(upravil check 6. 7. 2008 20:14)

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Každej si může svůj čas marnit jak chce. Já nedělám spoustu blbostí, který dělaj jiný lidi.
Ti tady mám obhajovat ještě, co dělám a co ne, jo? Di se vycpat.

Web

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Já nevím co od takového repráku očekáváte, je to pořád středobas bez spodků a bez výchylky. To nemusím měřit a spletu se tak o 0,2mm.

Re: Tipa - Otřesný zážitek

já po tobě checku nic nechtěl. jen že jsi tu tak strašnej profík a co tejden se jebeš s nějakou sračkou big_smile

Re: Tipa - Otřesný zážitek

A neni to nahodou uplne burt?

Re: Tipa - Otřesný zážitek

To jsou testy naprd. Nechci se Tipašuntu zastávat, ale kdybys obdobně testoval třeba Deltu 12 nebo nějaký uřvanější repro, taky se nebude líbit. Málokdo si dokáže přimyslet zbytek spektra, které zahrajou ostatní repra v soustavě, a málokdo si dokáže odmyslet ty hrbaté artefakty kolem 1-3k, kde podobná repra mají vysokou osovou citlivost. Kdybys k tomu narval nějakou "univerzální" výhybku do cca 1K a nějaký repro, co zahraje zbytek, tak by ten test byl víc vypovídající.  Akorát bys poznal, jak to maže basy....

Web

Re: Tipa - Otřesný zážitek

No právě o těch basech jsem mluvil. Věděl jsem že je to středobas tak jsem se na tu část právě zaměřil. Ale neříkám že jsem neomylný.

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Ach jo, mít tolik času jako vy, diskutovat tady na dvou stránkách píčovinu smile

Web

Re: Tipa - Otřesný zážitek

aspoň máš tolika času abys to přečetl smile

připomíná mi to tu Boramyrovu recenzi na ty chrastítka asi za 300 nebo kolik. Recenze záživná ale výtěžnost pro tohle forum prakticky nulová.  Tedy se přikláním k Sendymu.

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Dovolte, abych se vyjádřil:

Tento konkrétní reproduktor pochází z basového komba zn Vanhorn Toto kombo zakoupené v r. 2003 se stalo mým aparátem na dobu velmi dlouhou - az do r. 2007. Při MO ceně 7000 Kč to nebyla zas tak špatná volba. Kombo sloužilo dobře, bez závad. Odehrálo přes 2000h při využití průměrně cca 60% výkonu 100W/8Ohm modulu které obsahovalo. Běžně jsem jej často zapojoval i jako SW k ozvučení reprodukované hudby. S cca 30l objemem a vzadu s "basreflexem-dírou" 170/19 mm to nehrálo zas tak špatně. Dělalo to randál solidní. Jako aparát k baskytaře můžu i nezaujatě říci, že to mělo srovnatelný zvuk se zahraničními produkty stejné kategorie a ceny (Behringer,Ibanez,Stagg, atd)

Jako aparát pro začátečníka to splnilo účel dokonale. Trochu se mi lidi smáli, že mám dětské kombo - čepičky poťáků byli žluté a popisky sytě modré. Teď pan Ing. Dlouhý nabízí senzační vylepšení v podobě modrého okobercování.

Takže zpět, je možné, že zmiňované 2000 hodin se velmi podepsaly na kvalitě reprodukce. Já byl spokojen do poslední chvíle - je možné že postupnou dlouhodobou degradací jsem nezaznamenal změnu k horšímu. Je také pravdou, že jsem to neřešil - uvědomoval jsem si, že nehraju na Ampega.

(upravil check 13. 7. 2008 17:07)

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Crashpc napsal:

jak dokážeš checku odhadnout z TSek jak to bude hrát? dám ti 500 na hodinu když to bude pravda big_smile

Tak máš něco u mě na webu. Není to všechno, ale to ostatní zatím nevím jak kulantně napsat.

Web

Re: Tipa - Otřesný zážitek

to je ten problém. každý má svpje vyjadřování. svoje stupnice míry nebo intenzity, tvoje hodně je pro někoho ještě málo nebo naopak atd... to prostě nikomu nevysvětlíš. stejně tak jako třeba to jak chutná kuře.

Re: Tipa - Otřesný zážitek

checku, pěkně si to napsal! amen smile Poznámka k té poslední větě: jak jsem si dělal simulace, při zvětšování objemu a ladění nízko mi stoupala výchylka -> klesala zatížitelnost -> klesalo max dosažitelné SPL (což asi neříkám nic nového). Vím, že byla řeč o citlivosti, ale tohle sem taky patří. Ono je sice pěkné mít charku jako když střelí, ale co proto ten reprák musí udělat je taky důležitý. Prostě ne každý reproň můžu strčit do "vysněného" objemu, protože bych z něj třeba nic nedostal nebo ho i zničil. Každopádně není sranda najít dokonalého fešáka...

(upravil check 14. 7. 2008 12:49)

Re: Tipa - Otřesný zážitek

To co sem napsal platí všude stejně. Záměrně sem se vyhnul nějakým návrhům ladění reproduktorů, ačkoliv svoje preference mám, je to pouze jedno z možností pro jedno využití.
Mimochodem todle platí pro všechny ozvučnice a reproduktory i pro vejškáče.

Crashpc: Odměna nebude co? To byly jenom tvoje velký kecy.

Čím niž ladíš, tím menší zatížitelnosti dosáhneš a čím větší objem použiješ, tím dosáhneš větší citlivosti. Takže se ano může zdát, že klesá zatížitelnost. Jenže, když máš plánovanou citlivost a ladění, tak do toho objemu potřebuješ strčit ještě reproduktor s dostatečným Vd, aby byl schopný zahrát s dostatečným akustickým tlakem. Já jako minimum po subwooferu chci 105dB, pod 30Hz by měl dát spíš víc - 110dB.

edit: To bylo na Crashpc viz ta citace v #31. Chci ho trochu uzemnit smile.

Web

(upravil Zorg 14. 7. 2008 16:26)

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Počkej, jak to myslíš s odměnou? Jestli to jak jsem psal onehdá do ICQ (hospoda při stmeláči), tak to samozřejmě platí. Ono totiž poslední dobou mám fakt špatný období, v práci to nejde, brusle nejdou, seru už i sám sebe, tak jsem si taknějak představil, jak asi musím srát ostatní, a nějak to tlumit...

EDIT: aha, já se lek, že už jsem ti slíbil konkrétní částku big_smile

Odstavec 2, jo tak jsem to myslel.

(upravil dawsoo 14. 7. 2008 21:53)

Re: Tipa - Otřesný zážitek

TS parametry řeknou jen o chování v určité ozvučnici na dolním konci pásma...nic víc nic méně nevím co tu řešíte kluci...kvalita měniče je souhrn mnohem více parametrů... nejen spodkem je člověk živ že? big_smile ...  je to dost i o membráně přesnosti výroby,tvaru (kužel konkáv,nawi či jiné specialitky) jejím materiálu a případné úpravě výztuhami apod...,a taky hodně i o obou (vnitřních středících a vnějších) závěsech =  a nepochybně i o provedení mag obvodu .... TS parametry nejsou o kvalitě či nekvalitě,ale o vhodnosti do určitých typů ozvučnice a jejím případným laděním a tlumením apod... v podstatě se plně ztotožňuju se sendym co napsal... tzv raw test (čistě jen hodně hrubá orientace) si může lajsnout jen ten kdo už nějakej ten reprák měl v prackách a dokáže si domyslet ten zbytek...

PS: líbí semi jak se tu obecně plive na určitý věci z důvodu dodržení správnýho bontonu... a to i lidi co tu konkrétní věc kolikrát neviděli ani ze sta metrů... big_smile např: pamatuju na dobu kdy se o monacoru psalo jako o čínským šitu... a ejhle najednou už je tichoučko po pěšině.... nic ve zlým ale je to někdy prča číst s odstupem doby některý ty flejmy na podobný témata big_smile

Není co dodávat...

Re: Tipa - Otřesný zážitek

S těmi parametry máš pravdu. Někdo napíše, že má reproduktor např. nízký Bl a už je reprák "šmejd".

Web

Re: Tipa - Otřesný zážitek

to záleží na použití...
checku, zjevně si nerozumíme a oba mluvíme o něčem jiném.

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Ano nerozumíme, já ti napíšu článek a ty ho stejně nepochopíš. Z toho co sem napsal se dá poznat jak bude reprák hrát na dolním konci.

Web

Re: Tipa - Otřesný zážitek

Checku špatně. Z toho se dá poznat jestli bude hrát a nebo nebude, případně jestli bude hrát víc a nebo míň ale ne JAK (myšleno zvukový projev - zabarvení zvuku atd) bude hrát viz Dawsoo.

Re: Tipa - Otřesný zážitek

taky mám jednu negativní skušenost s Tipou, objednal jsem si u nich zkrz e-mail 8*ARN 188/07-8 které mi dodali bez slevy kterou uvádí od 3kusů  cca 356,- dostal jsem všechny za plnou cenu. přez mail to řeším už týden a zatím nic. nevíte jak na ně?

Web