Re: Měřící mikrofony

Jo, obráceně, tady máme kladnej pól na mic, takže elyt na vstupu otočit. A pro pravý hifisty svitek Wima, kterej zdvojnásobí cenu preampu smile

Re: Měřící mikrofony

Jestli ještě někdo potřebuje měřit, tak prodám několik mikrofonků, který jsem měl původně schovaný pro sebe.

Web

Re: Měřící mikrofony

Ahoj check,
mám záujem o jeden mikrofón. Ako to riešiš s posielaním na SR? Ak teda posielaš aj na slovensko..Neviem, či niekto zo slovákov má už tvoj mikráč. Ak áno, rád by som bol medzi nimi.

Re: Měřící mikrofony

Máš mail.

Web

Re: Měřící mikrofony

Super, díky.

(upravil Pedro 23. 1. 2010 19:28)

Re: Měřící mikrofony

Check poprosim cenovu ponuku na slovensko cez moj mejl

Web

Re: Měřící mikrofony

Check, ja by som mal tiez zaujem na SR do Bratislavy. Možno by sa to dalo spojit pri serioznejsom počte záujemcov zo SR.

(upravil Power of Bass 31. 1. 2010 15:10)

Re: Měřící mikrofony

předpokládám že všechny tyto mikrofony,jsou v téže trubičce průměru cca 8mm. dostal jsem napad pro naprosto jednoduchý stojan a zajímá mne zda se tím dá neco zkazit.
šlo by o závitovou tyč dole prošroubovanou do desky-kvuli stabilite, zbytek tvoři dve 10tky matky k sobe nakolmo svařené, -průměr takovy aby sla matkou protahnou trubicka mikrofonu-natesno a "zafixovani" mikrofonu tavnou pistoli.
mikrofon by byl jednoduse uchycen,a jednoduchym tocenim po zavitove tyci lze menit libovolne vysku,vzdy ve stabilni poloze a bez nejakych odrazovych ploch smile
a ted cekam smršť vaši kritiky smile
edit-jen je treba myslet na odpojeni kabelu pri zmene vysky-otačení wink

Re: Měřící mikrofony

power of bass: Jak jsem to pochopil, tak by ten mikrofon by byl hned vedle te svisle zavitove tyce a to je spatne(kvuli odrazum). Mikrofon ma byt spravne na vodorovne tyci, ktere je pak pridelana ke svisle tyci stojanu, viz. idealne jako tady: http://www.troelsgravesen.dk/measuremen … ink_01.jpg

Re: Měřící mikrofony

Mám dotaz  - mám checkofon, osa kapsle ale není zcela rovnoběžná s osou trubky (svírají úhel odhadem asi 5 stupňů). Ptám se proto, jestli mám měřit v poloze kolmo kapslí, nebo kolmo trubkou, nebo je to jedno.

Re: Měřící mikrofony

Je to jedno.

Re: Měřící mikrofony

Kdysi jsem se pokoušel měřit směrovky mikrofonu. Jestli se mi to podařilo změřit správně, tak snad až někam do 15kHz bylo úplně jedno jestli je mikrofon na přímo nebo o 90°stupňů otočen. Na 20kHz se jednalo rozdíl snad v rámci 1dB pro 0° versus 90°.
Pokud se teda tedy měří směrovky vejškáčů, chce to natáčet komplet mikrofon + stojen. U nějakých středobasů už je to jedno.
Imho je ten stojan, který jsem navrhnul dost dobrý:
http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/fon.htm
Kdyby někdo sehnal teleskopickou tyč za rozumnou cenu, tak by to bylo fajn.

Web

Re: Měřící mikrofony

Pánové omlouvám se, ale můžete mi prosím znovu napsat, kdo jste měl zájem o současně prodávaný mikrofon? Kromě Stephunka, ten už je zabalen.

Web

(upravil Power of Bass 3. 2. 2010 19:41)

Re: Měřící mikrofony

jasne je taky super a jednoduchy,ale nemam pobliz hornbach (ani nevim kde jinde ) sehnat takto tenke trubicky,zavitove tyce doma jsou,tak mne napadlo pouzit ty..
Hanzs- ano bylo by to pobliz te svisle tyce,ale o delku trubicky s mikrofonem,
kdyz je 15cm malo ,zkusim sehnat nejake ty trubicky (topenarska med nebude v tomhle prumeru,plynarske mozna jo ,ale problem je sehnat
pak se omlouvám za trochu OT,ale patri to taky k mereni.
Checku, v navodu na mereni TS atd,mas u soucastek hodnoty jez nejsou standartni,viz 27ohm odpor,4v1 zenerka,aspon eshop EZK mi nenabizi tyto hodnoty, doufám že lze tedy bez ujmy použít 33ohm a 3v9 Zd (pripadne ty rezistory maji 10% toleranci tak si nechat namerit takovy s potrebnou hodnotou..), jinak se priznam,ze porad mam dost zmatek v tom mereni,jestli to je shodne i pro dvoukanalove mereni ten navod a co s cim plus obvod na impedancky , chtel bych to udelat jako komplet krabicku,i to napajeni bych asi vyresil zdrojem nez baterkama...diky za rady trpelivost smile

(upravil check 3. 2. 2010 21:48)

Re: Měřící mikrofony

A dyť si postav komplet krabičku, včetne toho co je proškrtáno + linkwitzova preampu, na ktery je tu nekde schema. I s baterkama se to vejde do malý krabičky. Baterky mám už přes rok a stále držej, pravda neměřím 10h denně, ale naměřil jsem s nimi už dost.
Samozřejmě pokud ti to nevyhovuje, tak si k tomu postav třeba nějakej symetrickej stabilizovanej zdroj, jakejch bude po internetu/amarech spousta.
Hodnota rezistoru klidně 33Ohmu byt může, jenom to pak musíš napsat do nastavení Arty. Zenerky jsou limiter napětí, který ti půjde do linein, takže tady se na přesné hodnotě taky nebazíruje.

Web

Re: Měřící mikrofony

Pri rozumnom zaobchádzaní tie zenerky nie sú ani nutné. Len doplním checka, že referenčný rezistor s toleranciou 10% je vhodné si premerať.

Re: Měřící mikrofony

Pokud je po ruce nějaký slušnější vejškáč, třeba nějaký Seas, tak podle datasheetové hodnoty Re se dá docela dobře dostavit zadaná hodnota odporu v Artě, ani se nemusí nic měřit (já taky nemám pořádnej měřák).

Stephunk má odesláno.

Jeden mic je ještě volný.

Web

(upravil stephunk 10. 2. 2010 22:40)

Re: Měřící mikrofony

Ouje! Teším sa tongue
EDIT
Dnes mi prišiel mikrofónik. Ďakujem týmto checkovi.

Re: Měřící mikrofony

Doplnil jsem sem poslední cháry, i do úvodního příspěvku. Jednoduché mikrofony končí, ty už dělat nebudu. Možná se jednou dohrabu k těm pokročilým.

Web

(upravil stephunk 13. 2. 2010 21:52)

Re: Měřící mikrofony

Po elektrickej aj mechanickej stránke mám hotovo, skľbim chaos v mojej hlave s nastaveniami v softe a hor sa do merania smile
Cháry pre MCE2002 ešte nefungujú, mohol by si to check checknúť?