Re: Priprava DTD pro nastrik

No to je ale kravina....

Re: Priprava DTD pro nastrik

co?

Re: Priprava DTD pro nastrik

Penetrovat dřevo disperzí,ale možná že dělal bedny do koupelny smile

Re: Priprava DTD pro nastrik

taky mi nejak unika vyznam pouzivani disperzniho lepidla:o)

Re: Priprava DTD pro nastrik

Čo je na tom blbosť? Ide predsa o to aby DTD už nesala ďalšiu vlhkosť. Takto ošetrený povrch je homogénny a hladší. Nevidím v tom žiadny problém.

(upravil dokken 30. 3. 2008 2:37)

Re: Priprava DTD pro nastrik

Tohle mě nebaví vyvracet tak triviální věci,fakt ne,sorry,zkus si to vygůglovat.Navíc jsem vožralej a byl bych sprostej.To si pošmákneš brousit zaschlej Herkules,bože...zkusit můžeš i gumoasfalt,to se do sauny taky hodí..

Re: Priprava DTD pro nastrik

Drime dřiv než zas vypotíš takovou kravinu tak porozmýšlej nad tím co píšeš,jak chceš pak takovy porch dál opracovat nehledě na to že laky na bázi nitra tyhle lepidla rozpouštěji a to bych pak chtěl vidět tu nádheru po nastřiku.Takže chce to střiknou acetonovým zakladem kvuli tomu že rychle schne a prace tak odsejpá to stačí jednou a tím mi povrch už nesaje a je tvrdy.Pak povrch potáhnou dvojsložkovým kitem  a hlavně hrany protože hrana DTD je jak rašple(nebudu rozebít vhodnost DTD nebo MDF protože Mik kasle z DTD),po zaschnutí zbrousit zr.100 a znova potáhnout  tzv. finiš kitem a znova brousit zhruba 320 no a na závěr střiknou plničem po zbroušení zr800-1000 je porch nachystany na laky a barvy.Není radno něco odrbat bo pak vylezou časem všechy spoje.

Re: Priprava DTD pro nastrik

OK, je pravda že sa to blbo brúsi, ja som na vrch potom dával akryl a bolo to vpoho. Nabudúce vyskúšam jeden z vami vyššie uvedených postupov.

(upravil Brehowicz 30. 3. 2008 13:24)

Re: Priprava DTD pro nastrik

Leonardo to by mě zajímalo ve které dílně tyhle postupy používáš ale klidně mi to mužeš přijít ukázat ke mě jak chystáš povrch pro nástřik.A pak to obhajovat před zákazníkem.
A k tomu broušení ty smirky je třba upnout na tzv. hoblík což jde jednoduše udělat z rovného prknka 8-10cm*40-50cm s držadlem nahoře protože se smirkem na nějakem kosku dřeva se nedá docít rovny povrch bude to sama prohluběň,tyhle věci vylezou až po laku proti světlu.
Mimo jiné rozdíl mezi zpracovánim DTD a MDF je ten že S DTD je daleko více práce práve pro časově náročnou přípravu povchu a hran,kdežto MDF pokud jde o jedno desku bez lepení stačí sřiknou dvakrát s broušením a třetí nasřik je nahotovo ale když jde o něco co je lepené tak je třeba spoje popřejíždět hadřikem namočeným v nitroředidle,uzavřit kite a přebrousit protože jinak to lak nebo barva na tom spoji pořad vytahuje a dělá to ryhu.

Re: Priprava DTD pro nastrik

A uzavíráš tam povrch před stříkáním disperzí,výborně to bych fakt chtěl vidět to mají majitelé radost.

Re: Priprava DTD pro nastrik

smile To jsou věci smile kostní klih:-) co bude dál?

Re: Priprava DTD pro nastrik

Coby možna nějaká další léta praxe třeba v leteckém prumyslu.Ja tu nebudu s nikym bojovat a machrovat o tom co a jak dlouho někde dělám,prostě je to tak že chci Mikovi pomoct s jeho problémem tak jak to dělám já a bez reklamací a vím čeho se vyvarovat a to co tu popisuje Leonardo to fakt nechápu jestli je to recese nebo co,jo možná tak nějaké postupy z dob co byly jen olejové barvy a ty časy jsou dávno pryč a mimochodem taky tu máme dřevomodelárnu ale nevím že by tam kluci chystali něco pro stříkání ale na výrobu forem.

(upravil Brehowicz 30. 3. 2008 15:36)

Re: Priprava DTD pro nastrik

Ok a čím jste ten sololit stříkali byly to nitráky nebo  akryly na vodní bázi nebo syntetiky které se pak použily na zadky korpusu kuchyni a sříní protože práve v použítí té které barvy je diametrální rozdíl.
Zkus tvým zpusobem udělat dvířka ve vysokém lesku dvou složkovým lakem a pak mi povídej něco o středoškolských postupech.Protože ty Mikovy bedýnky nebudou schované někde vzadu ve skřínce ale naopak budou hodně vidět.Ale na tuhle žabomyší válku fakt nemám čas.

Re: Priprava DTD pro nastrik

Breto: Dik za reakci, ale neni to problem, jen  jsem toto tema zaridil, jelikoz to tu nikde neni smile

Dale jeste musim pripomenout, ze zde popsany navod by mel zvladnout kkazdy normalni clovek pri normalnich podminkach. Ne kazdy ma drevomodelarnu. Tak ja to teda probnu, ale urcite se mi nechcečh brousit šmyrglem (smirkem). No chtel bych co nejjednoduseji docilit rovneho povrchu, nejakeho lesku a za par chvil, jelikoz sem si poridil konicky a neni uz moc casu pro volno

Web

Re: Priprava DTD pro nastrik

tak jsem to tady procetl a uz asi chapu,proc strikat lakem...jak jsem uz nekde jednou psal,tak jedna bedna z DTD mela a ma lak porad v pohode,ale u druhy pod tou barvou jakoby vylezly spoje...nic nepopraskalo a tak,ale je proste videt,ze je tam spoj a to i pres to,ze nez jsem je nastrikal barvou,byly rovny jak sklo...je to teda tim,ze jsem tu drevotrisku nijak "nezakonrezvoval"?

Re: Priprava DTD pro nastrik

Ono to s tím šmyrglem není tak strašné,když je kit suchý tak se krásně sype a jde to jedna radost nejhorší jsou obliny tam to chce trochu cviku a šikovnosti a navíc to jde i tzv. domorobo.
A s těma spojema je to asi tak že málogdy je fakt spoj tak povedený že je z nej vytlačené všechno lepidlo což je ideálni stav,většinou tam je taková mikrospára lepidla a ta pak dělá neplechu pro to přejížděni hadříkem s ředidlem  které to rozpustí a hadr to vytáhne.Ono laky totíž vypadají suché zachvilku ale než vyprchají všechy rozpouštědla a pigmentonosné složky tzn. než lak vytrvrdne tak to trvá pár dnu což potvrdí třeba každý autolakýrnik.

Re: Priprava DTD pro nastrik

sem to blbe napsal...ja to mam spojovany na tupo a to tak,ze mam hrany podstavny desky videt ze stran..a problem neni v ty samotny spare,ale v tom,ze jak je to DTD uriznuty a nasledne dokonale zatmeleny a nastrikany,tak to proste nejak vyschlo,nebo co a ta drevotriska se jakoby zcvrkla.

Re: Priprava DTD pro nastrik

Ano,to je přesně ono,DTD mám po čase tendenci stále pracovat.Proto fakt je lepší vysolit trojnásobek za MDFku.Taky se mi stalo,že mi vylezly na kysně hraně o nějakou desetinku,ale je to vidět.

Re: Priprava DTD pro nastrik

Stavěl jsem bednu z lamina ze starého vyřazeného psacího stolu a na tmelení děr po šroubech, uštípnutých hran apod. jsem použil polyesterový tmel, který používají autokarosáři. A na broušení jsem dostal inspiraci od zedníků- brusná mřížka na sádrokarton. Dá se koupit skoro všude v železářstvích a na špalíčku ze dřeva se opravdu nezanáší, jak to dělá obyčejný "šmirgl". To je jen takový námět, jinak s úpravou DTD nemám žádné zkušenosti.

(upravil dokken 31. 3. 2008 3:56)

Re: Priprava DTD pro nastrik

Leonardo
To že se napouští cihlová stěna nebo pláty dřevotřísky Sokratem samozřejmě vím,je to proti vlhkosti (a v případě stěny nejen) vo tom žádná,ale reprobedna není stavební materiál.Tam se to napouští lakem,protože je co,vojín Kefalín?TVRDÝ.A řádně zředěnenej acetonem se nám pěkně vpije a po pár nátěrech dostaneme perfektní tvrdej povrch a když je ještě po každým vyschnutí přelízlej šmirglem,dostaneme krásnej výchozí povrch srovnatelnej s MDFkou pro další operace.Tak nám tu netvrď nebetyčný kraviny s disperzí...akorát tu mateš nováčky.