Re: Test operačních zesilovačů

Určité rozdíly mezi nimi jsou, je to tím jak který výrobce zvládá danou technologii respektive jak moc ji ojebává. Operáče od TI v poslední době hodnotím spíš hůře, ale aspoň nejsou co kus to originál.

Re: Test operačních zesilovačů

Nejsem debil, ty datašity jsem si otevřel a porovnal, jenže čísla a zvuk se mnohdy liší.

(upravil romikol 24. 1. 2012 17:23)

Re: Test operačních zesilovačů

Skafo napsal:

Dawsoo diky, objednam si viacere a budem skusat, ide mi hlavne o to, aby sa rozjasnili vysky.

Zkus moji kombinaci 2x LME49720 a 1x OP275, velmi čisté, prokreslené a levné. Jinak se bohužel zvukově liší i úplně stejné /od jednoho výrobce/ operáky.

Re: Test operačních zesilovačů

Ahoj lidi, nepjprve moc děkuji za skvělé info o Opampech.
Přečetl jsem téměř celý topic a podobné v angličtině.

Ale nikde nemohu sehnat srovnání kombinací OpAmp a výrobce zesilovače.
Plánuji kartu Audiotrak Prodigy HD2, nedávno jsem zapojil starší Yamahu RX-V440 (EISA 2004), na repro Mission M73i (bi-wire) (sluchátka Technics RP-DH1200).
Zatím to honím z Creative X-Fi Gamer Fatality Pro (plná X-fi s RAMkou), zkoušel jsem také Asus Xonar DX/2 - který mě hrozně zklamal (měl nahradit X-finu).

Repro Mission (staré ještě z anglie), jsou údajně velice věrné, čisté, hrají s lehkostí, nejsou ale zas tak sterilní jako německé audofilní bedny - víc jsem se o nich nedočetl : (.
O Yamaze jsem naopak slyšel že je spíše rocková metalová, má ostré výšky.

Jelikož jsem Yamahu i Missiony pořídil náhodou za neuvěřitelnou cenu, nebudu je v nejbližší době měnit (mission+30kg písku je láska na první poslech). Řada došla tedy na zvukovku.
Sice mám slabo-eletro vzdělání, ale některé principy mi dodnes unikají (skončil sem u softwaru).

Zajímá mě tedy, na jaké OpAmpy mám vůbec pomýšlet, nějaké tipy jako (LME49720) mám poznamenané, ale nerad bych Yamahou ostřil už ostré výšky.

Našel jsem popisy výsledných zvuků z HD2 s mnoha kombinacemi operáků, ale nejsem z toho moc moudrý, popis je i pro "audiofila amatéra" velice stručný, hlavně všichni jen popisují silné stránky, ale mě by se více líbila kritika daných řešení.

Hledám tedy zkušenosti s kombinací zesilovače Yamaha a nějakých operáků, taky si nejsem jist zda budu muset tunit Yamahu (režim Stereo - snad jako Pure Input).
Bastlení se nebráním, zručný jsem, do Yamahy bych si troufl také (odsávačku mám) : )

Popř. mě odkažte pokud tušíte zda se tím někde někdo zabývá a popisuje to.

(Preferuji mnoho detailů, dobrý prostor, jemné detailní výšky, neagresivní středy a nedunivé úderné "rychlé" basy (Asus Xonar DX/2 mě nejvíce zklamal na basech).

Děkuji

Re: Test operačních zesilovačů

Zdravím. Potreboval by som odpoveď na otázku, ktorá vo mne rezonuje už dlhšiu dobu.
Pred časom som vlastnil zosilňovač ONKYO integra A-9711. Po nahliadnutí do schémy som si všimol, že v spätnej väzbe sú použité OZ typu njm4560. Podľa mňa sa na danom mieste mohol použiť postatne lepší OZ...?
Ešte jedna zaujímavosť v spomínamom zosilňovači je, že napájacie napätie spomínaného OZ je + - 22V a v katalógovom liste NJM4560 je udávané napájacie napätie v rozsahu 4-18V. Je to zámer výrobcu? Môže mať táto okolnosť prínos pre zvuk?

Teraz vlastním špičkový zosilňovač TEAC A-BX10 a na moje prekvapenie sa v spätnej väzbe nachádza OZ MC1458.???
Ak má niekto konkrétnu skúsenosť budem rád ak sa s ňou podelí.
Vopred ďakujem

Re: Test operačních zesilovačů

garcia

Slyšel jsi už LM 49710 nebo jeho duální verzi? Mám jich 6 kousků v HS DAC a hrají výborně. Před tím jsem tam měl LT1360 a moc se to srovnávat nedá. Basů ubylo protože se zpřesnily, středy jsou jemnější a výšky mají více detailů. Ovšem nevím jak se budou chovat ve zv. kartě. Taky bych řekl že je to méně vhodná kombinace pro pop protože jakmile je horší nahrávka toto odhalí tu hrůzu ještě více. Ale rock nebo metal to zahraje nádherně.

A opravdu je na tom xonar DX/2 tak špatně? Mám stejnou zvukovku jako ty a je to doslova průjem vhodný jen přes digi výstup.

Re: Test operačních zesilovačů

Ahoj
No už jsem přelezl na X-Fi titanium HD, kde jsou právě 49710, zvuk je mnohem lepší než na X-Fi FPS a myslim že je srovnatelný s Prodigy HD2, špatné nahrávky jsou neposlouchatelné, občas se mi zdá zvuk zastřený - rozheráno už min. 150hodin, mám připraveny AD8066 a ještě se tam válej ty 49720, tak ještě podám info, na AD8066 se těším, snad nezklamou.

Re: Test operačních zesilovačů

49710 jsou singly, AD8066 a 49720 duály...

Web

Re: Test operačních zesilovačů

Na svojí Audigy 2 NX mám LME49720 na všech výstupech (pro repro i sluchátka). Hraje to super ale přece jenom nebylo by něco lepšího?

Re: Test operačních zesilovačů

obávám se, že jak v případě X-fi tak Audigy 2 je cokoliv lepšího škoda peněz běz jakéhokoliv přínosu.. i ty LME jsou na ně až moc dobrý. Ale přiznám se, že jsem jeden taky nacpal do zvukovky Asus Xonar DX smile

Web

Re: Test operačních zesilovačů

luta: I na te blbe stare Audigy2 ZS je to IMHO dost velky prinos. Jestli se to vyplati je samozrejme vec jina, rozhodne bych se po cemkoliv drazsim ani nedival, ale oproti puvodnim operakum je ten zvuk stale o slusny kus jinde. Ovsem priznavam, ze na Essence ST jsou ty same operaky o dost jine kafe a teprve tam jsem poznal 'co jsou zac', takze samozrejme plati ze z h... bic neupletes big_smile

Re: Test operačních zesilovačů

Berte ty LMe jako slušnej "skorouniverzální tuning" s akceptovatelným poměrem výkon/cena - jde vrznout prakticky kamkoliv a vždy to s ním hraje líp než předtím.

Web

Re: Test operačních zesilovačů

Když já nevím jestli se mi ten zvuk líbí....nebo nelíbí....nebo jestli by nemohl bejt o krapet lepší. Ani nevím jakým směrem, zkrátka přemýšlím. To máš tak že to všechno hraje tak jak chceš ale přesto to zkrátka furt řešíš jestli by to nemohlo hrát ještě líp. Nevím, není to už nemoc? :|

Re: Test operačních zesilovačů

Je a není, u zvukovek jde ještě nějak vybírat. Ale až se vám dostane do rukou dacan s tím že je to jakoby byl v místnosti klavírista s křídlem je to na dobré cestě.

(upravil mechanik 30. 6. 2012 19:19)

Re: Test operačních zesilovačů

little,

The_P napsal:

  z h... bic neupletes big_smile

kúpil by som hlavne zvukovku s lepším prevodníkom

Re: Test operačních zesilovačů

Nechce se mi to hledat a ani se mě nad tím nechce přemýšlet...zkrátka neví někdo jak co nejlepším způsobem zasáhnout do běžného zapojení duálního OZ a zvýraznit tak kmitočty´cca. 40-60Hz třeba o nějakých já nevim, +8dB? Nechce se mi stavět korekčnák ani nechci kupovat ekvalizér. Hledám zázrak z několika pasivních součástek a nelíbí se mi SW řešení. Za jakoukoliv iniciativu předem díky.

(upravil mechanik 23. 10. 2012 19:58)

Re: Test operačních zesilovačů

tak som dnes dal do mojej asus xonar essence ST na miesto LM4562 rychliky LM6172 a LM6172 sú jasne čistejšie a detailnejšie na výškach smile  testované na pásku a symetrickomasymetrickom 200W rýchliku... big_smile

(upravil luisile 25. 12. 2012 20:37)

Re: Test operačních zesilovačů

Chlapi a neviete poradit nejaku nahradu za tl084 - 4-nasobny OP? potreboval by som niečo na urovni ne5532 ale 4 nasobny. samozrejme aby som nemusel menit bordel okolo. diki za odpoved

Re: Test operačních zesilovačů

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49740.pdf

Re: Test operačních zesilovačů

Ok diki za ten link a teraz mam ešte jednu prosbu mam audigy 2 zs z prednym panelom cez ktory počuvam hlavne na sluchatkach aky opamp by ste tam odporučali bez zmeny bordelu okolo tak aby utiahol aj sluchadla? mam 32 ohmove philipsy. diki za odpoved