem si postavit prve dvojpasmove bedne ale nemam ich cim zmerat a na vlastny mikrofon si netrufam sad

(upravil check 27. 5. 2010 18:57)

Re: Měřící mikrofony

Objednal jsem kapsle, destičku. Snad bude v červenci prototyp. Po všech možných úvahách jsem se rozhodl pro zcela jednoduchou verzi s asymetrickým výstupem a napájením 12V. Citlivost 60mV/Pa (94dB), maximální SPL 130dB, výstupní impedance 500 Ohm, individuální kalibrace absolutního akustického tlaku pistonfonem B&K, individuální kalibrace fr. charakteristiky do 40kHz podle referenčního mikrofonu B&K, konektor 4pin minidin.
Cena asi 800Kč + 100Kč pošta.

Web

Re: Měřící mikrofony

Potřeboval bych něco, co bych rovnou připojil na PC, aniž bych musel shánět informace a součástky (i s preampem a přípravkem). Šlo by to? Stojan už bych si udělal sám, v Hornbachu se prodávají parádní duralový profily za babku. Ve spojení s epoxidovým tmelem je to záležitost 20 minut, jen to chce umět s modelínou wink Trubky by se vyplnily pískem nebo něčím podobným, right?

Re: Měřící mikrofony

Noise free power supply for microphone amplifiers:

http://www.fratu.pl/irek/?nfsuply2,59


ECM8000 calibration against B&K 4149.
http://s4.postimg.cc/7d715oipl/4154_mic_calibration_4.jpg

(upravil check 21. 7. 2010 16:57)

Re: Měřící mikrofony

http://check.wz.cz/download/srovnani_nd20fa6_bk4133_4165_mk201/ecm8000_against_bk4133_mini.png
ECM8000 calibration against B&K 4133 valid from 1kHz to 40kHz (unknown fr. characteristic of soundcard Tascam)

See more measurements - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=6440

Web

Re: Měřící mikrofony

Buying an old BK mics is risky. Even if it works it can quickly stop because of dust or micro corrosion. 4149 capsule is the only one I know optimized for speakers (noise, bandwidth, THD).

(upravil check 25. 7. 2010 20:55)

Re: Měřící mikrofony

I'm DIY enthusiast, not a professional that can afford 1500E just for a brand new 1/4" B&K capsule.  I use mine only for calibration purposes. Currently I'am finishing microphones which will outperfermo all the 100E scrap.

4133 is fairly sufficient for measuring loudspeakers - the area where noise isn't a big issue and 40kHz bandwidth is just enough. What the hell, any electret capsule for 1E is pretty much usefull.

Web

Re: Měřící mikrofony

1/4" is rather noisy, for calibration purposes very good. My 4149 was working beautifully - now don't know to do. BK service can only clean the outer surface. Are you going to design fully balanced mic? It seems most measurement ECM designs are copies of MBHO MBNM 550EL.

Re: Měřící mikrofony

Ahoj Martine, prosím tě netušíš náhodou jak se chová mikrofon MCE2500 z gesu?
Mě přijde že je celkem podobný jako mce4500. Mám to ověřeno pouze podle měniče z datašitu, tak jestli si ho měl v ruce. Díky

Re: Měřící mikrofony

http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/m … sledky.htm

Není špatnej, ale stejně nevíš, jakej zrovna dostaneš kousek (to je klidně +-5dB rozptyl). Podstatný vliv taky má do jakýho pouzdra to dáš.
Nakonec na to bude spohlehnutí pouze pokud to porovnáš s nějakým referenčním mikrofonem. No a to jsme u těch mých mikrofonů... počkej si na září na novou generaci.

Web

Re: Měřící mikrofony

Ahoj Martin, viem, že máš momentálne rozbehnuté iné projekty, ale ako si na tom s mikrofónmi? Kedy by mohli byť hotové?

(upravil check 12. 11. 2010 23:02)

Re: Měřící mikrofony

Snad tenhle rok, ale nic ti nezaručím. Sám už v tom mám dost peněz, takže s tím musím pohnout.

Apropo, mám blbnout s černým eloxem, nebo stačí holej hliník? Ta střední redukce bude jak je naznačeno hladká. Za tu poslední redukci napravo to přijde přímo přišroubovat na mikrofonní stativ bez jakékoliv skoku - žádné difrakce.
http://check.wz.cz/download/vma_0.jpg

Web

Re: Měřící mikrofony

No poviem pravdu, na krásu si nepotrpím (teda až na výnimku svojej ženy). Takže je mi jedno, či to bude čierny elox alebo klasika hliník. Dôležitá je funkčnosť, čo v tvojom prípade bude, verím, bezproblémové.

Re: Měřící mikrofony

Já chci elox, ale podřídím se většině wink

Re: Měřící mikrofony

Zdravím už dlhú dobu zháňam niekoho kto má na predaj merací mikrofón aj z kalibr. , prípadne Check máš v pláne vyrábať ďalšie ?

Re: Měřící mikrofony

Check je zablokovaný a zde nežádoucí osoba. Najdeš ho na Slovanetu, včetně kontaktu na něj.

Re: Měřící mikrofony

No check ale nemá zrejme žiaden mic na predaj a tak sa pýtam či neviete ešte o niekom kto ich vyrába alebo niekto kto svoj mic predáva ?