(upravil Jurawood 8. 8. 2011 18:22)

Re: Aku zvukovku do PC

Tak jsem dneska přepájel přední operák na LME49860. Zvuk se mě zdá proti 5532 takový neutrálnější, je trochu detailnější ve výškách.
Poslouchám na polootevřených AKG a je to jako by zvuky hrály víc v hlavě.

Nevíte někdo co se děje pokud přepínám mezi 2 speaker a headphone? Při přehození to lupne, na headphone je to jakoby pevnější na bicích a malinko měně detailů výšek... ale minimální rozdíl, možná placebo...
Jak to funguje, zapíná se k tomu nějakej proud posilující šváb?

Re: Aku zvukovku do PC

Headphone je funkce zvukové karty, která má za úkol eliminovat nežádoucí efekt při poslechu na sluchátka kdy slyšíme zvuk uvnitř hlavy. Pak to zní jakoby z reprobeden které jsou umístěny v prostoru před tebou. Není to samozřejmě dokonalé a né každý toto používá. Odborněji se o tom diskutovalo tuším na slovanetu. Jinak co se týče zvukových karet, tak asi nejlepší informace podává na czechcomputeru "Shapet". Pohledej a nebudeš litovat.

(upravil Jurawood 10. 8. 2011 6:36)

Re: Aku zvukovku do PC

Díky za tip,
Ale to o čem mluvíš to bych přece poznal to je obrovský rozdíl. Ne, žádný efekt se nestane, ale uvolní se funkce DOLBY HEADPHONE, kterou pokud zaškrtnu, udělá to co popisuješ. Je tam výběr ze 3 místností, poslechovka, zabydlený obyvák a pokoj velkých rozměrů..
Bohužel je to nepoužitelné, protože výšky s tím znějí jak z mp3ky 128kb.
Mě šlo jen o ten rozdíl line-out vs. headphone. Jestli se to tahá pořád ze stejnýho opráku, nebo jsou tam v AB nějaké posilující tranzistory, nebo bufer..
Ale zase si říkám že už by to přes něj tahaly i na ten linkáč..

..ještě zkusím změřit frekvenčku při zatížení 30 ohm jestli tam je rozdíl..

Re: Aku zvukovku do PC

Sice už tuhle zvukovku doma nemám, neb její vlastnosti více ocenila moje dcera, ale pokud si dobře pamatuji tak zvuk při přepínání line out vs. headphone leze stále ze stejného operáku. Změnu charakteru zvuku způsobí jen soft + možná nějaký procesor na kartě, ale určitě ne nějaký posílený výstup.