Re: Galerie DIY kabelů

půlpalcový koax  potřebuje radius asi 50 cm , ta tuhost je problematická

Re: Galerie DIY kabelů

Já právě potřeboval, aby byl kablík ohebný, což ten Aircell splňuje. Jinak LCF-12 byl původní kanditát jakožto kabel na celou bednu, ale kvůli konstrukci beden je pro mne lepší zapojit sekce (basy/vršek) rovnou od zesíku zvlášť. Co se týče Andrew koaxu tak vim jen to, co jste tu o něm psali.

Re: Galerie DIY kabelů

Johnyn- pokud se mrkneš do GESu , tak tam je u každého kabelu jeho specifikace, nemůžeš  si usnadnit cestu tím, že dáš koax , kterej k tomu je třeba třeba zcela nevhodnej  svýma vlastnostma jen jde dobře ohybat a pokud už jdeš do zapojení bi-wiring, tak bych zvažoval 2x. Já jsem asi  napsal začátek špatně, stín je měděnej , ale jádro je hliníkový potažený mědí. Ale je to o průniku  do materiálu, takže s tím bych se až tak moc nezaobíral.

(upravil danda 22. 5. 2009 22:17)

Re: Galerie DIY kabelů

Frank: ruku na srdce- kde jou fakta a co si sugeruješ??
pavelst.:...Kabely s jádrem z hliníku a pokovený mědí... Co je to za SUPERPÍČOVINY???
Na co stinit kabely k bedně? Elektrostatický stínění má opodstatnění u VYSOKOIMPENDANČNÍCH vstupů zesilovače, případně k vytvoření koaxiálního vedení definované impendance (ale to asi nebude ten případ..). Na výstupu k bedně je TOTÁLNĚ K HOVNU. Tam se velmi dobře uplatňuje obyčejné zkroucení vodičů, které nadělá mnohem víc radosti.

Web

Re: Galerie DIY kabelů

Několik metrů dlouhý kabel z výstupu k bednám tvoří dobrou anténu na kterou se naindukuje dost bordelu, který pak vniká přes ZV na vstup zesilovače, to je ok?

Web

Re: Galerie DIY kabelů

To je fuk, hádky jsou k ničemu. Měření existujou, sluchárny taky. Já osobně to ještě neslyšel, ale až budou bedny, otestuju.

Doporučuju trochu uvolnění a hodně ženskejch.

Re: Galerie DIY kabelů

Hmm, superpíčoviny to nebudú, každý sprostý RG6 koax je pomedené železo. Mimo nejakých výnimiek. Wwsly a mnohí iní to už dávno podotkli, navyše správne. Ničmenej, je to špáranie sa v hovne lol

Re: Galerie DIY kabelů

danda- nečetl jsi celé , je to i o průniku Vf do materiálu
wwsly- pokud budeš mít dva rovnoběžné kabely , tak se bude jako anténa chovat, proto zapojení do kříže a nebo kroucení  , jak píše danda

Re: Galerie DIY kabelů

Nechce někdo kabel Toslink-Toslink, délka 3m, značka QED, velmi kvalitní provedení provedení koncovek  /průměr kabelu asi 7mm/ ? Mám ho zbytečnej, na zkoušení mi stačí metr na stole.
Pak tam mám ještě obdobně kvalitní provedení koaxiální digitální propojky, opět značka QED /tuším 2m/, pozlacený osmkrát střižený cinche, třikrát stíněný kabel.
Můžu dodat fotky.

Web

Re: Galerie DIY kabelů

fotky dávej tak jako tak.. minimálně kvůli inspiraci, jak má vypadat kabel smile

Web

(upravil mirulu 28. 5. 2009 21:56)

Re: Galerie DIY kabelů

Asi jsem taky divnej smile 4x4, průměr 13 mm

http://s19.postimg.cc/p10bpx1bj/30_p1010541.jpg http://s19.postimg.cc/prt1vp3ov/30_p1010542.jpg http://s19.postimg.cc/lwpnt4kj3/30_p1010539.jpg http://s19.postimg.cc/t17h25rsf/30_p1010536.jpg http://s19.postimg.cc/pj02jiga7/30_p1010544.jpg

Web

Re: Galerie DIY kabelů

pavelst- ok, na ty parametry jsem koukal, ale rozlišit vhodný/nevhodný koax nedokážu. Bude to tím, že nemám žádné zkušenosti s použitím koaxů v nf. Byl to jen trochu unáhlený experiment s tim Aircellem.
Možná kdyby jsi trochu nastínil problematiku, nejen já bych to ocenil.

Re: Galerie DIY kabelů

mirulu: Něco podobnýho taky za chvíli budu mít. Jen ti musím zdrbnout, žes na konce nedal tanga tongue

EDIT: tak poslušně hlásím, že Drexoňácký kalhotky nejsou smršťovací, ale seškvařovací lol

Re: Galerie DIY kabelů

Ty si vůůl lol Ses měl zeptat

Re: Galerie DIY kabelů

Já mu to řikal, poučitelnej neni smile

Web

Re: Galerie DIY kabelů

Tak smršťovačky se třeba dají dát na každý ze 3 konců, myslím, že to bude vypadat pěkně.

Dál by se mě hodil nějakej fajnovej oplet. Snad by stačil umělohmotnej černej, co třeba dává SeaSonic na kabely u zdrojů. Nebo nějakej fešně kovově stříbrnej. Nějaký tipy?

Re: Galerie DIY kabelů

Vidím, že tady spousta jedinců v záchvatech tvořivosti přestává uvažovat technicky a začíná převažovat nechutný dogmatismus, podporovaný rádoby odbornými časopisy, články na netu a propagací výrobců kabelů.

Web

Re: Galerie DIY kabelů

Taky si myslím, že by ty prachy šli strčit jinam smile /číslo účtu zašlu na požádání/

Web

(upravil chyna.cz 3. 6. 2009 20:31)

Re: Galerie DIY kabelů

o to nejde:-) my co nerozumíme třeba zesilovačům tak je nebudem přece vyrábět, kdežto kabely umí vyrobit kde kdo a v tom se alespoň můžem vyžít.
stejně to tu dělají lidi, co už +- bedny mají hotový a koukat na měděný kabel s průhlednou izolací je nebaví.

Zorg, #77
na kabelu to může vypadat fakt pěkně
viz FoXikovo
http://img23.imageshack.us/img23/5454/p3100136.jpg

Web

(upravil wwsly 3. 6. 2009 16:19)

Re: Galerie DIY kabelů

mě se nebaví dívat ani na pěkný kabely smile to si radši pustím tv bo film....

Web