Re: Kapacitátor

Redyuri, tak já ti budu věřit už jenom z principu, abych popřel sinclairovo tvrzení, že nebudu souhlasit.

Re: Kapacitátor

mne veriť môžeš ohľadom chémie, vagín a vlastne medicíny všeobecne, a sinclairovi ohľadom elektroniky, a ako ho tak za tú dobu tak poznám, tak aj u neho niake tie ženské skúsenosti už sú smile

Web

Re: Kapacitátor

A kolik těch vagín už zkontrolovals redyuri? smile At vím jak moc ti můžu věřit.

Re: Kapacitátor

Crashpc napsal:

80W smile
Iridescent: cože? 6000A? big_smile ne, já vím, pohnojili sme to oba a já se navíc ještě ztrapnil big_smile ale byl jsem blíž a to mě hřeje na srdci...

Když dodá 12A po dobu jedný sekundy, tak může dodat 6000A po dobu 2ms. Pokud ovšem by byl nějakej obvod, kterej by to reguloval, což je myslim si nereálný.

Re: Kapacitátor

Při proudu 6kA by byl jen na jeho vnitřním odporu úbytek 9V a pokud výrobce v tomhle parametru kecá, tak je docela dobře možné, že nedá 6kA ani do zkratu.

(upravil Halen 21. 5. 2007 1:04)

Re: Kapacitátor

To je krasna debata. Hlavne 6KA do zkratu. Nedovedu si predstavit vodic, ktery by vubec dokazal i pri roztaveni prenyst 6000A. Debata je o nicem, kundik za olovenym akumulatorem v dobrem stavu pred menicem je nesmysl. Smysl budou mit sudy za menicem, pokud to tento snese. Napeti plne nabityho a zdravyho akumulatoru by melo byt ~ 14,4V. Startery mivaji 1,5KW. Pri startovani tedy akumulator musi dodavat odhadem 100-120A a u dobryho aku ani moc nepoklesne intenzita svetel, pokud zustanou zapnuty. Nejlepsi kapacitatory jsou ty od Vietnamcu - nic v nich neni a tak aspon v obvodu za akumulatorem, krome dalsich prechodaku, neskodi.

Edit - priznivcum "kapacitatoru" doporucim prohlidnout tloustku kabelu, vedoucich k starteru. A pak taky hlavni privodni kably k AKU.

Re: Kapacitátor

Boramyr: bavíme se teoreticky sakra, dyť sem psal že je to nereélný.

(upravil Crashpc 21. 5. 2007 10:31)

Re: Kapacitátor

iridescent: a kolik je reálný? 2000? 1000? 500? 50? a po těch 50ms (včetně tý nelinearity)? když baterka těch 200 ráda dá?

Re: Kapacitátor

no to samozřejmě zleží na těch dalších věcech, jako vnitřní odpor atd.

(upravil ondra Ch 21. 5. 2007 18:30)

Re: Kapacitátor

Lotře, zamysli se nad tím,jaký má průběh proud, odebíraný z akumulátoru při startování..
http://img520.imageshack.us/img520/7238/29239231183xs5.th.gif

Web

(upravil lotrpotr 21. 5. 2007 20:42)

Re: Kapacitátor

Temu grafu nějak nerozumím, to jako v okamžiku t=0ms se nic neděje potom v čase cca t=5ms teče do baterky 20A , v čase t=20ms 40A a teprve až někde po 50ms od startu začíná téct nějaký proud z baterky? smile

Tady jsou ty obrázky hlavně na konci srozumitelnější http://www.picotech.com/auto/articles/f … ics_2.html , sice Ferrari asi nemá obyčejný 60Ah akumulátor ale neva. Ten náběh proudu je docela rychej, ale před tím jsou ještě nejaké podělané zákmity že by kontakty relátka ještě dokmitávaly. A navíc je to inkukční zátěž. Prostě bych chtěl vidět co by s tím udělal puls ostrý jak cip na reálné zátěži, ale ten asi prakticky ani není možné vytvořit.

Každopádně vám věřím.

(upravil ondra Ch 21. 5. 2007 21:36)

Re: Kapacitátor

Jo omlouvám ten graf je "trochu zavádějící,ale nic lepšího jsem nenašel,je to ze stránek o autodiagnostice.Chtěl jsem jen demonstrovat,že je akumulátor schopen dodat i poměrně strmé proudové špičky..

Tohle napsal Hubert Mašín na Zesilovace.cz,docela mě to pobavilo :
"Kapacitor s displejem částečně řeší prudký úbytek měřicích a indikačních přístrojů směrem k zádi vozu. V kufru není prakticky na co koukat, dokonce rozsvítit si tam u mnoha modelů můžete jenom otevřením víka či lichých dveří. Proto se v poslední době tento nedostatek zmírňuje montáží audiovizuálně-multimediálních center právě sem, očipovaný kapacitor je jen první vlašťovkou tohoto trendu. Již brzy nebudou Vaše ratolesti chtít cestovat jinde než v zavazadlovém prostoru, velkoplošná LCD + PS3 se superprostorovým zvukem je tam spolehlivě přiláká.Výhody tohoto uspořádání pro řidiče a zbytek posádky nelze ani docenit smile"

Web

Re: Kapacitátor

very funny

Re: Kapacitátor

Jingliste, noclue, Zbynku, kolik máte F, na ty vaše hypersuby?

Re: Kapacitátor

Junglist vypadá, že už by moh dostat rozum smile a ten zbytek-myslím, že zbytečně vrtáš do sršní ďoury, Michale smile

Web

Re: Kapacitátor

Tak tady snad není žádnej sršní úl ne? big_smile
zato na autohifi....

(upravil Zbynek750 24. 5. 2007 16:50)

Re: Kapacitátor

Michale, spoustu , ale jen v lepsi baterii.

http://www.stingerelectronics.com/tech_ … ctions.pdf

Re: Kapacitátor

Není možný...

Web

Re: Kapacitátor

Sinclaire, tak ja si nejakej koupim, abych ti udelal radost smile))
spousta lidi na tohle sere. Sam rikam, ze kdyz ma nekdo x tisic na komponenty, ma uz par kacek i na lepsi baterii.

Re: Kapacitátor

Já kapacitátor nepotřeboval a nepotřebuju. Funguje to v pohodě.